A kezdő szakács tízparancsolata

Tíz praktikus tippet adunk, hogy segítsünk az álma megvalósításában top chef-ként.
Minden nagy szakács valamikor valahogyan elkezdte. Csodálatos ételekért, kiegyensúlyozott ízekért és több ezer elégedett emberért évekig izzadtak, fáradoztak, és fáradhatatlanul törekedtek a fejlődésre, valamint önmaguk túlszárnyalására. Ha Ön is azok közé tartozik, akik elkezdték a profi szakács karriert, készítettünk tíz tippet, amelyek az alfája és az omegája minden sikeres szakácskarriernek.
1. Kezd az elejéről
Ne próbáljon meg futni, még mielőtt megtanulna járni. Emlékezzen erre, amikor úgy dönte, hogy kísérletezni fog, még mielőtt megtanul rendesen főzni. Mint mindenhol, a szakács mesterségében az alapok, megfelelően elsajátítva, a jövőjének a pillérei. Gyakorolja a kés és más konyhai eszközök magabiztos használatát. Ismételje meg és javítson az ételkészítés idején. Ismerje meg a szakmai kulináris kifejezéseit, és építse be őket a szótárába.
2. Tanulja meg a szeletelés művészetét
Batonnet, carré, julienne, brunoise, chiffonade, jardiniere, payesan, macedoin... ha Ön kezdő séf, világos, hogy ez nem egy francia lecke, hanem a szeletelési technikák. Megfelelő késfogás és zöldségvágáshoz vagy egyéb dolgok vágásához, hogy a vágás pontos, gyors és ugyanakkor minimális hulladékkal járjon, igazi mesteri tudás és könyörtelen edzés kell hozzá.
A mai fiatal szakácsok nem csak attól függenek, hogy a tanárukat nézik a konyhában, hála az internetnek, különböző szakácsokról készült videókat nézhetnek meg akció közben. Azt is megtudhatják, hogy hol főznek a séfek, ahol megnézhetik, hogy hogyan főznek. Szerezzen be minőségi késeket és gyakoroljon, gyakoroljon és gyakoroljon. A profi késekbe való befektetés biztosan megtérül, ráadásul megfelelő ápolással évekig szuper állapotban maradnak.
3. Hallgasson figyelmesen
A konyhában figyeljen, érezze, szívja magába, de legfőképpen hallgassa meg, mit mondanak a tapasztaltabb szakácsok. Fogadjon be minden információt, ami eljut Önhöz, és fogadja meg őket.
A cikk a hirdetés alatt folytatódik
4. Soha ne halogasson
Ha a karrierjét a a gasztronómiában komolyan gondolja, akkor tanulja meg a pontosságot. Ha időben érkezik, akkor egyértelműen demonstrálja ezt az erősségeit - az elszámoltathatóságát és a hitelességét. Azt jelzi a kollégák és a felettesek felé, hogy Önre lehet számíthatani.
5. Mindig légy éber
Amikor egy színész elfelejti, a rendező is emlékeztetni fogja őt, hogy semmiképpen se essen ki a szerepéből. A konya az Ön színpadja, és folyamatosan ébernek kell lennie. Felugrálással vagy a telefon nyomkodásával ...nem fog jó nevet szerezni magának. Ha még első ránézésre is úgy tűnik, hogy kevés a munka, mindig van valami, amit ki kell takarítani/pucolni.
6. Ne félj kérdezni
Senki sem pottyant a földre képzetten. Ha valaki új, teljesen rendben van, hogy érdeklődik a körülötte lévő dolgok iránt. Ne tartson attól, hogy ostobaságokat kérdez, és butának nézik. Nyugodtan hozzon magával egy jegyzetfüzetet, és jegyzeteljen, írja le a recepteket és a konyha működését. Sokkal gyorsabban képben lesz és beindulhat.
7. Folyamatosan lépjen túl saját magán
A korlátok, amelyek a leggyakrabban hátráltatnak minket, azok az elvárások, amelyeket mi magunk állítunk magunk elé. Élvezze a sikereket, de ne feledjük, hogy folyamatosan törekedjünk a fejlődésre, hogy magasabbra emeljük a mércét, és hogy legyőzzük a nehézségeinket Csak akkor juthat a csúcsra, ha könyörtelenül dolgozni fog magán. Ne féljen attól, ha hibázik. Még ezek is előrébb visznek, ha tanul belőlük.
8. Mise En Place - a nagy szakács mantrája
Mise en place [mizan plas] egy francia kulináris kifejezés, melynek jelentése: "minden a helyén". A konyha előkészítésekor és a tényleges főzés és tálalás előtt használatos. A munka tökéletes megszervezéséről van szó, az összes eszközről, használati tárgyról... és összetevőkről. A híres amerikai séf, Anthony Bourdain azt állította, hogy a "Mise en place" minden jó szakács vallása. Önöknek, mint szakácsoknak, a hely a konyhában, annak állapota és készenléte az idegrendszer meghosszabbítása."
Így fordítson különös figyelmet a tervezésre és a szervezésre, tegyen meg mindent, amit csak lehet, készítsen el mindent, hogy lefoglalja az elméjét a tökéletes ízekkel, és ne azzal, hogy vajon hol vannak a fűszerek, vagy ki felejtette el bekapcsolni a sütőt vagy a konvektoros sütőt.
9. Hordjon jó minőségű és tiszta szakácscipőt
és ruházatot
Ne spóroljunk a munkaruhán és a cipőn. Adjon a minőségre. A csúszásmentes cipő megóv a nedves vagy zsíros padlón való eséstől, szakácskabát minőségi anyagokból készült szakácskabát megvéd az égési sérülésektől és megóv a kellemetlen izzadságtól és szagoktól.
Ne feledje, hogy a konyhában viselt ruhájával önmagát, az éttermet képviseli, de ami a legfontosabb, a munkáját és az ahhoz való hozzáállását is. A konyhában legyen tiszta szakácskabátban,szakácsnadrágban, szakács kötényben, szakácsapkában, hitelesített lábbeliben és sapkában, szakácsruházatban és egyéb kiegészítőkben.
10. Gondoljon magára
Az előző kilenc ponton kívül, nagyon irreálisnak tűnik a megfelelő "munka - élet egyensúly" gondolata, higgye el, hogy ennek is van értelme. Az álma érdekében kifejtett céltudatosság, a kitartás és a kemény munka mellett, gondoljon magára és a családjára, barátokra, testmozgásra, egészséges ételekre, pihenésre, hobbira - minden, ami miatt kiegyensúlyozott, boldog és egészséges ember lesz.
Copyright © 2019 Profi Vision, s. r. o, Minden jog fenntartva
Forrás: ingyenesen a Chefbible-ból
Fotó: istockphoto.com
Ha tetszett a cikk, ossza meg bátran a barátaival.
Mi a véleménye? Mi a fontos a neves séfként való álma felé vezető úton? Mondja el nekünk a hozzászólásokban.