Profiszakacs.hu

Elégítse ki kulináris ösztöneit

+36 1 9010071
(H-P: 9:00 - 12:00 és 13:00 - 16:30)
+36 1 9010071(H-P: 9:00 - 12:00 és 13:00 - 16:30)
  • Bejelentkezés
    Üdvözöljük ismét

    Jelentkezzen be

    Elfelejtett jelszó
    A bejelentkezéssel hozzájárul a személyes adatok feldolgozásához
    Még nincs fiókja?

    Regisztráljon és szerezzen előnyöket

    • törzsvásárlói hűségkedvezmény - árszintek
    • láthatja korábbi rendeléseit
    • Ugyanazt a terméket ismét megvásárolhatja
    • memorizált szállítási és számlázási információkat
    Regisztrálás
  • Regisztráció
    • Üdvözöljük ismét

      Jelentkezzen be

      Elfelejtett jelszó
      A bejelentkezéssel hozzájárul a személyes adatok feldolgozásához
      Még nincs fiókja?

      Regisztráljon és szerezzen előnyöket

      • törzsvásárlói hűségkedvezmény - árszintek
      • láthatja korábbi rendeléseit
      • Ugyanazt a terméket ismét megvásárolhatja
      • memorizált szállítási és számlázási információkat
      Regisztrálás
0
0,00 Ft ÁFÁ-val

AZ ÖN KOSARA ÜRES

Nem változtatunk rajta, ha már annyi hasznos árunk van?
Még 35 000 Ft hiányzik az ingyenes kiszállításhoz.
0 Ft
/ 35 000 Ft
Még 35 000 Ft hiányzik az ingyenes kiszállításhoz.
MENU
Termékkategóriák
  • Bestsellerek
  • Ajándéktippek
    • szakemberek számára
    • férjnek és testvérnek
    • feleségnek és nővérnek
    • nagypapának
    • nagymamának
    • gyerekeknek
  • Szakácsruházat
    • Szakácskabátok
      • Mikroszálas
      • 100 % pamut
      • Polipamut
      • Szellős cool vent szakácskabátok
      • Női szakácskabátok
      • Uniszex
      • Színes szakácskabátok
      • Szakácskabátok rendelésre
    • Szakácsnadrágok
    • Szakács lábbeli
      • Szakácssapkák
        • Szakácssapkák
        • Magas szakácssapkák
      • Szakácskötények
        • Nyakig érő hosszú kötények
        • Derékig érő kötények
      • Szakácspólók és félujjú ingek
        • Szakácspólók
        • Szakács félujjú ingek
      • Szakács szettek
      • Gombok szakácskabátra
      • Szakácskesztyűk, MASZKOK
      • Méreten felüli
      • Zokni
      • Munkaköpenyek
      • Gyermekeknek
      • Nyaksálak
    • Pincérruházat
      • Pincér / csapos pénztárcák
      • Pincérnadrágok
      • Pincérlábbeli
      • Pincér blúzok - női
      • Pincér ing, pincérkabátok - férfi
      • Pincér félujjú ingek
      • Pincérnői szoknya
      • Pincérmellény, nyakkendő
      • Pincér / csapos kötények
      • Házvezetőnő
      • Pulóverek
      • Konyharuhák, hangedlik
      • Welness, fagylaltos - Öltözék és lábbeli
        • Wellness ruházat és lábbeli
        • Fagylaltos öltözék
    • Késélezés
      • Késélezők
      • Fenőkövek
      • Elektromos késélezők
      • Fenőacélok
    • Konyhai kések
      • Késkészletek
        • Henteskés készletek
        • Steak késkészletek
        • Univerzális késkészletek
        • Zöldségkés készletek
        • Trancsírozó készlet
      • Késkészlet blokkban
      • A célnak megfelelő kések
        • Szakácskések
        • Damaszkuszi kések
        • Santoku kések (japán), Nakiri
        • Cukrászkések
        • Díszkések
        • Filéző kések
        • Hámozó kések
        • Henteskések
        • Lazackések
        • Paradicsomkések
        • Sajtkések
        • Zöldségkések
        • Húsvágó bárdok
        • Slicer (szeletelő) kések
        • Steakkések
        • Nyárskések
        • Univerzális kés
        • Húsvillák
        • Csontozó kések
        • Fogazott (kenyérvágó) kések
        • HACCP kések
      • Hintakések
      • Szakácstáskák késekkel
      • Konyhai ollók, manikűrkészletek, zsebkések
        • Zsebkések
        • kisollók
        • Manikűrkészlet
      • Forgatólapátok és a segítőik
        • Forgató- és tálalólapátok
        • Húsklopfoló
        • Konyhai segédeszközök
        • Csontfűrészek
      • Tokok, hordtokok
        • Hüvelyek és táskák késekre
        • Késhüvelyek és táskák késekkel
        • Késtárolás
      • Hámozók, kesztyűk
        • Burgonya-, zöldség- és gyümölcshámozól
        • Vágásbiztos kesztyű
    • Világmárka kések
      • IVO Cutelarias kések
        • IVO Blademaster
        • Késélezők - IVO Cutelarias
        • IVO Europrofessional
        • IVO BUTCHERCUT
        • IVO Cork
        • IVO Progrip
        • IVO Cuisimaster
        • IVO 97000
        • IVO DUOPRIME
        • IVO 206000
        • IVO Titanium EVO
        • IVO Premier
        • IVO SOLO
        • IVO ViRTU BLACK
        • IVO ViRTU GOLD
        • Fenőacélok IVO Cutelarias
        • Vágásálló kesztyű - IVO Cutelarias
      • Wüsthof
        • Wüsthof kések
        • Modellsorozat
        • Kiegészítők
        • Limitált kínálat
      • Victorinox
        • Victorinox kések
        • Victorinox kaparók
      • Berndorf
      • Giesser Messer
        • Giesser Messer kések
      • Opinel kések
      • Stalgast
      • Tsuki damaszkuszi kések
      • Zwilling
    • Gasztro berendezés
      • Élelmiszer előkészítés
        • Szeletelő gépek
    • Gravírozás
    • Referenciák
    • Blog
    • Hímzés
    • Nagyker
    • Elérhetőségek
    • Referenciák
    • Blog
    • Hímzés
    • Nagyker
    • Elérhetőségek
    BlogCikkekHogyan élezzük meg a kést megfelelően?
    Cikkek
    8. 8. 2017
    5 perc olvasási idő

    Hogyan élezzük meg a kést megfelelően?

    A kések rendszeres fenése és élezése a késápolás szokványos része. Hogyan kell fenni a szakácskéseit, és milyen gyakran kell élezni őket?
    A cikk szerzője Janka Snopková
    Hogyan élezzük meg a kést megfelelően?
    A kések rendszeres fenése és élezése a késápolás szokványos része. Hogyan kell fenni a szakácskéseit, és milyen gyakran kell élezni őket?
    A cikk szerzője Janka Snopková

    https://profiszakacs.hu/c/szakacskabatok

    Tudta, hogy egy éles késsel nemcsak könnyebb, de biztonságosabb is a munka? Mivel szeleteléskor csak kisebb erőt kell kifejtenie, így kisebb a valószínűsége, hogy szeletelés közben megcsúszik, és ennek következtében megsérül. A profi szakácsok, de az otthoni főzés kedvelői számára is egy minőségi szakácsoknak való kés a konyha elengedhetetlen tartozéka, aminek egy jó befeketésnek kell lennie. Ezenfelül még jó élesnek is. És ahhoz, hogy a kések megőrizzék minőségüket és élességüket, megfelelően és rendszeresen fenni és élezni kell őket.

    Élezni vagy élesíteni?

    Élezni vagy élesíteni?

    A kések rendszeres élezése és fenése a rutinszerű késápolás része. Hogyan élezheti meg a szakácskéseit és milyen gyakran kell élezni a késeket?

    Előszöris mondjuk el, mi a fő különbség a kések élezése és fenése között. A fenés élesen tartja és az éleket kiigazítja a mikroszkopikus fogazást és repedéseket a pengén, de nem távolítja el az acélt a pengéből. Ezt gyakran, akár minden használat után is elvégezheti. Az élezés átfogóbb, eltávolítja acél a kés pengéjéből, és új élt hoz létre, ezért célszerű elvégezni csak egyszer, gyakori használat esetén évente legfeljebb kétszer. Ha a késeket jó állapotban tartja és rendszeresen élezi, elkerülheti, hogy gyakrabban kelljen élezni.

    A kés tompulása, még a jó minőségű, gyakran használt kés esetében is, normális jelenség. Az élezés újra "formába hozza", így egy éles "V" alakú pengét kapunk egy tompa "U" alakú penge helyett.

    A kések élesen tartásának több módja is van. és most részletesebben bemutatjuk őket:

    Kézi és elektromos késélezés

    Ez a legegyszerűbb alternatíva, amely alkalmasabb a hétköznapi és az elektromos késélezők számára.  Kézi késélezők és az és elektromos késcsiszolók előre beállított szögekkel rendelkeznek, így Ön csak többször húzza át a kést a bevágáson, enyhe nyomással maga felé. A nagyobb késeknél nem kell nyomni - a penge súlya önmagában is elég. Ebben a kategóriában a Wüsthof kétfokozatú élezőt ajánljuk, amely kétfajta késélezési lehetőséget kínál: finom csiszolás kerámia pengékkel (használható a rendszeres karbantartáshoz), és a durva élezés gyémántbevonatú korongok segítségével (évente csak 1-2 alkalommal használandó).

    KésélezőKésélezők

    Elektromos késélezők

    Késélezés késélezővel

    Az alapján, hogy milyen típusú targets Ön választja, azt a feladatot, amelyet a következő módon hajthat végre mind a finom csiszolás, mind a durva élezés. Jobb kézzel (ha balkezes, akkor jobbal) tartsa az élezőt hegyével lefelé egy száraz, szilárd felületre. Jobb kézzel (bal kézzel, ha balkezes) helyezze a kés pengéjét a hátulsó végével a csiszolókőhöz, és húzza lefelé. és maga felé egyszerre, hogy a kés hegye a fenőacél aljánál legyen, és így a kést a fenje. Az élezés során tartsa a kést úgy, hogy az körülbelül 20 fokos szöget zárjon be a fenőacéllal. (a kés típusától függően ez 15-25 fok lehet). Ha egyázsiai kést élez, döntse meg a kést 10 fokban. Ha a kés elég éles, 2-3 ismétlés elegendő, tompa késnél többre lesz szükség. Ismételje meg az eljárást a a fenőacél másik oldalán a kés másik felével. Az élezés után ne felejtse el a pengét letörölni egy ronggyal, hogy eltávolítsa az élezett acélmaradványokat. 

    Használhat kerámia élező vagy gyémánt élezőt. A gyémánt csiszolókő keményebb, ezért gyorsabb eredményt ad, mint a kerámia kövek. Ez a két élező a két legkeményebb ismert anyagból készült.

    Wrapper

    Élező

    VIDEÓ: Csiszolás élezővel

    Késcsiszolás köszörűkövön

    Ez az élezés és fenés legmagasabb osztálya az ínyenceknek. :) A csiszolókő kíméletes és hatékony módja az élezésnek. Csiszolószemcsék kombinációjából állnak, és választhat egy finom csiszolószemcsét. szemcsés (csiszolás) vagy durva (élezés). Változatos méretekben és típusokban kaphatók. A kerámia kő lehet hagyományos vagy kerámia. Kerámia kő keményebb, ezért gyorsabban élesíti a késeket, mint a hagyományos élező kő. Egy hagyományos csiszolókövet 10-15 percre vízbe kell tenni a csiszolás előtt, hogy elegendő nedvességet szívjon magába, míg egy kerámiakövet csak 3-5 percig kell áztatni. A kerámiakő hosszabb élettartamú, és nem képez olyan könnyen barázdákat a felületén, mint egy hagyományos élezőkő.

    https://profiszakacs.hu/c/szakacs-labbeli

    Hogyan élezzük a kést élezőkővel? Használat előtt mártogassa a követ víz, amíg a kőből nem jönnek ki a légbuborékok (a szokásos kőből általában 10-15 percig, kerámia 3-5 percig). Ezután vegye ki, és helyezze a lapos, csúszásmentes szőnyegre, durva oldalával felfelé.

    A kés pengéjét egyenletes mozdulatokkal végigvezetjük a kövön, miközben óvatosan mozgatva a kést a saroktól a hegyéig. Tartsa élezés közben 14 fokos szögben (japán késeknél 10 fokos szögben), és ne változtassa meg ezt a szöget. Ez a szög Azt is ellenőrizheti, hogy a szög nem változik-e a változatlan hanggal. Néhány ismétlés után fordítsuk meg a követ. a puhábbik felével felfelé, és ismételje meg a folyamatot. A puha oldalával simítsuk ki az egyenetlenségeket. és távolítsa el a maradék acélt. Végül öblítse le a pengéket forró vízben. és törölje szárazra egy ruhával.

    Ha aggódik amiatt, hogy élezés közben helyesen tartja-e a kést, a slider - egy előre beállított szögben élező segédeszköz - biztosítja, hogy mindig a megfelelő szögben tartsa a kést.

    Csiszolókövek

    Csiszolókövek

    Csiszolókő csúszka

    VIDEÓ: csiszolás a csiszolókővel

    És még egy gyöngyszem a profi séftől: tudja, hogy melyik étel az, ami a leginkább tompítja a késeket? Ez hagyma :)

    Kívánjuk, hogy mindig a megfelelő kések legyenek a konyhájában. kihegyezve! Mindent megtalál, amire szüksége van Boltunkban

      Copyright © 2018 Profi Vision, Ltd, Minden jog fenntartva.

      Képek és videók forrása: wusthof.com, chefschoice.com

      Wüsthof CLASSIC IKON szakácskés 20 cm 4596/20

      Ha tetszett a cikk, ossza meg ismerőseivel.


    A cikkben említett termékek

    Előző
    További
    • Wüsthof GOURMET hentes fenőacél aprószemcsés 32 cm 4475

      Wüsthof GOURMET hentes fenőacél aprószemcsés 32 cm 4475

      20 540 Ft
      ÁFÁ-val
      4 db a külső raktárkészleten

      A kések élesen tartása egyszerű, ha rendszeresen élezi őket ezzel a Wüsthof élezővel.

    • Wüsthof Slider - fenő segédeszköz 4349

      Wüsthof Slider - fenő segédeszköz 4349

      16 925 Ft
      ÁFÁ-val
      Raktáron, szerdán 3. 29. Önnél

      Perfektne padne do ruky. Prednastavený uhol 14°. Rozmery: 6 cm x 6 cm x 1,5 cm. Umiestnite slider na brúsny kameň, položte n...

    • Fenőacél Stalgast 30 cm 212309

      Fenőacél Stalgast 30 cm 212309

      3 520 Ft
      ÁFÁ-val
      Raktáron, szerdán 3. 29. Önnél

      A Stalgast kések markolata úgy van kialakítva, hogy a szennyeződések ne telepedjenek meg az illesztésekben. A penge rozsdamente...

    • Wüsthof CLASSIC késkészlet 5 db + fenőacél 9751 + Wüsthof konyhai olló 21 cm ingyen
      Ingyenes szállítás Ajánlott

      Wüsthof CLASSIC késkészlet 5 db + fenőacél 9751 + Wüsthof konyhai olló 21 cm ingyen

      182 245 Ft
      ÁFÁ-val
      Jelenleg nem elérhető

      Kulináris dzsungelünkben vann számodra egy 5 részes késkészlet fenőacéllal és INGYEN ollóval, mely ajándékcsomagban tartalmazza...

    Tetszett a cikk?

    Ossza meg barátaival
    Megosztani
    A cikk szerzője Janka Snopková A szerző további cikkei
    Janka marketing szakember. A Tanács aktuális témákat keres. Íráskor profi szakácsokkal dolgozik, akik tapasztaltak, törődnek a szakmájukkal, van mondanivalójuk és elégedett vásárlóink ​​is. Híres a testre vonatkozó kérdéseiről, amelyek elgondolkodtatják a szakértőket, de az eredmény megéri. Végül is ítélje meg maga.
    ×

    Prečítajte si aj

    • Hogyan kell megfelelően ápolni a szakácskéseket?
      Cikkek
      14. 2. 2018
      4 perc olvasási idő

      Hogyan kell megfelelően ápolni a szakácskéseket?

      Egy profi szakács számára a legjobb, ha minőségi szakácskésekbe fektet. Ahhoz azonban, hogy minőségüket és tartósságukat megőrizzék, megfelelően kell őket ápolni. Hogyan kezdjünk hozzá?

    • A HACCP-terv egyszerre jelent kötelezettségeket és előnyöket az üzemeltetők számára
      Cikkek
      12. 11. 2018
      4 perc olvasási idő

      A HACCP-terv egyszerre jelent kötelezettségeket és előnyöket az üzemeltetők számára

      Ha Ön a vendéglátóiparban dolgozik, és olyan létesítményt üzemeltet, ahol bármilyen módon élelmiszereket kezelnek, a HACCP-terv kötelező érvényű. Pontosan tudja, hogy mit jelent a HACCP rövidítés, hogyan jött létre, mi a célja, vagy milyen előnyökkel jár az üzemeltető számára?

    Receptek
    Receptek (5)
    Újdonság
    Újdonság (0)
    Cikkek
    Cikkek (38)

    A gyártók és beszállítók évek óta tesztelték

    Megjeleníteni az összes gyártót
    Triangle Fimar Bennon Cadac Cole & Mason

    Az Ön postájába csak a legjobbat

    Hírek, receptek, tippek és tanácsok egyenesen az Ön e-mail címére

    A társaságról

    • Hímzés
    • Blog
    • Elérhetőségek
    • Referenciák
    • Gyártók
    • Rólunk
    • Karrier

    A vásárlásról

    • Szerződési feltételek
    • Adatvédelmi irányelvek
    • Szállítás és fizetés
    • Árucsere / Reklamáció
    • A promóciós verseny feltételei a Facebookon
    • Hűségrendszer

    Ügyfélszolgálat

    Van kérdése??

    Tímea tanácsot ad

    +36 1 9010071
    (H-P: 9:00 - 12:00 és 13:00 - 16:30)
    profiszakacs@profiszakacs.hu
    • Képezze magát, és kövessen minket a Facebookon
    • A kiváló termékek szinte kiabálnak azért, hogy megossza az Instagramon
    • Az újdonságokat a Twitteren tesszük közzé
    • Termékeinket a Youtube-on is bemutatjuk

    Copyright © 2010 - 2023 profiszakacs.hu Minden jog fenntartva

    eshop méretre készült vibration.sk

    ×
    Kések
    Lábasok

    Kérje Ön is azonnal az 1800Ft kedvezményt az első vásárlásra.

    Elég megadnia az email címét,feliratkozni a hírlevelünkre és a kupon kódot már küldjük is.

    Adja meg az e-mail címét és kedvezménykódot küldünk
    A kedvezmény 18 000 Ft feletti vásárlás esetén érvényes