Profiszakacs.hu

Elégítse ki kulináris ösztöneit

+36 1 9010071
(H-P: 9:00 - 12:00 és 13:00 - 16:30)
+36 1 9010071(H-P: 9:00 - 12:00 és 13:00 - 16:30)
  • Bejelentkezés
    Üdvözöljük ismét

    Jelentkezzen be

    Elfelejtett jelszó
    A bejelentkezéssel hozzájárul a személyes adatok feldolgozásához
    Még nincs fiókja?

    Regisztráljon és szerezzen előnyöket

    • törzsvásárlói hűségkedvezmény - árszintek
    • láthatja korábbi rendeléseit
    • Ugyanazt a terméket ismét megvásárolhatja
    • memorizált szállítási és számlázási információkat
    Regisztrálás
  • Regisztráció
    • Üdvözöljük ismét

      Jelentkezzen be

      Elfelejtett jelszó
      A bejelentkezéssel hozzájárul a személyes adatok feldolgozásához
      Még nincs fiókja?

      Regisztráljon és szerezzen előnyöket

      • törzsvásárlói hűségkedvezmény - árszintek
      • láthatja korábbi rendeléseit
      • Ugyanazt a terméket ismét megvásárolhatja
      • memorizált szállítási és számlázási információkat
      Regisztrálás
0
0,00 Ft ÁFÁ-val

AZ ÖN KOSARA ÜRES

Nem változtatunk rajta, ha már annyi hasznos árunk van?
Még 35 000 Ft hiányzik az ingyenes kiszállításhoz.
0 Ft
/ 35 000 Ft
Még 35 000 Ft hiányzik az ingyenes kiszállításhoz.
MENU
Termékkategóriák
  • Bestsellerek
  • Ajándéktippek
    • szakemberek számára
    • férjnek és testvérnek
    • feleségnek és nővérnek
    • nagypapának
    • nagymamának
    • gyerekeknek
  • Szakácsruházat
    • Szakácskabátok
      • Mikroszálas
      • 100 % pamut
      • Polipamut
      • Szellős cool vent szakácskabátok
      • Női szakácskabátok
      • Uniszex
      • Színes szakácskabátok
      • Szakácskabátok rendelésre
    • Szakácsnadrágok
    • Szakács lábbeli
      • Szakácssapkák
        • Szakácssapkák
        • Magas szakácssapkák
      • Szakácskötények
        • Nyakig érő hosszú kötények
        • Derékig érő kötények
      • Szakácspólók és félujjú ingek
        • Szakácspólók
        • Szakács félujjú ingek
      • Szakács szettek
      • Gombok szakácskabátra
      • Szakácskesztyűk, MASZKOK
      • Méreten felüli
      • Zokni
      • Munkaköpenyek
      • Gyermekeknek
      • Nyaksálak
    • Pincérruházat
      • Pincér / csapos pénztárcák
      • Pincérnadrágok
      • Pincérlábbeli
      • Pincér blúzok - női
      • Pincér ing, pincérkabátok - férfi
      • Pincér félujjú ingek
      • Pincérnői szoknya
      • Pincérmellény, nyakkendő
      • Pincér / csapos kötények
      • Házvezetőnő
      • Pulóverek
      • Konyharuhák, hangedlik
      • Welness, fagylaltos - Öltözék és lábbeli
        • Wellness ruházat és lábbeli
        • Fagylaltos öltözék
    • Késélezés
      • Késélezők
      • Fenőkövek
      • Elektromos késélezők
      • Fenőacélok
    • Konyhai kések
      • Késkészletek
        • Henteskés készletek
        • Steak késkészletek
        • Univerzális késkészletek
        • Zöldségkés készletek
        • Trancsírozó készlet
      • Késkészlet blokkban
      • A célnak megfelelő kések
        • Szakácskések
        • Damaszkuszi kések
        • Santoku kések (japán), Nakiri
        • Cukrászkések
        • Díszkések
        • Filéző kések
        • Hámozó kések
        • Henteskések
        • Lazackések
        • Paradicsomkések
        • Sajtkések
        • Zöldségkések
        • Húsvágó bárdok
        • Slicer (szeletelő) kések
        • Steakkések
        • Nyárskések
        • Univerzális kés
        • Húsvillák
        • Csontozó kések
        • Fogazott (kenyérvágó) kések
        • HACCP kések
      • Hintakések
      • Szakácstáskák késekkel
      • Konyhai ollók, manikűrkészletek, zsebkések
        • Zsebkések
        • kisollók
        • Manikűrkészlet
      • Forgatólapátok és a segítőik
        • Forgató- és tálalólapátok
        • Húsklopfoló
        • Konyhai segédeszközök
        • Csontfűrészek
      • Tokok, hordtokok
        • Hüvelyek és táskák késekre
        • Késhüvelyek és táskák késekkel
        • Késtárolás
      • Hámozók, kesztyűk
        • Burgonya-, zöldség- és gyümölcshámozól
        • Vágásbiztos kesztyű
    • Világmárka kések
      • IVO Cutelarias kések
        • IVO Blademaster
        • Késélezők - IVO Cutelarias
        • IVO Europrofessional
        • IVO BUTCHERCUT
        • IVO Cork
        • IVO Progrip
        • IVO Cuisimaster
        • IVO 97000
        • IVO DUOPRIME
        • IVO 206000
        • IVO Titanium EVO
        • IVO Premier
        • IVO SOLO
        • IVO ViRTU BLACK
        • IVO ViRTU GOLD
        • Fenőacélok IVO Cutelarias
        • Vágásálló kesztyű - IVO Cutelarias
      • Wüsthof
        • Wüsthof kések
        • Modellsorozat
        • Kiegészítők
        • Limitált kínálat
      • Victorinox
        • Victorinox kések
        • Victorinox kaparók
      • Berndorf
      • Giesser Messer
        • Giesser Messer kések
      • Opinel kések
      • Stalgast
      • Tsuki damaszkuszi kések
      • Zwilling
    • Gasztro berendezés
      • Élelmiszer előkészítés
        • Szeletelő gépek
    • Gravírozás
    • Referenciák
    • Blog
    • Hímzés
    • Nagyker
    • Elérhetőségek
    • Referenciák
    • Blog
    • Hímzés
    • Nagyker
    • Elérhetőségek
    BlogCikkekHogy néz ki egy szálloda profi konyhája?
    Cikkek
    21. 11. 2018
    5 perc olvasási idő

    Hogy néz ki egy szálloda profi konyhája?

    Tomáš Chilý, a szlovák séf elmagyarázza a munkarendszert, de sok érdekességet is elárul a globális szállodalánc konyhai világáról. Hogyan néz ki az egyes pozíciók munkaterhelése egy professzionális szállodai konyhán?
    A cikk szerzője Janka Snopková
    Hogy néz ki egy szálloda profi konyhája?
    Tomáš Chilý, a szlovák séf elmagyarázza a munkarendszert, de sok érdekességet is elárul a globális szállodalánc konyhai világáról. Hogyan néz ki az egyes pozíciók munkaterhelése egy professzionális szállodai konyhán?
    A cikk szerzője Janka Snopková

    https://profiszakacs.hu/c/szakacskabatok

    Szlovák séf Tomáš Chilý elmagyarázza a munkarendszert, de sok érdekesség a konyha globális hálózatának világából egy szállodaláncnál.

    Tomáš Chilý Krásno nad Kysucou-ból származik és szakácsként dolgozik a Kempinski szállodaláncnál. Jelenleg Kínában dolgozik Chef . de Cuisine-ként, ahol a szálloda 75 alkalmazottjáért felel hat étteremben, korábban Bahreinben is szerzett tapasztalatot, illetve Katarban.

    Dacára annak, hogy konyhák a világ minden táján hasonló felépítésűek, a szlovák séfnek a különféle konyhák különlegességeihez alkalmazkodnia kellett. "Valami érvényes a Fülöp-szigetekiekre, valami más az indiaiakra. Általában a személyzet többsége helyi, és külföldiként meg kell találni a hozzájuk vezető utat. " - mondja. "Különbségek vannak például a vallásban, ami szintén hatással van a szálloda működésre. Ez valószínűleg az arab országokban a legszembetűnőbb. Minden, amit alkohollal főznek, külön címkével kell ellátni. Ramadán alatt a konyha teljesen a feje tetejére áll, nem beszélve az ottani kollégákról." emlékszik vissza, amikor az arab világban dolgozott. "Kína, másrészről abban sajátos, hogy a kínaiak többé-kevésbé megrendelésre dolgoznak. És még a főzési stílus vagy az összetevők tekintetében is." - árulja el. Mi volt másképpen, a profi konyhákban, ahol eddig dolgozott? "Mindenhol fegyelemre van szükség. A séf az, akinek mindig igaza van, és persze a csapatmunka," - tette hozzá.

    Olvassa el, hogy az egyes munkakörökben dolgozóknak egy professzionális szállodai konyhán mi a munkaköri leírása egy tapasztalt és sokat utazó szakács megjegyzéseivel együtt:

    Trainee (szlovákul, diák vagy ideiglenes munkavállaló)

    Főként olyan diákok, akiknek a kisegítő munkálatok a feladataik

    Commis 3,2,1

    A commis 3 egy olyan szakács, aki általában a konyhában először van. Fokozatosan léphet előbbre, a szekcióban dolgozó vezető kollégáknak segít, akik a felkészülésre összpontosítanak. "Tapasztalataim szerint itt dől el, hogy az ember végigcsinálja-e az egészet, vagy meggondolja magát. Ez a pozíció felelős a piszkos munka nagy részéért, mint például a zöldségek tisztítása, a konyha takarítása, meg ilyesmi" - mondja a séf.

    Demi Chef de Partie

    az a szakács, aki felelős egy kijelölt szakaszért. Alapvető előkészítő munkát tud végezni a szekcióban (például ő lehet a felelős a köretek előkészítéséért). "Az ilyen pozíciókban lévő embereknek tényleg szükségük van arra, hogy felelősségteljesek és türelmesek legyenek. A jövőben ez sokszorosan visszatérül,", magyarázza Tomas Chilý.

    https://profiszakacs.hu/c/szakacs-labbeli

    Chef de Partie

    Az a séf, aki felel egy egész szekcióért, például előételek vagy köretek. Ez már egy felkészülés a vezetői pozícióba való átmenethez, az első "papírmunkákat" is meg kell oldania és irányítani a fiatalabb kollégáit. Itt dől el, hogy egy személynek megvan-e a kellő képessége ahhoz, hogy a felső vezetésig eljusson, vagy nagyon sokáig marad ebben a pozícióban", árulja el.

    Junior Sous Chef

    Ez az első vezetői pozíció, amely a konyha nagyobb részéért felelős. A műszak vezetője, új étlapok összeállításában közreműködik, valamint a séf távollétében vezeti az éttermet. "Ebben a pozícióban úgy érzi, mintha két malomkő között őrlődne. Az egyik oldalon az emberek, akikért felelős, a másik oldalon pedig a vezető pozíció követelményei. "

    Sous Chef

    Egy vezetői pozíció, amely szervezőkészséget és kiváló konyhai készségeket igényel. Ez az az ember, aki új menüket talál ki, és felelős a konyha működéséért. "Itt már követni kell az ismert szlogent Mutasson példát", tette hozzá a séf.

    Főszakács vagy Chef de Cuisine

    , Tomas Chily szerint ezek a pozíciók hasonlóak, mint minden szállodában, de mindenhol másképp gondolják őket. "Egyeseknél a séf csak egy szállodalánc egyetlen éttermére specializálódott, vagy egy egész részlegért felelős, mint most én Kínában - én vagyok a felelős a nemzetközi konyháért" - mondta. Mint azt a továbbiakban kifejtette, ez már inkább az új étlapok bevezetéséért, éttermek ellenőrzéséért felelős irodai pozíció és a szabványoknak való megfelelés. Ettől kezdve a séf gyakran a pszichológus szerepét is betölti, mivel ő a felelős sok emberért, akiknek gyakran magánügyeikkel is foglalkoznia kell.

    Executive Sous Chef

    A főszakács jobbkeze. "Itt mindenhol segíteni kell, a fiatalabb kollégáknak, új menüket készíteni, képzés, tervezés, de például hozzá tartoznak vendégek panaszai is" - mondja Chilý. Ő felel az egyes éttermek gazdasági ügyeiért és még sok más feladata van.

    Executive Chef

    Ő felel az éttermek az összes konyhájának a vezetéséért, ő felel a hosszú távú tervezésért és minden emberért, aki a konyhában megfordul. "Ez egy mentálisan rendkívül megterhelő pozíció, amely nagyon magas szintű pozitív hozzáállást igényel. Szakács, a menedzser és a pszichológus is egyben, akihez a beosztottak nagyon gyakran jönnek," jegyzi meg.

    Steward

    A mosogatók. A mosogatókat Tomas Chilý különleges helyre helyezi. "Úgy tűnhet, hogy ők nem fontosak, de ennek éppen az ellenkezője igaz. A szakmai gyakorlatok íratlan szabálya a jó éttermekben az, hogy előbb meg kell barátkozni a mosogatókkal. Nekik van a legnagyobb áttekintésük arról, hogy mi hol van a szállodában és a legjobb tanácsokat adják. Számomra a stewardok iránti tisztelet csodálatos példája volt a dán séf, Rene Redzepi gesztusa, aki a pincérét, Alit híres két Michelin-csillagos éttermének társtulajdonosává tette" - tette hozzá. 

    És az Ön éttermében hogyan mennek a dolgok? A pozícióknak ugyanaz a munkaköri leírása, vagy vannak bizonyos sajátosságok? Ossza meg velünk a cikk alatti hozzászólási részben.

    Ha tetszett a cikk, ossza meg bátran a barátaival.

    Copyright © 2018 Profi Vision, s. r. o., All rights reserved.

    Fotó hitel: archívum T. T. Ch., istockphoto.com


    Tetszett a cikk?

    Ossza meg barátaival
    Megosztani
    A cikk szerzője Janka Snopková A szerző további cikkei
    Janka marketing szakember. A Tanács aktuális témákat keres. Íráskor profi szakácsokkal dolgozik, akik tapasztaltak, törődnek a szakmájukkal, van mondanivalójuk és elégedett vásárlóink ​​is. Híres a testre vonatkozó kérdéseiről, amelyek elgondolkodtatják a szakértőket, de az eredmény megéri. Végül is ítélje meg maga.
    ×

    Prečítajte si aj

    • A kezdő szakács tízparancsolata
      Cikkek
      13. 3. 2019
      5 perc olvasási idő

      A kezdő szakács tízparancsolata

      Minden nagy szakács karrierje valahol elkezdődött. A csodálatos ételek, a kiegyensúlyozott ízek és a több ezer elégedett vendég mögött több évnyi verejték, fáradozás, a fejlődésre és az önmaga felülmúlására irányuló fáradhatatlan erőfeszítés áll. Ha Ön is azok közé tartozik, akik professzionális kulináris karrierbe kezdtek, tíz tippet készítettünk, amelyek minden sikeres szakács karrierjének az alfája és omegája.

    • Szakácskabát - a séf ruhatárának a legfontosabb darabja
      Cikkek
      7. 11. 2017
      7 perc olvasási idő

      Szakácskabát - a séf ruhatárának a legfontosabb darabja

      A ruhák és a cipők nagyon fontosak egy szakács számára. Elsődleges feladatuk az, hogy a szakácsot a munkavégzése során megvédjék. A jó minőségű szakácsruházat és lábbeli kiválasztásával megelőzheti a sérüléseket, elcsúszásokat és égési sérüléseket. Ez azonban nem minden.

    • A HACCP-terv egyszerre jelent kötelezettségeket és előnyöket az üzemeltetők számára
      Cikkek
      12. 11. 2018
      4 perc olvasási idő

      A HACCP-terv egyszerre jelent kötelezettségeket és előnyöket az üzemeltetők számára

      Ha Ön a vendéglátóiparban dolgozik, és olyan létesítményt üzemeltet, ahol bármilyen módon élelmiszereket kezelnek, a HACCP-terv kötelező érvényű. Pontosan tudja, hogy mit jelent a HACCP rövidítés, hogyan jött létre, mi a célja, vagy milyen előnyökkel jár az üzemeltető számára?

    • Amikor Kína határozza meg a trendeket - tanuljon meg a kínai orvoslás szabályai szerint főzni
      Cikkek
      10. 12. 2018
      3 perc olvasási idő

      Amikor Kína határozza meg a trendeket - tanuljon meg a kínai orvoslás szabályai szerint főzni

      Tomáš Chilý, a Kínában dolgozó szlovák szakács öt alapelvet foglalt össze a kínai főzés és étkezés tekintetében. A kínaiak tudják, hogy az élelmiszerek és a táplálkozás hatékonyan segíthetnek a különböző betegségek kezelésében.

    Receptek
    Receptek (5)
    Újdonság
    Újdonság (0)
    Cikkek
    Cikkek (38)

    A gyártók és beszállítók évek óta tesztelték

    Megjeleníteni az összes gyártót
    Securit Checkedout Clean Hands Opinel Ostatní

    Az Ön postájába csak a legjobbat

    Hírek, receptek, tippek és tanácsok egyenesen az Ön e-mail címére

    A társaságról

    • Hímzés
    • Blog
    • Elérhetőségek
    • Referenciák
    • Gyártók
    • Rólunk
    • Karrier

    A vásárlásról

    • Szerződési feltételek
    • Adatvédelmi irányelvek
    • Szállítás és fizetés
    • Árucsere / Reklamáció
    • A promóciós verseny feltételei a Facebookon
    • Hűségrendszer

    Ügyfélszolgálat

    Van kérdése??

    Tímea tanácsot ad

    +36 1 9010071
    (H-P: 9:00 - 12:00 és 13:00 - 16:30)
    profiszakacs@profiszakacs.hu
    • Képezze magát, és kövessen minket a Facebookon
    • A kiváló termékek szinte kiabálnak azért, hogy megossza az Instagramon
    • Az újdonságokat a Twitteren tesszük közzé
    • Termékeinket a Youtube-on is bemutatjuk

    Copyright © 2010 - 2023 profiszakacs.hu Minden jog fenntartva

    eshop méretre készült vibration.sk

    ×
    Kések
    Lábasok

    Kérje Ön is azonnal az 1800Ft kedvezményt az első vásárlásra.

    Elég megadnia az email címét,feliratkozni a hírlevelünkre és a kupon kódot már küldjük is.

    Adja meg az e-mail címét és kedvezménykódot küldünk
    A kedvezmény 18 000 Ft feletti vásárlás esetén érvényes