Egyedi karácsonyi ajándék - hímzés ruhákra vagy késes gravírozás! Ingyenes szállítás 35000ft feletti vásárlás esetén
Cikkek 3 oldal a 4 -ból
Hogyan tehető jobbá a konyhai menedzsment? Az alfája és az omegája egy jó csapat.
Tomáš Tejbus a szlovák gasztronómia terén eltöltött ideje alatt különböző pozíciók és konyhák között váltott. Véleménye szerint melyek a jól működő konyha legfontosabb eszközei?
Amikor Kína határozza meg a trendeket - tanuljon meg a kínai orvoslás szabályai szerint főzni
Tomáš Chilý, a Kínában dolgozó szlovák szakács öt alapelvet foglalt össze a kínai főzés és étkezés tekintetében. A kínaiak tudják, hogy az élelmiszerek és a táplálkozás hatékonyan segíthetnek a különböző betegségek kezelésében.
Hogy néz ki egy szálloda profi konyhája?
Tomáš Chilý, a szlovák séf elmagyarázza a munkamódszerét, de sok érdekességet is elárul a globális szállodalánc konyhájáról. Hogyan néz ki az egyes pozíciók munkaterhelése egy professzionális szállodai konyhán?
A HACCP-terv egyszerre jelent kötelezettségeket és előnyöket az üzemeltetők számára
Ha Ön a vendéglátóiparban dolgozik, és olyan létesítményt üzemeltet, ahol bármilyen módon élelmiszereket kezelnek, a HACCP-terv kötelező érvényű. Pontosan tudja, hogy mit jelent a HACCP rövidítés, hogyan jött létre, mi a célja, vagy milyen előnyökkel jár az üzemeltető számára?
TRANCSÍROZÁS - éreztesse ügyfeleivel, hogy mennyire különlegesnek
A trancsírozás az igazi ínyencek technikája. Alapvetően a hús feldarabolásából, szeleteléséből és kicsontozásából áll, hogy a szemlélő étvágyát felcsigázza. A cikkből megtudhatja, hogyan kell ezt megtenni, és mire van szüksége a trancsírozáshoz.
GRATINÁLÁS - a hagyományos ételekből különlegességeket készíthetünk
A gratinálásnál az étel gyors összesütéséről van szó mártással, sajttal, tejszínnel vagy tojással, hogy kéreg alakuljon ki rajta. Hogy hogyan kell megfelelően gratinálni és tippjeink a cikkben olvashatók.
BLANSÍROZÁS - az élelmiszerek szín- és ízmegőrzése
A főzésről szóló cikksorozatunk következő részében a blansírozásról lesz szó. Tudja, hogyan kell helyesen blansírozni, és mikor érdemes ezt a módszert alkalmazni?
PLANKING - a fa aromája különleges hangulatot ad az ételeknek
A planking az ételek fán történő elkészítése. Ez magába foglalhatja a főzést vagy grillezést, és otthon is kipróbálhatja. Minden fának sajátos aromája van, ezért a legfontosabb, hogy a fafajtát jól kombináljuk az étellel.
7 tipp a megfelelő konyhakés kiválasztásához
Rémlik Önnek egy olyan kép, amelyen egy szakács hihetetlen sebességgel szeleteli apró darabokra a sárgarépát vagy a hagymát? Persze, ehhez gyakorlat és jól elsajátított technika is kell, de a kulcs a megfelelő kés kiválasztása. De honnan tudja, hogy melyik a megfelelő kés? Ez a 7 tipp biztosan a segítségére lesz!
Solingen - a minőségi kések és ollók híres városa
Solingen az egyetlen város a világon, amelynek a saját neve egy bejegyzett védjegy. Csak a Solingenben gyártott termékek viselhetik a "Made in Germany/Solingen" címkét. Ez a címke a minőség, a precíz kivitelezés és a hosszú élettartam garanciája.
Sous vide – főzési eljárás, amit meg fog kedvelni (ügyfeleket hoz és pénzt is megtakarít vele)
Próbálta már a sous vide technikát? Nem? Akkor itt az ideje, hogy hozzákezdjen! :) Ez a vákuumban való főzés egy olyan technikája, amelyet Franciaországban az 1970-es években kezdtek el alkalmazni a libamáj kíméletes elkészítésére. Azóta a módszer szó szerint szenzációvá vált a szakácsok körében. Használhatja halak, húsok, zöldségek, gyümölcsök és tojások elkészítése során.
Hogyan kell megfelelően ápolni a szakácskéseket?
Egy profi szakács számára a legjobb, ha minőségi szakácskésekbe fektet. Ahhoz azonban, hogy minőségüket és tartósságukat megőrizzék, megfelelően kell őket ápolni. Hogyan kezdjünk hozzá?