Profiszakacs.hu

Elégítse ki kulináris ösztöneit

+36 1 9010071
(H-P: 9:00 - 12:00 és 13:00 - 16:30)
+36 1 9010071(H-P: 9:00 - 12:00 és 13:00 - 16:30)
  • Bejelentkezés
    Üdvözöljük ismét

    Jelentkezzen be

    Elfelejtett jelszó
    A bejelentkezéssel hozzájárul a személyes adatok feldolgozásához
    Még nincs fiókja?

    Regisztráljon és szerezzen előnyöket

    • törzsvásárlói hűségkedvezmény - árszintek
    • láthatja korábbi rendeléseit
    • Ugyanazt a terméket ismét megvásárolhatja
    • memorizált szállítási és számlázási információkat
    Regisztrálás
  • Regisztráció
    • Üdvözöljük ismét

      Jelentkezzen be

      Elfelejtett jelszó
      A bejelentkezéssel hozzájárul a személyes adatok feldolgozásához
      Még nincs fiókja?

      Regisztráljon és szerezzen előnyöket

      • törzsvásárlói hűségkedvezmény - árszintek
      • láthatja korábbi rendeléseit
      • Ugyanazt a terméket ismét megvásárolhatja
      • memorizált szállítási és számlázási információkat
      Regisztrálás
0
0,00 Ft ÁFÁ-val

AZ ÖN KOSARA ÜRES

Nem változtatunk rajta, ha már annyi hasznos árunk van?
Még 35 000 Ft hiányzik az ingyenes kiszállításhoz.
0 Ft
/ 35 000 Ft
Még 35 000 Ft hiányzik az ingyenes kiszállításhoz.
MENU
Termékkategóriák
  • Bestsellerek
  • Ajándéktippek
    • szakemberek számára
    • férjnek és testvérnek
    • feleségnek és nővérnek
    • nagypapának
    • nagymamának
    • gyerekeknek
  • Szakácsruházat
    • Szakácskabátok
      • Mikroszálas
      • 100 % pamut
      • Polipamut
      • Szellős cool vent szakácskabátok
      • Női szakácskabátok
      • Uniszex
      • Színes szakácskabátok
      • Szakácskabátok rendelésre
    • Szakácsnadrágok
    • Szakács lábbeli
      • Szakácssapkák
        • Szakácssapkák
        • Magas szakácssapkák
      • Szakácskötények
        • Nyakig érő hosszú kötények
        • Derékig érő kötények
      • Szakácspólók és félujjú ingek
        • Szakácspólók
        • Szakács félujjú ingek
      • Szakács szettek
      • Gombok szakácskabátra
      • Szakácskesztyűk, MASZKOK
      • Méreten felüli
      • Zokni
      • Munkaköpenyek
      • Gyermekeknek
      • Nyaksálak
    • Pincérruházat
      • Pincér / csapos pénztárcák
      • Pincérnadrágok
      • Pincérlábbeli
      • Pincér blúzok - női
      • Pincér ing, pincérkabátok - férfi
      • Pincér félujjú ingek
      • Pincérnői szoknya
      • Pincérmellény, nyakkendő
      • Pincér / csapos kötények
      • Házvezetőnő
      • Pulóverek
      • Konyharuhák, hangedlik
      • Welness, fagylaltos - Öltözék és lábbeli
        • Wellness ruházat és lábbeli
        • Fagylaltos öltözék
    • Késélezés
      • Késélezők
      • Fenőkövek
      • Elektromos késélezők
      • Fenőacélok
    • Konyhai kések
      • Késkészletek
        • Henteskés készletek
        • Steak késkészletek
        • Univerzális késkészletek
        • Zöldségkés készletek
        • Trancsírozó készlet
      • Késkészlet blokkban
      • A célnak megfelelő kések
        • Szakácskések
        • Damaszkuszi kések
        • Santoku kések (japán), Nakiri
        • Cukrászkések
        • Díszkések
        • Filéző kések
        • Hámozó kések
        • Henteskések
        • Lazackések
        • Paradicsomkések
        • Sajtkések
        • Zöldségkések
        • Húsvágó bárdok
        • Slicer (szeletelő) kések
        • Steakkések
        • Nyárskések
        • Univerzális kés
        • Húsvillák
        • Csontozó kések
        • Fogazott (kenyérvágó) kések
        • HACCP kések
      • Hintakések
      • Szakácstáskák késekkel
      • Konyhai ollók, manikűrkészletek, zsebkések
        • Zsebkések
        • kisollók
        • Manikűrkészlet
      • Forgatólapátok és a segítőik
        • Forgató- és tálalólapátok
        • Húsklopfoló
        • Konyhai segédeszközök
        • Csontfűrészek
      • Tokok, hordtokok
        • Hüvelyek és táskák késekre
        • Késhüvelyek és táskák késekkel
        • Késtárolás
      • Hámozók, kesztyűk
        • Burgonya-, zöldség- és gyümölcshámozól
        • Vágásbiztos kesztyű
    • Világmárka kések
      • IVO Cutelarias kések
        • IVO Blademaster
        • Késélezők - IVO Cutelarias
        • IVO Europrofessional
        • IVO BUTCHERCUT
        • IVO Cork
        • IVO Progrip
        • IVO Cuisimaster
        • IVO 97000
        • IVO DUOPRIME
        • IVO 206000
        • IVO Titanium EVO
        • IVO Premier
        • IVO SOLO
        • IVO ViRTU BLACK
        • IVO ViRTU GOLD
        • Fenőacélok IVO Cutelarias
        • Vágásálló kesztyű - IVO Cutelarias
      • Wüsthof
        • Wüsthof kések
        • Modellsorozat
        • Kiegészítők
        • Limitált kínálat
      • Victorinox
        • Victorinox kések
        • Victorinox kaparók
      • Berndorf
      • Giesser Messer
        • Giesser Messer kések
      • Opinel kések
      • Stalgast
      • Tsuki damaszkuszi kések
      • Zwilling
    • Gasztro berendezés
      • Élelmiszer előkészítés
        • Szeletelő gépek
    • Gravírozás
    • Referenciák
    • Blog
    • Hímzés
    • Nagyker
    • Elérhetőségek
    • Referenciák
    • Blog
    • Hímzés
    • Nagyker
    • Elérhetőségek
    BlogCikkekA HACCP-terv egyszerre jelent kötelezettségeket és előnyöket az üzemeltetők számára
    Cikkek
    12. 11. 2018
    4 perc olvasási idő

    A HACCP-terv egyszerre jelent kötelezettségeket és előnyöket az üzemeltetők számára

    Ha Ön a vendéglátóiparban dolgozik, és olyan létesítményt üzemeltet, ahol bármilyen módon élelmiszereket kezelnek, a HACCP-terv kötelező érvényű. Pontosan tudja, hogy mit jelent a HACCP rövidítés, hogyan jött létre, mi a célja, vagy milyen előnyökkel jár az üzemeltető számára?
    A cikk szerzője Janka Snopková
    A HACCP-terv egyszerre jelent kötelezettségeket és előnyöket az üzemeltetők számára
    Ha Ön a vendéglátóiparban dolgozik, és olyan létesítményt üzemeltet, ahol bármilyen módon élelmiszereket kezelnek, a HACCP-terv kötelező érvényű. Pontosan tudja, hogy mit jelent a HACCP rövidítés, hogyan jött létre, mi a célja, vagy milyen előnyökkel jár az üzemeltető számára?
    A cikk szerzője Janka Snopková

    https://profiszakacs.hu/c/szakacskabatok

    Ha a munkahelye a vendéglátóiparban van, és olyan műveletekkel foglalkozik, amelyek során bármilyen módon élelmiszerekkel kerül kapcsolatba, a HACCP-terv megléte elengedhetetlenül kötelező. Pontosan tudja, hogy mit jelent a HACCP rövidítés, hogyan jött létre, mi a célja és milyen előnyökkel jár az üzemeltetők számára?

    A HACCP rövidítés jelentése

    HACCP az angol "Hazard analysis and critical control points" rövidítése, azaz "Veszélyelemzés és kritikus ellenőrzési pontok."

    A veszélyelemzés célja, hogy azonosítson mindent, ami veszélyeztetheti a az ételek egészségességát. A biológiai (baktériumok, vírusok, gombák), fizikai (haj, üvegszilánkok, körmök) és kémiai veszélyekre összpontosít. (tisztítószerek, gyártási technológia és tárolás) területeken.

    A HACCP-ben az ellenőrzési pont egy olyan pont vagy lépés, amelyet ellenőrzött, és így megakadályozza a higiéniai vagy egészségügyi kockázat kialakulását az ételkészítés során.

    Története és a bevezetésének a célja

    A HACCP-rendszer eredetileg az Egyesült Államokban az 1960-as években jött létre. Eredetileg a Nemzeti Repülési és Űrügynökség Hivatalnál (NASA). A cél az volt, hogy a lehető legnagyobb mértékben kiküszöböljék vagy minimalizálják az élelmiszerekkel kapcsolatos kockázatokat, amelyek fertőzéseket okozhatnak az űrhajósok számára. Később a HACCP-terv a hadseregben is alkalmazásra került, 1992-ben pedig beépült az európai törvényhozásba, és végül világszerte elterjedt.

    Kinek kell HACCP-tervvel rendelkeznie?

    A HACCP-terv kidolgozása

    2000 óta kötelező minden élelmiszert kezelő létesítményre vonatkozóan (A SZK Tt. 152/1995. sz. törvénye az élelmiszerekről szóló módosított, az élelmiszerekre vonatkozó VIII. cikk alapján Élelmiszeripari kódexe - A helyes gyártási gyakorlat alapelvei). Ez a kötelezettség nemcsak az éttermekre, konyhákra és büfékre vonatkozik, de még a nonprofit szervezetekre is. Olyan élelmiszer-ipari létesítmények, ahol az előkészítés és a feldolgozás elmarad (mozgó üzletek, bódék, árusítóhelyek, italboltok), lehetőség van egyszerűsített HACCP-tervre. A jogszabály azonban nem határozza meg az élelmiszer-ipari létesítmények azon típusait, amelyek jogosultak egyszerűsített rendszert bevezetni, ezért jobb, ha kétség esetén szakértőkhöz fordulunk.

    Hogyan lehet a HACCP-tervet megszerezni?

    Háromféleképpen:

    1. Van olyan HACCP, amelyet egy külső cég készített az Ön létesítményére szabva .

    2. Vásárlás a "Jó gyártási gyakorlat kézikönyve" című dokumentum (a vendéglátóipari létesítmények "Jó higiéniai gyakorlat útmutatója a vendéglátóhelyek, beleértve a gyorséttermeket is").

    3. Kidolgozott HACCP-terv, beleértve a nyilvántartásokat is.

    A 2. pont esetében ne feledje, hogy hogy a tervet következetesen az Ön működésére kell szabni és megvásárolni, kézikönyv csak a fejlődés segítésére szolgál.

    Check HACCP-terv

    A terv ellenőrzése és a annak betartását a regionális közegészségügyi hatóság végzi. Ellenőrzés esetén (előre bejelentett ellenőrzés) gyakran többnapos esemény. Az auditok nem szankcionáltak, elsősorban arra szolgálnak, hogy kiegészítő ellenőrzést végezzenek az üzemeltetők számára. Az ellenőrzés befejezése után az ellenőrök javaslatot tesznek a hibák kijavításához szükséges intézkedésekre. HACCP dokumentációs nyilvántartásokat 5 évig kell archiválni.

    előnyök az üzemeltető számára

    Ha a HACCP-tervet az üzemeltetők alkalmazzák gyakran inkább az élelmiszer-ipari vállalkozók "csapásaként" tekintenek rá, számos előnnyel is jár számukra. Ezek a következők például a folyamatok, a nyersanyagok és a személyzet hatékonyabb ellenőrzése, költségmegtakarítás a termelés kezdeti ellenőrzésénél, kevesebb ellenőrzés és bírság, a negatív reklám (kevesebb panasz), illetve a vállalat hírnevének védelme. A terv elsősorban támogató és megelőző jellegű, és az elképzelés lehet a következő mondattal fejezhető ki: "Könnyebb megelőzni, mint helyrehozni a károkat."

    Plan. HACCP - egy praktikus tipp

    A HACCP kidolgozása HACCP-terv kidolgozásakor számos tényezőt kell figyelembe vennie, de a legkockázatosabbak a következők a főzés területe mindig az élelmiszerek keresztszennyeződése lesz. Hogyan lehet megakadályozni? Egy egyszerű, de nagyon hatékony eszköz a többszínű vágódeszkák és a séfkések. Ha egy adott színű deszkát egy adott ételfajtához társítunk, ez megkönnyíti a szakácsok munkáját a HACCP-terv betartása során. Ideális esetben rendelje a megfelelő tányér- és késszínt az ételhez. Így a séfnek nem kell hosszasan gondolkodnia azon, hogy melyik a az összes hasonló vágódeszka közül a megfelelő.

    • VÖRÖS - nyers hús
    • KÉK - nyers hal
    • SÁRGA - főtt hús
    • ZÖLD - gyümölcs
    • ZÖLD - nyers hal
    • . Gyümölcsök
    • BARNA - zöldségek
    • FEHÉR - tejtermékek

    Igen, még ilyen apró dolgok is segítenek a főzésben anélkül, hogy elakadna, bizonyítja az ellenőröknek, hogy a HACCP tervet komolyan veszi, és hozzájárul a létesítményed jó menüjéhez. 

    https://profiszakacs.hu/c/szakacs-labbeli

    Hogyan működik ez az Ön létesítményében? Meg tudja oldani a HACCP-szabványok betartását? Minden jog fenntartva

    Author: profikuchar.sk

    Images source: istockphoto.com, haccp.sk, hendi.eu


    A cikkben említett termékek

    Előző
    További
    • VICTORINOX FIBROX szakácskés 5.4233.25 - HACCP színekben

      VICTORINOX FIBROX szakácskés 5.4233.25 - HACCP színekben

      16 725 Ft -tól
      ÁFÁ-val
      Válasszon változatot
      2-5 munkanap

      VICTORINOX FIBROX fogazott kés 5.4233.25 - HACCP színben

    • Wüsthof vágódeszka 50 cm 7294
      Ingyenes szállítás

      Wüsthof vágódeszka 50 cm 7294

      164 890 Ft
      ÁFÁ-val
      Rendelésre 3 héten belül

      Egyetlen konyha sem nélkülözheti a szilárd vágódeszkát. A deszka ideális felülettel rendelkezik a vágáshoz, szeleteléshez, aprí...

    • VICTORINOX FIBROX szakácskés - HACCP szín

      VICTORINOX FIBROX szakácskés - HACCP szín

      11 695 Ft -tól
      ÁFÁ-val
      Válasszon változatot
      2-5 munkanap

      VICTORINOX FIBROX szakácskés 5.2003.19 - HACCP szín

    • VICTORINOX FIBROX szakácskés 5.2003.25 - HACCP színekben

      VICTORINOX FIBROX szakácskés 5.2003.25 - HACCP színekben

      19 960 Ft -tól
      ÁFÁ-val
      Válasszon változatot
      Raktáron, szerdán 3. 29. Önnél

      VICTORINOX FIBROX séfkés 5.2003.25 - HACCP színekben

    Tetszett a cikk?

    Ossza meg barátaival
    Megosztani
    A cikk szerzője Janka Snopková A szerző további cikkei
    Janka marketing szakember. A Tanács aktuális témákat keres. Íráskor profi szakácsokkal dolgozik, akik tapasztaltak, törődnek a szakmájukkal, van mondanivalójuk és elégedett vásárlóink ​​is. Híres a testre vonatkozó kérdéseiről, amelyek elgondolkodtatják a szakértőket, de az eredmény megéri. Végül is ítélje meg maga.
    ×

    Prečítajte si aj

    • Hogyan élezzük meg a kést megfelelően?
      Cikkek
      8. 8. 2017
      5 perc olvasási idő

      Hogyan élezzük meg a kést megfelelően?

      A kések rendszeres fenése és élezése a késápolás szokványos része. Hogyan kell fenni a szakácskéseit, és milyen gyakran kell élezni őket?

    • Szakácskabát - a séf ruhatárának a legfontosabb darabja
      Cikkek
      7. 11. 2017
      7 perc olvasási idő

      Szakácskabát - a séf ruhatárának a legfontosabb darabja

      A ruhák és a cipők nagyon fontosak egy szakács számára. Elsődleges feladatuk az, hogy a szakácsot a munkavégzése során megvédjék. A jó minőségű szakácsruházat és lábbeli kiválasztásával megelőzheti a sérüléseket, elcsúszásokat és égési sérüléseket. Ez azonban nem minden.

    • Hogy néz ki egy szálloda profi konyhája?
      Cikkek
      21. 11. 2018
      5 perc olvasási idő

      Hogy néz ki egy szálloda profi konyhája?

      Tomáš Chilý, a szlovák séf elmagyarázza a munkamódszerét, de sok érdekességet is elárul a globális szállodalánc konyhájáról. Hogyan néz ki az egyes pozíciók munkaterhelése egy professzionális szállodai konyhán?

    • Hogyan kell megfelelően ápolni a szakácskéseket?
      Cikkek
      14. 2. 2018
      4 perc olvasási idő

      Hogyan kell megfelelően ápolni a szakácskéseket?

      Egy profi szakács számára a legjobb, ha minőségi szakácskésekbe fektet. Ahhoz azonban, hogy minőségüket és tartósságukat megőrizzék, megfelelően kell őket ápolni. Hogyan kezdjünk hozzá?

    Receptek
    Receptek (5)
    Újdonság
    Újdonság (0)
    Cikkek
    Cikkek (38)

    A gyártók és beszállítók évek óta tesztelték

    Megjeleníteni az összes gyártót
    SIRMAN Kegel EGOchef Cole & Mason Tsuki

    Az Ön postájába csak a legjobbat

    Hírek, receptek, tippek és tanácsok egyenesen az Ön e-mail címére

    A társaságról

    • Hímzés
    • Blog
    • Elérhetőségek
    • Referenciák
    • Gyártók
    • Rólunk
    • Karrier

    A vásárlásról

    • Szerződési feltételek
    • Adatvédelmi irányelvek
    • Szállítás és fizetés
    • Árucsere / Reklamáció
    • A promóciós verseny feltételei a Facebookon
    • Hűségrendszer

    Ügyfélszolgálat

    Van kérdése??

    Tímea tanácsot ad

    +36 1 9010071
    (H-P: 9:00 - 12:00 és 13:00 - 16:30)
    profiszakacs@profiszakacs.hu
    • Képezze magát, és kövessen minket a Facebookon
    • A kiváló termékek szinte kiabálnak azért, hogy megossza az Instagramon
    • Az újdonságokat a Twitteren tesszük közzé
    • Termékeinket a Youtube-on is bemutatjuk

    Copyright © 2010 - 2023 profiszakacs.hu Minden jog fenntartva

    eshop méretre készült vibration.sk

    ×
    Kések
    Lábasok

    Kérje Ön is azonnal az 1800Ft kedvezményt az első vásárlásra.

    Elég megadnia az email címét,feliratkozni a hírlevelünkre és a kupon kódot már küldjük is.

    Adja meg az e-mail címét és kedvezménykódot küldünk
    A kedvezmény 18 000 Ft feletti vásárlás esetén érvényes