Fenőacélok, késélező rudak
Kategórialeírás
Minden profi séf arzenáljában található egy minőségi fenőacél, amelyet a pengék kiegyenesitésére és polírozására használnak. Pillanatok alatt élesíti a konyhai késeket, így a későbbi szeletelés egyszerűbb, pontosabb és mindenekelőtt biztonságosabb. Amikor saját fenőacélt vásárol, ne feledje, hogy annak mindig hosszabbnak kell lennie, mint a tulajdonában lévő leghosszabb kés.
Tökéletesen éles, (egy darab acélból) kovácsolt,
professzionális konyhai kések
Hogyan válasszunk minőségi konyhai késeket
A minőségi konyhakést már az első kézbe vétel pillanatában felismerheti – tökéletesen kiegyensúlyozott, tökéletesen éles pengével és ergonomikusan kialakított, csúszásgátló ellátott nyéllel rendelkezik. A megfelelő kiválasztásakor ne feledjük, hogy a konyhai késeket rendeltetésük szerint különböztetjük meg. A minőségi szakácskést számos felhasználási lehetőség kínálja, de az olyan speciális feladatokat, mint a friss kenyér vágása, hal fillézése csontozás , jobb olyan késekre bízni, amelyeknek minden előfeltétele megvan ehhez.
Hogyan kell helyesen élezni a késeket
A kések rendszeres élezése és fenése a konyhai kisegítői rutin ápolás része. De tudja, hogyan kell helyesen élezni egy kést, és milyen tartozékokra van szüksége ehhez? A legegyszerűbb módja a késélező használata – mind a kézi, mind az elektromos élezőknek van előre beállított szöge, ezért csak néhányszor húzza a kést a bevágáson keresztül maga felé. A penge rendszeres karbantartására egy kiváló minőségű Wüsthof vagy Victorinox élező alkalmas, amely könnyen és gyorsan visszaadja az eredeti élességet és meghosszabbítja a kések élettartamát.