Profiszakacs.hu

Elégítse ki kulináris ösztöneit

+36 1 9010071
(H-P: 9:00 - 12:00 és 13:00 - 16:30)
+36 1 9010071(H-P: 9:00 - 12:00 és 13:00 - 16:30)
  • Bejelentkezés
    Üdvözöljük ismét

    Jelentkezzen be

    Elfelejtett jelszó
    A bejelentkezéssel hozzájárul a személyes adatok feldolgozásához
    Még nincs fiókja?

    Regisztráljon és szerezzen előnyöket

    • törzsvásárlói hűségkedvezmény - árszintek
    • láthatja korábbi rendeléseit
    • Ugyanazt a terméket ismét megvásárolhatja
    • memorizált szállítási és számlázási információkat
    Regisztrálás
  • Regisztráció
    • Üdvözöljük ismét

      Jelentkezzen be

      Elfelejtett jelszó
      A bejelentkezéssel hozzájárul a személyes adatok feldolgozásához
      Még nincs fiókja?

      Regisztráljon és szerezzen előnyöket

      • törzsvásárlói hűségkedvezmény - árszintek
      • láthatja korábbi rendeléseit
      • Ugyanazt a terméket ismét megvásárolhatja
      • memorizált szállítási és számlázási információkat
      Regisztrálás
0
0,00 Ft ÁFÁ-val

AZ ÖN KOSARA ÜRES

Nem változtatunk rajta, ha már annyi hasznos árunk van?
Még 35 000 Ft hiányzik az ingyenes kiszállításhoz.
0 Ft
/ 35 000 Ft
Még 35 000 Ft hiányzik az ingyenes kiszállításhoz.
MENU
Termékkategóriák
  • Bestsellerek
  • Ajándéktippek
    • szakemberek számára
    • férjnek és testvérnek
    • feleségnek és nővérnek
    • nagypapának
    • nagymamának
    • gyerekeknek
  • Szakácsruházat
    • Szakácskabátok
      • Mikroszálas
      • 100 % pamut
      • Polipamut
      • Szellős cool vent szakácskabátok
      • Női szakácskabátok
      • Uniszex
      • Színes szakácskabátok
      • Szakácskabátok rendelésre
    • Szakácsnadrágok
    • Szakács lábbeli
      • Szakácssapkák
        • Szakácssapkák
        • Magas szakácssapkák
      • Szakácskötények
        • Nyakig érő hosszú kötények
        • Derékig érő kötények
      • Szakácspólók és félujjú ingek
        • Szakácspólók
        • Szakács félujjú ingek
      • Szakács szettek
      • Gombok szakácskabátra
      • Szakácskesztyűk, MASZKOK
      • Méreten felüli
      • Zokni
      • Munkaköpenyek
      • Gyermekeknek
      • Nyaksálak
    • Pincérruházat
      • Pincér / csapos pénztárcák
      • Pincérnadrágok
      • Pincérlábbeli
      • Pincér blúzok - női
      • Pincér ing, pincérkabátok - férfi
      • Pincér félujjú ingek
      • Pincérnői szoknya
      • Pincérmellény, nyakkendő
      • Pincér / csapos kötények
      • Házvezetőnő
      • Pulóverek
      • Konyharuhák, hangedlik
      • Welness, fagylaltos - Öltözék és lábbeli
        • Wellness ruházat és lábbeli
        • Fagylaltos öltözék
    • Késélezés
      • Késélezők
      • Fenőkövek
      • Elektromos késélezők
      • Fenőacélok
    • Konyhai kések
      • Késkészletek
        • Henteskés készletek
        • Steak késkészletek
        • Univerzális késkészletek
        • Zöldségkés készletek
        • Trancsírozó készlet
      • Késkészlet blokkban
      • A célnak megfelelő kések
        • Szakácskések
        • Damaszkuszi kések
        • Santoku kések (japán), Nakiri
        • Cukrászkések
        • Díszkések
        • Filéző kések
        • Hámozó kések
        • Henteskések
        • Lazackések
        • Paradicsomkések
        • Sajtkések
        • Zöldségkések
        • Húsvágó bárdok
        • Slicer (szeletelő) kések
        • Steakkések
        • Nyárskések
        • Univerzális kés
        • Húsvillák
        • Csontozó kések
        • Fogazott (kenyérvágó) kések
        • HACCP kések
      • Hintakések
      • Szakácstáskák késekkel
      • Konyhai ollók, manikűrkészletek, zsebkések
        • Zsebkések
        • kisollók
        • Manikűrkészlet
      • Forgatólapátok és a segítőik
        • Forgató- és tálalólapátok
        • Húsklopfoló
        • Konyhai segédeszközök
        • Csontfűrészek
      • Tokok, hordtokok
        • Hüvelyek és táskák késekre
        • Késhüvelyek és táskák késekkel
        • Késtárolás
      • Hámozók, kesztyűk
        • Burgonya-, zöldség- és gyümölcshámozól
        • Vágásbiztos kesztyű
    • Világmárka kések
      • IVO Cutelarias kések
        • IVO Blademaster
        • Késélezők - IVO Cutelarias
        • IVO Europrofessional
        • IVO BUTCHERCUT
        • IVO Cork
        • IVO Progrip
        • IVO Cuisimaster
        • IVO 97000
        • IVO DUOPRIME
        • IVO 206000
        • IVO Titanium EVO
        • IVO Premier
        • IVO SOLO
        • IVO ViRTU BLACK
        • IVO ViRTU GOLD
        • Fenőacélok IVO Cutelarias
        • Vágásálló kesztyű - IVO Cutelarias
      • Wüsthof
        • Wüsthof kések
        • Modellsorozat
        • Kiegészítők
        • Limitált kínálat
      • Victorinox
        • Victorinox kések
        • Victorinox kaparók
      • Berndorf
      • Giesser Messer
        • Giesser Messer kések
      • Opinel kések
      • Stalgast
      • Tsuki damaszkuszi kések
      • Zwilling
    • Gasztro berendezés
      • Élelmiszer előkészítés
        • Szeletelő gépek
    • Gravírozás
    • Referenciák
    • Blog
    • Hímzés
    • Nagyker
    • Elérhetőségek
    • Referenciák
    • Blog
    • Hímzés
    • Nagyker
    • Elérhetőségek
    BlogCikkekEgy konyha sikere elsősorban a jó minőségű és megfelelő késben rejlik. Milyen típusú kést használjunk és mikor?
    Cikkek
    5. 2. 2018
    7 perc olvasási idő

    Egy konyha sikere elsősorban a jó minőségű és megfelelő késben rejlik. Milyen típusú kést használjunk és mikor?

    A minőségi konyhai felszerelésekkel gyorsabban, kevesebb erőfeszítéssel és jobb megjelenéssel készítheti el az ételeket. Röviden, a konyhában érdemes a minőségbe fektetni. A kés kiválasztásakor fontos a minőség, de nem ez lehet az egyetlen kritérium - a formája is fontos. Milyen késtípusokat ismerünk, és melyek a legfontosabbak?
    A cikk szerzője Janka Snopková
    Egy konyha sikere elsősorban a jó minőségű és megfelelő késben rejlik. Milyen típusú kést használjunk és mikor?
    A minőségi konyhai felszerelésekkel gyorsabban, kevesebb erőfeszítéssel és jobb megjelenéssel készítheti el az ételeket. Röviden, a konyhában érdemes a minőségbe fektetni. A kés kiválasztásakor fontos a minőség, de nem ez lehet az egyetlen kritérium - a formája is fontos. Milyen késtípusokat ismerünk, és melyek a legfontosabbak?
    A cikk szerzője Janka Snopková

    https://profiszakacs.hu/c/szakacskabatok

    A konyhában kevés eszközt használnak olyan gyakran, mint a konyhakést. A japán a szakácsok még abban is hisznek, hogy abban a pillanatban, amikor főzni kezdenek, hogy a késeikbe a lelkük is beleszáll. Attól függetlenül, hogy mit gondol a japán lélekről :), valószínűleg egyet ért azzal a ténnyel, hogy a minőségi kés a a főzéssorán elengedhetetlen. Megkönnyíti a dolgokat, a fáradságos munkát élményszerűvé változtatja, és a főzést művészetté. Ha még mindig használja a a konyhában, szabaduljon meg a régi, unalmas, nehézkes mindenes késeitől! Szerezze be a minőséget és a megfelelő típusú kést, és a főzés egy új, magasabb szintre kerül!

      A minőségi konyha felszereléssel készítse el az ételeket gyorsabban, kevesebb erőfeszítéssel és szebb megjelenésű ételeket. Mindent összevetve, a konyhájában érdemes a minőségbe fektetni. Amikor kiválasztja  a kést, a minőség fontos, de nem szabad, hogy ez legyen az egyetlen szempont – a formája is fontos. Az étel elkészítése is művészet, és akárcsak egy műalkotás létrehozásánál, szüksége van különböző eszközökre, tehát különböző kések kellenek a konyhaművészet megteremtéséhez. A a piacon rengeteg késfajta van. A tájékozódást és a döntését megkönnyítendő, hogy melyik a megfelelő az Ön konyhájába, íme egy áttekintés az alaptípusokról:

      Séfkések
      Séfkés (vagy más néven szakácskés) a legsokoldalúbb kés és minden otthoni és professzionális konyha alapdarabja. 15 és 26,5 cm közötti pengeméretekben kapható. A szakácskés széles pengével rendelkezik, amelynek szimmetrikus oldalai hegyesre szűkülnek. Tökéletesen kiegyensúlyozott kés, amely sokoldalú konyhai segítő. Sokoldalúan használható húsok, halak, gyümölcsök és zöldségek kockára vágására, aprítására, szeletelésére és finomra vagdalására. A széles penge megkönnyíti az apróra vágott ételek átrakását az edénybe vagy a serpenyőbe, a széles penge az ételek formázására és préselésére is szolgál. A penge tompa éle használható kisebb csontok átvágására és rákfélék felnyitására. A penge alját az erővel történő metszésre és aprításra használhatja.

      A Santoku (Nakiri) kések
      elnevezésSantoku(San = három, Toku = erény) a japán Santoku nyelvből származik. Ez az elnevezés nagyon találó, mivel leírja a kés Santoku  alkalmasságát aprításra, szeletelésre és kockázásra. Ezzel a japán késsel pillanatok alatt papírvékony szeletekre vághatja a zöldségeket. Pengéje 13-20 cm hosszú, általában egyenes élű. A kés teteje simán átmegy a markolatba. A Nakiri kések tökéletesen kiegyensúlyozottak, és a velük való munka a harmónia érzetét kelti. A széles pengének köszönhetően egyszerűen a felaprított zöldségeket rögtön a lábasba vagy serpenyőbe szórhatja.

      Zöldségkések
      A zöldségkés rövid, egyenes, keskeny pengével rendelkezik. Egyenes pengéje pontos irányításával lehetővé válik a díszítés a hámozás és kockázás során. Egyes modelleknél a penge speciális formázása szeleteléskor légbuborékokat hoz létre a szelet alatt, így még a legvékonyabb darabok is könnyen vághatók anélkül, hogy leragadnának. Minden konyhában alapfelszerelésnek számít. Zöldségkés különösen alkalmas hagyma, fokhagyma és más zöldségek szeletelésére.

      Filézőkés
      A filézőkés felbecsülhetetlen értékű eszköz a hal filézésekor. Hosszú, keskeny és rugalmas pengéjének köszönhetően könnyen és rövid idő alatt (a szokásosnál sokkal rövidebb idő alatt!) tökéletes eredményt érhet el. Kapható egyenes vagy ívelt pengével, rögzített vagy rugalmas pengefelülettel. De minden filézőkésnek van egy közös vonása: a pengék nagyon vékonyak és rugalmasak, ami különösen ellenőrzött és pontos vágásokat tesz lehetővé..

      Szeletelő (slicer) kések
      Vagysonkakések.  A filéző késhez hasonlóan a szeletelőkés hosszú és keskeny pengével rendelkezik, de a hegyénél megemelkedik. Kiváló segítője a vékony hússzeletek szeletelésének. H asználható sült comb, sonka vagy baromfi (nyersen vagy főzve) szeleteléséhez a kívánt adagolásnak megfelelően. A hegyes hegye ideális a vágódeszka mentén történő vágáshoz, és lehetővé teszi, hogy pontos és vékony szeleteket vágjon. Profi séf tipp: ennek a késnek nagyszerű társa a  húsvilla. Ezzel a párossal a hús felvágása tökéletes élmény.

      Hámozókések
      a hámozókés elsősorban a gyümölcsök és zöldségek feldolgozásához használatos. Rövid, kis, finoman ívelt pengéjének köszönhetően bármilyen zöldséget vagy gyümölcsöt könnyedén meghámozhat vele. Ugyanakkor dekorációk készítéséhez is kiváló eszköz, így biztosan értékelni fogja a díszítő tálalás vagy hidegtálak készítésekor. A speciális pengeformának köszönhetően a gyümölcsök és zöldségek, például az alma és a burgonya hámozása egyszerű és gyors. Profi séf tipp: nagyon alkalmas a díszes halloween tökök kifaragására :) :) is.

      Fogazott kések (kenyérkések)

      A fogazott kés a friss sütemények és torták szeletelésének nélkülözhetetlen segítője. Fogazott és hosszabb pengével rendelkezik. Lehetővé teszi, hogy a friss süteményeket és kenyeret könnyen, összetapadás nélkül vágja át, miközben a vágások egyenes vonalúak lesznek. 20 és 26 cm közötti pengehosszal kapható. Profi séf tipp: minél hosszabb a penge, annál jobb :)

      Konyhai bárdok

      A minőségi konyhai bárd a nagyobb húsdarabok feldolgozásakor elengedhetetlen. Ennek a késnek hosszabb, széles pengéje van és nagyobb a súlya, így könnyedén vághat még csontos húst is. A legnépszerűbb kés a 16 cm-es pengéjű, de vannak akár 20 cm hosszúságú modellek is. Ideális nemcsak a professzionális konyhában, hanem otthon, pl. a házi hentesmunkákhoz.

      Csontozókések

      A szakácsbárddal ellentétben, amellyel a "piszkos" munkát végzi, a csontozókés lehetővé teszi, hogy a a húst pontosabban és finomabban feldolgozhassa. Elsősorban a hús csontról való leválasztására használják. Az ívelt pengének köszönhetően nagyon népszerű a hentesüzletekben. Azonban otthon is használható, pl. vágóhidakon vagy a családnak készítendő vasárnapi ebédnél:). A penge hossza 10 cm és 21 cm között mozog.

      Sajtkések

      A sajtkés különleges pengeformával rendelkezik, ami megakadályozza, hogy a sajt szeletelés közben leragadjon, éles pengéje pedig precíz vágást tesz lehetővé. Sok sajtkés villás véggel is fel van szerelve a kényelmesebb tálalás érdekében. Ezek lehetnek korong formájúak is.

      Cukrászkések

      A cukrászkés általában hosszú és fogazott pengéjű. Fogazása finomabb, mint a kenyérvágó késé. A desszertek vagy torta felvágása meglepően könnyű, és a vágások pontosak és simák.

      Díszítőkések

      Díszítőkés elsősorban nyers vagy főtt zöldségek vagy vaj dekoratív szeletelésére tervezték. Szeletelés után az ételen hullámos minta marad.

      Lazackések

      A lazackés egy kiváló segédeszköz extra vékony és finom szeletek szeleteléséhez. Egyes modellek szeleteléskor nagyon vékony szeletet készítenek. A szelés alatt légbuborékok keletkeznek, amelyek megakadályozzák, hogy a szelet a kés pengéjéhez tapadjon. Jellemző rájuk a nagyon hosszú és keskeny penge, legfeljebb 32 cm.

      Paradicsom- és felvágottkések

      A paradicsomkés és a a felvágottkés is fogazott pengével rendelkezik, de kisebb, mint egy kenyérvágó kés. Még a legérettebb paradicsomokat is vékony szeletekre vágja zúzódás nélkül. Ideális professzionális konyhákban hidegtálakhoz. Használhatja padlizsán vagy kemény héjú lágy gyümölcsök (pl. ananász, szilva, őszibarack), valamint zsemle és kemény kolbászok szeletelésére is.

      Kínai szakácskések

      A kínai szakács kés olyan alakú, mint egy bárd, de nem alkalmas csontok aprítására. Gyógynövények és zöldségek finom szeletelésre és aprításra tervezték. Az ázsiai kések a kulináris világban fogalomnak számítanak. Az ázsiai kések az ételek vékony szeletekre és tésztákra történő egyszerű szeleteléséhez, valamint szokásos zöldségek és húsok szeletelése. Kiváló vágási tulajdonságaik és egzotikus kialakításuk miatt nagyon keresettek, ezért nem hiányozhatnak egyetlen konyhakéskészletből sem.

      https://profiszakacs.hu/c/szakacs-labbeli

      Melyiket válassza?

      Rengeteg típus van, ugye? Ha Ön profi szakács, vagy ha nagyon komolyan veszi a konyhai munkát, javasoljuk, hogy a legtöbb ilyen típusú kést szerezze be. Sokkal könnyebbé teszi az ételkészítést, és mosolyt csal az arcára minden vágással. Ha pedig kezdő szakács, és sikerült meggyőznünk, hogy dobja el a régi, unalmas bicskáját, amit mindenes szeletelőkésnek használ, legalább ezeket szerezze be magának, hogy elindulhasson. 3 alapvető késtípus:

      Szakácskés

      Zöldségkés

      Kenyérkés

      Ezekután, amikor rájön, hogy a késekkel milyen nagyszerű dolgozni, folytassa további típusok megvásárlásával. Javasoljuk megvásárolni  A santoku kést, sonkakést, paradicsomkést, vagy és a hámozókést..

      Kések széles választéka megtalálható  itt.

      Végül még egy szép kép a szakácskésről és annak széleskörű felhasználásáról :)

      Ha tetszett a cikk, ossza meg bátran a barátaival is!

      Copyright © 2018 Profi Vision, s. r. o., Minden jog fenntartva.

      Forrás: profikuchar.sk, wusthof.com

      Képek forrása: wusthof.com, istockphoto.com


    A cikkben említett termékek

    Előző
    További
    • ChefsChoice elektromos késélező 3 sebességes M 15XV
      Ingyenes szállítás Új Ajánlott

      ChefsChoice elektromos késélező 3 sebességes M 15XV

      75 240 Ft
      ÁFÁ-val
      Jelenleg nem elérhető

      A professzionális elektromos gyémántcsiszoló szuper vágószerszámokká teszi a késeket. Könnyedén és meglepően gyorsan létrehoz e...

    • Wüsthof GRAND PRIX II 3 db-os késkészlet + Késtáska
      Ingyenes szállítás Az utolsó darabok

      Wüsthof GRAND PRIX II 3 db-os késkészlet + Késtáska

      103 710 Ft -tól
      ÁFÁ-val
      Válasszon változatot
      Raktáron, csütörtök 3. 30. Önnél

      A készlet tartalmazza Kés Wusthof Grand Prix II 12 cm Filéző kés Wusthof Grand Prix II 18 cm Szakács kés Wusthof Grand Pri...

    • Wüsthof CLASSIC IKON kenyérkés 20 cm 4166/20
      Ingyenes szállítás

      Wüsthof CLASSIC IKON kenyérkés 20 cm 4166/20

      51 640 Ft -tól
      ÁFÁ-val
      Válasszon változatot
      3 db a külső raktárkészleten

      Kés recézett éllel friss, ropogós kenyerekhez, de sütemények vágásához is.

    • Victorinox pékkés

      Victorinox pékkés

      24 605 Ft -tól
      ÁFÁ-val
      Jelenleg nem elérhető

      Elegáns kés sütemények és torták vágásához A kés a tésztát anélkül vágja át, hogy összetörné. Ez nem varázslat - ez egyszerű...

    Tetszett a cikk?

    Ossza meg barátaival
    Megosztani
    A cikk szerzője Janka Snopková A szerző további cikkei
    Janka marketing szakember. A Tanács aktuális témákat keres. Íráskor profi szakácsokkal dolgozik, akik tapasztaltak, törődnek a szakmájukkal, van mondanivalójuk és elégedett vásárlóink ​​is. Híres a testre vonatkozó kérdéseiről, amelyek elgondolkodtatják a szakértőket, de az eredmény megéri. Végül is ítélje meg maga.
    ×

    Prečítajte si aj

    • A kezdő szakács tízparancsolata
      Cikkek
      13. 3. 2019
      5 perc olvasási idő

      A kezdő szakács tízparancsolata

      Minden nagy szakács karrierje valahol elkezdődött. A csodálatos ételek, a kiegyensúlyozott ízek és a több ezer elégedett vendég mögött több évnyi verejték, fáradozás, a fejlődésre és az önmaga felülmúlására irányuló fáradhatatlan erőfeszítés áll. Ha Ön is azok közé tartozik, akik professzionális kulináris karrierbe kezdtek, tíz tippet készítettünk, amelyek minden sikeres szakács karrierjének az alfája és omegája.

    • Hogyan kell megfelelően ápolni a szakácskéseket?
      Cikkek
      14. 2. 2018
      4 perc olvasási idő

      Hogyan kell megfelelően ápolni a szakácskéseket?

      Egy profi szakács számára a legjobb, ha minőségi szakácskésekbe fektet. Ahhoz azonban, hogy minőségüket és tartósságukat megőrizzék, megfelelően kell őket ápolni. Hogyan kezdjünk hozzá?

    • Mire van szüksége egy igazi szakácsnak?
      Cikkek
      9. 8. 2017
      3 perc olvasási idő

      Mire van szüksége egy igazi szakácsnak?

      Szeretné magát séfnek érezni a konyhájában? Ezek nélkül az eszközök nélkül nem fog menni! Még a legjobb szakács sem tudna főzni, sütni vagy más módon ételt készíteni anélkül, hogy ne lennének kéznél legalább az alapvető gépek és eszközök.

    • Solingen - a minőségi kések és ollók híres városa
      Cikkek
      12. 3. 2018
      4 perc olvasási idő

      Solingen - a minőségi kések és ollók híres városa

      Solingen az egyetlen város a világon, amelynek a saját neve egy bejegyzett védjegy. Csak a Solingenben gyártott termékek viselhetik a "Made in Germany/Solingen" címkét. Ez a címke a minőség, a precíz kivitelezés és a hosszú élettartam garanciája.

    Receptek
    Receptek (5)
    Újdonság
    Újdonság (0)
    Cikkek
    Cikkek (38)

    A gyártók és beszállítók évek óta tesztelték

    Megjeleníteni az összes gyártót
    Lucifer SIRMAN Whites SOL Kiwi

    Az Ön postájába csak a legjobbat

    Hírek, receptek, tippek és tanácsok egyenesen az Ön e-mail címére

    A társaságról

    • Hímzés
    • Blog
    • Elérhetőségek
    • Referenciák
    • Gyártók
    • Rólunk
    • Karrier

    A vásárlásról

    • Szerződési feltételek
    • Adatvédelmi irányelvek
    • Szállítás és fizetés
    • Árucsere / Reklamáció
    • A promóciós verseny feltételei a Facebookon
    • Hűségrendszer

    Ügyfélszolgálat

    Van kérdése??

    Tímea tanácsot ad

    +36 1 9010071
    (H-P: 9:00 - 12:00 és 13:00 - 16:30)
    profiszakacs@profiszakacs.hu
    • Képezze magát, és kövessen minket a Facebookon
    • A kiváló termékek szinte kiabálnak azért, hogy megossza az Instagramon
    • Az újdonságokat a Twitteren tesszük közzé
    • Termékeinket a Youtube-on is bemutatjuk

    Copyright © 2010 - 2023 profiszakacs.hu Minden jog fenntartva

    eshop méretre készült vibration.sk

    ×
    Kések
    Lábasok

    Kérje Ön is azonnal az 1800Ft kedvezményt az első vásárlásra.

    Elég megadnia az email címét,feliratkozni a hírlevelünkre és a kupon kódot már küldjük is.

    Adja meg az e-mail címét és kedvezménykódot küldünk
    A kedvezmény 18 000 Ft feletti vásárlás esetén érvényes