Zokni
Kategórialeírás
Szakácsként akár napi 16 órát tölt a tűzhely mellett, így kényeztese a lábátt . Ha már jó minőségű, csúszásmentes talpú cipőt választott, ne felejtse el kosarába tenni a pamut séf zoknit. Ezek szárazon tartják a lábát a teljes műszak alatt, elnyelik a kellemetlen szagokat és megakadályozzák a zúzódások vagy hólyagok kialakulását.
Tökéletesen éles, (egy darab acélból) kovácsolt,
professzionális konyhai kések
Hogyan válasszunk gasztroruhát szakácsoknak
A séf hagyományos egyenruhája, amely szakácskabátból, nadrágból és kötényből áll, megvédi őt a szennyeződésektől és sérülésektől főzés közben, és kényelmet biztosít számára a teljes munkaidőben. Ráadásul a megfelelő színek és kiegészítők kiválasztásával a szakács ruházatát az egész üzlet koncepciójához igazíthatja és így versenyelőnyre tehet szert. Mit szólna, ha eredeti gombokkal díszítené a szakácskabátott, kötne egy szakácssálat a nyakába, vagy a változatosság kedvéért venne fel egy elegáns, a cég logójával ellátott szakácspólót.
Első a kényelem
A séf kényelmét elsősorban a légáteresztő anyagokból készült szakácsruhák és a minőségi, csúszásmentes talpú cipők biztosítják. Emellett azonban érdemes befektettni anatómiailag formázott cipőbetétekbe, és zoknikba szakácsok számára. Az ideális választás a pamutból készült szakácszokni, amely a műszak alatt szárazon tartja a lábát, és megakadályozza a zúzódások vagy hólyagok kialakulását. Mindenesetre ne felejtse el betartani a higiéniai elveket, és gondoskodjon elegendő eldobható főzőkesztyűről.