Profiszakacs.hu

Elégítse ki kulináris ösztöneit

+36 1 9010071
(H-P: 9:00 - 12:00 és 13:00 - 16:30)
+36 1 9010071(H-P: 9:00 - 12:00 és 13:00 - 16:30)
  • Bejelentkezés
    Üdvözöljük ismét

    Jelentkezzen be

    Elfelejtett jelszó
    A bejelentkezéssel hozzájárul a személyes adatok feldolgozásához
    Még nincs fiókja?

    Regisztráljon és szerezzen előnyöket

    • törzsvásárlói hűségkedvezmény - árszintek
    • láthatja korábbi rendeléseit
    • Ugyanazt a terméket ismét megvásárolhatja
    • memorizált szállítási és számlázási információkat
    Regisztrálás
  • Regisztráció
    • Üdvözöljük ismét

      Jelentkezzen be

      Elfelejtett jelszó
      A bejelentkezéssel hozzájárul a személyes adatok feldolgozásához
      Még nincs fiókja?

      Regisztráljon és szerezzen előnyöket

      • törzsvásárlói hűségkedvezmény - árszintek
      • láthatja korábbi rendeléseit
      • Ugyanazt a terméket ismét megvásárolhatja
      • memorizált szállítási és számlázási információkat
      Regisztrálás
0
0,00 Ft ÁFÁ-val

AZ ÖN KOSARA ÜRES

Nem változtatunk rajta, ha már annyi hasznos árunk van?
Még 35 000 Ft hiányzik az ingyenes kiszállításhoz.
0 Ft
/ 35 000 Ft
Még 35 000 Ft hiányzik az ingyenes kiszállításhoz.
MENU
Termékkategóriák
  • Bestsellerek
  • Ajándéktippek
    • szakemberek számára
    • férjnek és testvérnek
    • feleségnek és nővérnek
    • nagypapának
    • nagymamának
    • gyerekeknek
  • Szakácsruházat
    • Szakácskabátok
      • Mikroszálas
      • 100 % pamut
      • Polipamut
      • Szellős cool vent szakácskabátok
      • Női szakácskabátok
      • Uniszex
      • Színes szakácskabátok
      • Szakácskabátok rendelésre
    • Szakácsnadrágok
    • Szakács lábbeli
      • Szakácssapkák
        • Szakácssapkák
        • Magas szakácssapkák
      • Szakácskötények
        • Nyakig érő hosszú kötények
        • Derékig érő kötények
      • Szakácspólók és félujjú ingek
        • Szakácspólók
        • Szakács félujjú ingek
      • Szakács szettek
      • Gombok szakácskabátra
      • Szakácskesztyűk, MASZKOK
      • Méreten felüli
      • Zokni
      • Munkaköpenyek
      • Gyermekeknek
      • Nyaksálak
    • Pincérruházat
      • Pincér / csapos pénztárcák
      • Pincérnadrágok
      • Pincérlábbeli
      • Pincér blúzok - női
      • Pincér ing, pincérkabátok - férfi
      • Pincér félujjú ingek
      • Pincérnői szoknya
      • Pincérmellény, nyakkendő
      • Pincér / csapos kötények
      • Házvezetőnő
      • Pulóverek
      • Konyharuhák, hangedlik
      • Welness, fagylaltos - Öltözék és lábbeli
        • Wellness ruházat és lábbeli
        • Fagylaltos öltözék
    • Késélezés
      • Késélezők
      • Fenőkövek
      • Elektromos késélezők
      • Fenőacélok
    • Konyhai kések
      • Késkészletek
        • Henteskés készletek
        • Steak késkészletek
        • Univerzális késkészletek
        • Zöldségkés készletek
        • Trancsírozó készlet
      • Késkészlet blokkban
      • A célnak megfelelő kések
        • Szakácskések
        • Damaszkuszi kések
        • Santoku kések (japán), Nakiri
        • Cukrászkések
        • Díszkések
        • Filéző kések
        • Hámozó kések
        • Henteskések
        • Lazackések
        • Paradicsomkések
        • Sajtkések
        • Zöldségkések
        • Húsvágó bárdok
        • Slicer (szeletelő) kések
        • Steakkések
        • Nyárskések
        • Univerzális kés
        • Húsvillák
        • Csontozó kések
        • Fogazott (kenyérvágó) kések
        • HACCP kések
      • Hintakések
      • Szakácstáskák késekkel
      • Konyhai ollók, manikűrkészletek, zsebkések
        • Zsebkések
        • kisollók
        • Manikűrkészlet
      • Forgatólapátok és a segítőik
        • Forgató- és tálalólapátok
        • Húsklopfoló
        • Konyhai segédeszközök
        • Csontfűrészek
      • Tokok, hordtokok
        • Hüvelyek és táskák késekre
        • Késhüvelyek és táskák késekkel
        • Késtárolás
      • Hámozók, kesztyűk
        • Burgonya-, zöldség- és gyümölcshámozól
        • Vágásbiztos kesztyű
    • Világmárka kések
      • IVO Cutelarias kések
        • IVO Blademaster
        • Késélezők - IVO Cutelarias
        • IVO Europrofessional
        • IVO BUTCHERCUT
        • IVO Cork
        • IVO Progrip
        • IVO Cuisimaster
        • IVO 97000
        • IVO DUOPRIME
        • IVO 206000
        • IVO Titanium EVO
        • IVO Premier
        • IVO SOLO
        • IVO ViRTU BLACK
        • IVO ViRTU GOLD
        • Fenőacélok IVO Cutelarias
        • Vágásálló kesztyű - IVO Cutelarias
      • Wüsthof
        • Wüsthof kések
        • Modellsorozat
        • Kiegészítők
        • Limitált kínálat
      • Victorinox
        • Victorinox kések
        • Victorinox kaparók
      • Berndorf
      • Giesser Messer
        • Giesser Messer kések
      • Opinel kések
      • Stalgast
      • Tsuki damaszkuszi kések
      • Zwilling
    • Gasztro berendezés
      • Élelmiszer előkészítés
        • Szeletelő gépek
    • Gravírozás
    • Referenciák
    • Blog
    • Hímzés
    • Nagyker
    • Elérhetőségek
    • Referenciák
    • Blog
    • Hímzés
    • Nagyker
    • Elérhetőségek
    BlogCikkekHogyan kell megfelelően ápolni a szakácskéseket?
    Cikkek
    14. 2. 2018
    4 perc olvasási idő

    Hogyan kell megfelelően ápolni a szakácskéseket?

    Egy profi szakács számára a legjobb, ha minőségi szakácskésekbe fektet. Ahhoz azonban, hogy minőségüket és tartósságukat megőrizzék, megfelelően kell őket ápolni. Hogyan kezdjünk hozzá?
    A cikk szerzője Janka Snopková
    Hogyan kell megfelelően ápolni a szakácskéseket?
    Egy profi szakács számára a legjobb, ha minőségi szakácskésekbe fektet. Ahhoz azonban, hogy minőségüket és tartósságukat megőrizzék, megfelelően kell őket ápolni. Hogyan kezdjünk hozzá?
    A cikk szerzője Janka Snopková

    https://profiszakacs.hu/c/szakacskabatok

    Egy jó szakács számára a kés nem csak egy munkaeszköz – hanem a lelkének egy darabja, a kezének a meghosszabbítása, a barátja és néha akár a szerelme is. :) Tudja miért? Mert egy profi séfnek képesnek kell megbirkóznia sok mindennel: néha egy elromlott sütővel küszködni, máskor pedig a rossz minőségű konyhai felszereléssel és néha süteményt sütni egy ferde tepsiben. De soha (TÉNYLEG SOHA) nem szeletelhet vagy vághat jól egy tompa késsel. Ezért van az, hogy sok profi szakács saját kést visz magával a munkahelyére, valamint maguk gondoskodnak róluk.

    És mivel mi gondoskodunk a professzionális szakácsokról, összegyűjtöttünk néhány jó tanácsot számukra (TEHÁT ÖNNEK IS!) :), hogyan lehet vigyázni a késeire, hogy azok a lehető leghosszabb ideig jó állapotban maradjanak, és hogy a munkája velük csak örömet okozzon.

    Tisztítani, tisztítani, tisztítani ...

    Nagyon fontos, hogy a kést használat után mindig azonnal tisztítsuk meg, és ne hagyjuk a kést nedvesen. Mossa meg a kést meleg szappanos vízben, nedves textilkendővel. Ezután azonnal alaposan megszárítsa meg. Bár a késeket mosogatógépben is el lehet mosni (kivéve a fából készült markolatúakat), semmiképpen sem ajánljuk! Ugyanis mosás közben a kések pengéi egymásnak ütődhetnek és megsérülhetnek. Továbbá az agresszív élelmiszerek és a tisztító/polírozószerek károsíthatják a késeket és rozsda alakulhat ki rajtuk. Érdekes Masaharu Morimoto séf kijelentése: "A japán szakácsok úgy vélik, hogy amikor főznek, a lelkük átlép a késeikbe. A saját lelkét mégsem tenné a mosogatógépbe!" :)

    Külön osztályba tartoznak a damaszkuszi acélkések. Ezeket használat után forró vízzel kell mosni, alaposan megszárítani és rendszeresen vékony olajréteggel bevonni. Használhat olíva-, növényi, repce- vagy napraforgóolajakat.

    Ha a késnek fából készült a nyele, akkor arra is ügyeljen. Az olívaolajjal való rendszeres bedörzsölése megakadályozza a kiszáradását és a repedezését.

    Ne feledkezzünk meg a megfelelő tárolásról

    A kések tárolásakor fontos, hogy a pengék ne sérüljenek és védettek legyenek. Ha a kés egy másik pengével vagy más felülettel érintkezik, sérülések keletkezhetnek vagy a penge tompul.

    A kések hordozásakor javasoljuk, hogy használjon pengevédőt, hüvelyt(késtáska), táskát vagy szakács tokot - ez védi a kés pengéjét és Önt is. Az állandó tárolás során a fiókrendezők, mágneses sínek a falra vagy fából készült hüvelyek alkalmasak, amelyekben a kések védettek, mégis kéznél lesznek. A hüvelyek különböző színekben vásárolhatók meg és dizájnban, így stílusosan egészítik ki az egész konyha megjelenését.

    Végeredményben mindig újraélezés

    A késápoláshoz tartozik a rendszeres késfenés és készélezés.

    A különbség a kétféle élesítés között, a fenés és az élezés a következő:A fenés fenntartja az élezett éleket, és összehangolja az éleket, mikroszkopikus fogak és repedések a pengén, de nem távolítja el az acélt. Nem távolítja el a pengék élességét, de nem távolítja el a csiszolóanyagot, és nem csiszolja őket gyakran, akár minden használat után is. Az Élezés átfogóbb, eltávolítja az acélt. és egy új élt hoz létre, ezért évente csak egyszer, legfeljebb kétszer kell végrehajtani. Ha fenntartja a kések jó állapotát, és rendszeresen élezi őket, elkerülheti a gyakoribb élezés szükségességét.

    https://profiszakacs.hu/c/szakacs-labbeli

    A késeket többféleképpen is élesen tarthatjuk. A legegyszerűbb, ha beszerez egy kézi vagy elektromos késélezőt. A késélezőknek előre beállított csiszolási szögei vannak, így csak néhányszor kell élezni a pengét húzza a pengét a bevágáson keresztül maga felé.

    Egy másik, kissé bonyolultabb lehetőség a fenőacél. Élezéskor a kést úgy kell tartani, hogy az 20 fokos szöget zárjon be az élezővel, és át kell vezetni a kést az élezőn keresztül mindkét oldalról.

    Végül pedig a tapasztaltabb "késélezők" számára vannak fenőkövek. Használat előtt a köszörűkövet vízbe mártja, a kés pengéjét egyenletes mozdulatokkal a kő mindkét oldaláról végighúzza.

    A kés élezésével kapcsolatos részletesebb információkért lásd ezt a cikket.

    Ha össze kell foglalni, akkor röviden:Minden használat után mossa meg, szárítsa meg, élezze meg és tárolja biztonságosan a kést. :)

    A megfelelő gondoskodással a kések tartósak lesznek, nagyon hosszú ideig. Érdemes beruházni egy minőségi késbe, de annak a védelmébe és a gondozásába is. A kései ezt hosszú élettartammal és nagyszerű képességekkel hálálják meg. :)

    Ha tetszett ez a cikk, ossza meg bátran a barátaival.

      Copyright © 2018 Profi Vision, s. r. o., Minden jog fenntartva.

      Forrás: profikuchar.sk, wusthof.com

      Képek forrása: wusthof.com, istockphoto.com

    A cikkben említett termékek

    Előző
    További
    • Wüsthof GOURMET fenőacél 26 cm 4470/26

      Wüsthof GOURMET fenőacél 26 cm 4470/26

      21 260 Ft
      ÁFÁ-val
      6 db a külső raktárkészleten

      A kések élesen tartása egyszerű, ha rendszeresen élezi őket ezzel a Wüsthof élezővel.

    • Wüsthof CLASSIC késkészlet 5 db + fenőacél 9751
      Ingyenes szállítás Ajánlott

      Wüsthof CLASSIC késkészlet 5 db + fenőacél 9751

      182 245 Ft
      ÁFÁ-val
      10 db a külső raktárkészleten

      6 darabos késkészlet CLASSIC, a csomag a következő típusú késeket tartalmazza: szúrókés 10 cm D4066/10, 14 cm-es csontozóké...

    • Wüsthof CLASSIC késhüvely - 12 részes 9847
      Ingyenes szállítás

      Wüsthof CLASSIC késhüvely - 12 részes 9847

      429 580 Ft
      ÁFÁ-val
      4 db a külső raktárkészleten

      12 dielna sada nožov Classic v bloku. Sada obsahuje: ​4066/10 nôž na zeleninu Classic, 4066/12 nôž na zeleninu Classic, ...

    • Wusthof CLASSIC szakácskés 20 cm 4582/20
      Ingyenes szállítás Ajánlott

      Wusthof CLASSIC szakácskés 20 cm 4582/20

      51 640 Ft -tól
      ÁFÁ-val
      Válasszon változatot
      8 db a külső raktárkészleten

      Tökéletesen kiegyensúlyozott, egyetlen darab minőségi acélból kovácsolt szakácskés. Profi szakácsokkal együttműködve kifejle...

    Tetszett a cikk?

    Ossza meg barátaival
    Megosztani
    A cikk szerzője Janka Snopková A szerző további cikkei
    Janka marketing szakember. A Tanács aktuális témákat keres. Íráskor profi szakácsokkal dolgozik, akik tapasztaltak, törődnek a szakmájukkal, van mondanivalójuk és elégedett vásárlóink ​​is. Híres a testre vonatkozó kérdéseiről, amelyek elgondolkodtatják a szakértőket, de az eredmény megéri. Végül is ítélje meg maga.
    ×

    Prečítajte si aj

    • Hogyan élezzük meg a kést megfelelően?
      Cikkek
      8. 8. 2017
      5 perc olvasási idő

      Hogyan élezzük meg a kést megfelelően?

      A kések rendszeres fenése és élezése a késápolás szokványos része. Hogyan kell fenni a szakácskéseit, és milyen gyakran kell élezni őket?

    • Solingen - a minőségi kések és ollók híres városa
      Cikkek
      12. 3. 2018
      4 perc olvasási idő

      Solingen - a minőségi kések és ollók híres városa

      Solingen az egyetlen város a világon, amelynek a saját neve egy bejegyzett védjegy. Csak a Solingenben gyártott termékek viselhetik a "Made in Germany/Solingen" címkét. Ez a címke a minőség, a precíz kivitelezés és a hosszú élettartam garanciája.

    • A kezdő szakács tízparancsolata
      Cikkek
      13. 3. 2019
      5 perc olvasási idő

      A kezdő szakács tízparancsolata

      Minden nagy szakács karrierje valahol elkezdődött. A csodálatos ételek, a kiegyensúlyozott ízek és a több ezer elégedett vendég mögött több évnyi verejték, fáradozás, a fejlődésre és az önmaga felülmúlására irányuló fáradhatatlan erőfeszítés áll. Ha Ön is azok közé tartozik, akik professzionális kulináris karrierbe kezdtek, tíz tippet készítettünk, amelyek minden sikeres szakács karrierjének az alfája és omegája.

    • Egy konyha sikere elsősorban a jó minőségű és megfelelő késben rejlik. Milyen típusú kést használjunk és mikor?
      Cikkek
      5. 2. 2018
      7 perc olvasási idő

      Egy konyha sikere elsősorban a jó minőségű és megfelelő késben rejlik. Milyen típusú kést használjunk és mikor?

      A minőségi konyhai felszerelésekkel gyorsabban, kevesebb erőfeszítéssel és jobb megjelenéssel készítheti el az ételeket. Röviden, a konyhában érdemes a minőségbe fektetni. A kés kiválasztásakor fontos a minőség, de nem ez lehet az egyetlen kritérium - a formája is fontos. Milyen késtípusokat ismerünk és melyek a legfontosabbak?

    Receptek
    Receptek (5)
    Újdonság
    Újdonság (0)
    Cikkek
    Cikkek (38)

    A gyártók és beszállítók évek óta tesztelték

    Megjeleníteni az összes gyártót
    Chicopee Giblor´s Bennon Smell Well Ikar

    Az Ön postájába csak a legjobbat

    Hírek, receptek, tippek és tanácsok egyenesen az Ön e-mail címére

    A társaságról

    • Hímzés
    • Blog
    • Elérhetőségek
    • Referenciák
    • Gyártók
    • Rólunk
    • Karrier

    A vásárlásról

    • Szerződési feltételek
    • Adatvédelmi irányelvek
    • Szállítás és fizetés
    • Árucsere / Reklamáció
    • A promóciós verseny feltételei a Facebookon
    • Hűségrendszer

    Ügyfélszolgálat

    Van kérdése??

    Tímea tanácsot ad

    +36 1 9010071
    (H-P: 9:00 - 12:00 és 13:00 - 16:30)
    profiszakacs@profiszakacs.hu
    • Képezze magát, és kövessen minket a Facebookon
    • A kiváló termékek szinte kiabálnak azért, hogy megossza az Instagramon
    • Az újdonságokat a Twitteren tesszük közzé
    • Termékeinket a Youtube-on is bemutatjuk

    Copyright © 2010 - 2023 profiszakacs.hu Minden jog fenntartva

    eshop méretre készült vibration.sk

    ×
    Kések
    Lábasok

    Kérje Ön is azonnal az 1800Ft kedvezményt az első vásárlásra.

    Elég megadnia az email címét,feliratkozni a hírlevelünkre és a kupon kódot már küldjük is.

    Adja meg az e-mail címét és kedvezménykódot küldünk
    A kedvezmény 18 000 Ft feletti vásárlás esetén érvényes