Zwilling
A gyártó leírása
A Zwilling kések karbantartása
Mosás és tisztítás
A kiváló minőségű acél különleges összetételének köszönhetően a Zwilling kések mosogatógépben moshatók, de a késeket nem szabad 55 °C feletti hőmérsékletnek kitenni, és nem szabad, hogy más tárgyakkal (edényekkel, evőeszközökkel, más késekkel) érintkezzen. A mosogatógépben használt tisztítószerek gyakran tartalmaznak agresszív vegyi anyagokat, amelyek károsíthatják az acél, valamint a markolat felületét, és megrövidíthetik a kések élettartamát, valamint azt az időt, amíg megőrzik élességüket. A kézi mosás kíméletesebb a késekhez, ezért ajánlott. A késeket langyos vízzel és enyhe mosószerrel, egy a szivacs puha felével mossa el.
Szeletelő alátét
Egy rugalmas vágólap (vágódeszka) - fa, szilikon vagy műanyag - használatát javasoljuk. A túl kemény anyagok, például az üveg, a gránit vagy a kerámia bizonyos körülmények között károsíthatják a pengét és a vágóélét.
Élezés / élezés
A legjobb kés is előbb-utóbb elveszíti eredeti élességét és élezésre szorul. És mivel a tompa kés veszélyesebb, mint az éles, javasoljuk, hogy rendszeresen élezzük meg a késeket. Ha egy késen "fog" vagy deformitás keletkezik, javasoljuk, hogy minél hamarabb bízza szakemberre. Az élezéshez eredeti Zwilling élezőket, fenőköveket és csiszolóköveket ajánlunk.
Biztonságos tárolás
Tárolja a késeket biztonságos helyen (gyermekek elől elzárva), mindig ügyelve arra, hogy a markolat, ne a penge forduljon Ön felé. A kések tárolás közben nem érhetnek egymáshoz. Mindig csak megtisztított és megszárított késeket tároljon a fából készült késhüvelyben vagy a mágneses állványon.
A megfelelő kés
Mindig a megfelelő kést használja - a feldolgozandó alapanyagok (hús, zöldség, hal, pékáru) mérete és állaga nagyon eltérő, ezért minden egyes alapanyaghoz speciális vágási technikát és ezért speciális kést használjon.
Az egyes alapanyagokhoz speciális kést használjon.Mindig a megfelelő kést használja.