Séf kések, szakácskések
Kategórialeírás
A szakácskés egyszerűen minden szakács alapvető eszköze, ezért minden jó szakácsnak rendelkeznie kell egy jó minőségű szakácskéssel egy profi konyhában. Magasabb penge és 15-26,5 cm hosszúság jellemzi. A kés pengéje le van kerekítve a kés hegyéig. A szakácskések nyélének felső része egy vonalban van a penge tetejével. A szakácskések többcélúak, szeleteléshez, kockázáshoz vagy finom őrléshez.
Ezeket a késeket úgy tervezték, hogy a velük való munkavégzés során harmónia legyen a kés súlyában, szélességében és hosszában, valamint a munka során történő használatban. Ezért ezek a kések a legkiegyensúlyozottabb és legharmonikusabb munkavégzés során
Tökéletesen éles, (egy darab acélból) kovácsolt,
professzionális konyhai kések
Milyen szempontokat kell figyelembe venni a szakácskés kiválasztásnál?
A megfelelő kés kiválasztása nem egyszerű, ám ha ezeket a szempontokat figyelembe vesszük, egy életen át hűséges vágóeszközt találhatunk:
1. Milyen célt szolgáljon?
3. Milyen anyagú a penge?
4. Milyen anyagú a markolat?
5. Élezhetőség?
6. Ár és elérhetőség
Szeretne többet megtudni arról, hogyan válassza ki a megfelelő késeket? Olvassa el erről szóló blogbejegyzésünket: https://profiszakacs.hu/blog/7-tipp-a-megfelelo-konyhakes-kivalasztasahoz