Van kérdése??

Tímea tanácsot ad

+36 1 9010071
(H-P: 9:00 - 12:00 és 13:00 - 16:30)

Fenőacélok

Kategórialeírás

A fenőacélok segítenek abban, hogy a kés éles maradjon a mindennapi használat során. A fenőacél nem fog működni, ha nagyon tompa a kés, akkor fenőkőhözkézi vagy elektromos késélezőhöz kell nyúlni.

A fenőaél egyfajta reszelő, amelynek lehet acél, kerámia vagy gyémánt kezelése. A fogantyú általában műanyag, fém vagy fa. Válassza ki a penge hosszát a kés hosszának megfelelően, a leghosszabbat a nagy szakácskésekhez vagy a henteskésekhez használják.

Fenőacéllal való élezéskor a kést tartsa megfelelő szögben, ami alapértelmezés szerint 20 fok (a szög speciális késekkel változhat). A kést a kés állapotától függően többször áthúza az acélon egyik oldalról és a másikról. Néha 5, máskor 20 mozdulatra lesz szüksége. A fenőcéllal való élezés után mossa le a kést vízzel, majd törölje le egy ronggyal, hogy az élezés után eltávolítsa a szennyeződéseket.

Tökéletesen éles, (egy darab acélból) kovácsolt, 

professzionális konyhai kések

Sorrendbe állítani:
Legkelendőbb
Legolcsóbb
Legdrágább
Legújabb
Eredmények megjelenítése 1-től 18-ig 38 találatból.

A fenőacél használata:


Az élezővel történő élezés során tartsa a kést a megfelelő szögben, ami alapesetben 20 fokos (a szög speciális kések esetén változhat). A kés állapotától függően mindkét oldalról többször futtassa át a kést a fenőacélon. Ez sokszor változhat, hiszen előfordul, hogy 5 mozdulat elég, de sokszor akár 20 mozdulatra is szükség lehet. A fenőacéllal történő élezés után mossa le a kést vízzel, és törölje át egy törlőkendővel, hogy eltávolítsa az élezés után visszamaradt szennyeződéseket.

A gyártók és beszállítók évek óta tesztelték

Megjeleníteni az összes gyártót