Szakács ruha és munkavédelmi ruházat
Kategórialeírás
A ma ismert hagyományos séf egyenruha 1822-ben látott napvilágot. Ekkor jelent meg egy kép, amelyen Marie-Antoine Carem francia szakács (mi másban , mint) köntösbe, fekete-fehér nadrágba és magas fehér sapkába öltözött. Azóta közel kétszáz év telt el, de a szakács ruhatára nem esett át komolyabb változáson.
Tökéletesen éles, (egy darab acélból) kovácsolt,
professzionális konyhai kések
-
Szakácskabátok, séf kabátok (124)
-
Szakácsnadrágok, munkavédelmi nadrágok (48)
-
Szakács cipők, munkavédelmi cipők (23)
-
Szakács sapkák, cukrász sapkák (58)
-
Szakács kötények, konyhai kötény (104)
-
Szakács pólók, galléros pólók (40)
-
Szakácskabát gombok (25)
-
Munkavédelmi kesztyűk, védőmaszkok (8)
-
Oversize (17)
-
Zokni (2)
-
Munkaköpenyek (1)
-
Gyerek munkaruha, szakácsruha gyerekeknek (14)
-
Szakácskendők (4)
Hogyan válasszunk gasztroruhát szakácsoknak
A szakácsok ruházatával szemben magas követelményeket támasztanak. Ellen kell állnia a hőnek és a forró olajnak, szárazon kell tartania, miközben még mindig jó megjelenésűnek kell lennie, ha egy vendégekkel teli helysékbe kell belépnie. A hűvös szellőző (cool vent) szakácskabát rövid ujjúval és légáteresztő hálóval a hátán, a pamut szakács nadrág és stílusos szakácssapka bevált választás. Saját belátása szerint kiegészítheti a gasztronómiai munkaruhát köténnyel, eredeti nyaksállal vagy színes gombokkal a szakácskabáthoz.
Hogyan válasszuk ki a megfelelő szakácscipőt
A konyhai környezetben végzett munka bizonyos kockázatokkal jár – legyen szó sercegő olajról és forrásban lévő vízről, kihegyezett késekről vagy nehéz öntöttvas serpenyőről. Ahhoz, hogy egy egész napos műszakot sértetlenül átvészelj, minőségi szakácscipőre van szükség, amely erős és strapabíró anyagból készül, zárt orrú és csúszásmentes talppal rendelkezik. A még nagyobb kényelem érdekében ne habozzon, szerezzen be anatómiailag kialakított szakácscipő betéteket és antibakteriális zoknit, hogy lábait frissen, szárazon és szagmentesen tartsa.