Van kérdése??

Tímea tanácsot ad

+36 1 9010071
(H-P: 9:00 - 12:00 és 13:00 - 16:30)

Késélezés

Kategórialeírás

A konyhában elengedhetetlen az éles kések használata, hiszen az éles késekkel nem csak időt spórolhatunk, hanem esztétikusabb tálalásokkal nyűgözhetjük le vendégeinket.

A késápolás magába foglalja a rendszeres fenést és élezést. Ha Ön is szeretne éles késekkel dolgozni, webáruházunkban megtalál minden eszközt, hogy a késeit élesen tartsa, legyen szó hagyományos, vagy elektromos késélezőkről, fenőkövekről, vagy akár fenőacélokról!

Tökéletesen éles, (egy darab acélból) kovácsolt, 

professzionális konyhai kések

Sorrendbe állítani:
Legkelendőbb
Legolcsóbb
Legdrágább
Legújabb
Eredmények megjelenítése 1-től 18-ig 76 találatból.

Fenés vagy élezés?


A fenés és az élezés közötti különbség a következő:

Fenés: a fenés élesen tartja a pengét és kiegyenlíti a mikroszkopikus fogakat és repedéseket a pengén, de nem távolítja el az acélt, ezért gyakran, akár minden használat után is elvégezhető.

Élezés: az élezés bonyolultabb, hiszen az acél eltávolítása és az új él létrehozása a cél, ezért évente legfeljebb egyszer vagy kétszer kell elvégezni. Ha a késeket jó állapotban tartja és rendszeresen feni, elkerülheti, hogy gyakrabban kelljen élezni őket.
A kések élesen tartása

A késeket többféleképpen is élesen tarthatja. A legegyszerűbb, ha beszerez egy kézi vagy elektromos élezőt. A késélezőgépek előre beállított csiszolási szögekkel rendelkeznek, így csak annyit kell tennie, hogy néhányszor végighúzza a kést a bevágáson maga felé.

Egy másik, kissé trükkösebb lehetőség a célpont. Élezéskor a kést úgy kell tartani, hogy az 20 fokos szöget zárjon be a fenőkővel, és a kést mindkét oldalról végig kell futtatni a fenőkövön.
Végül pedig a tapasztaltabb "élezők" számára léteznek fenőkövek. Használat előtt a fenőkövet vízbe mártjuk, majd a kés pengéjét mindkét oldalról egyenletes mozdulatokkal végigsimítjuk rajta.

A késélezéssel kapcsolatos részletesebb információkért lásd ezt a cikket.

A gyártók és beszállítók évek óta tesztelték

Megjeleníteni az összes gyártót