GRATINÁLÁS - a hagyományos ételekből különlegességeket készíthetünk
GRATINÁLÁS - hagyományos ételekből különlegességeket készítünk
Gratinálás a hagyományos konyhához tartozik, Európa valamennyi nemzeti konyhájában megtalálható ételek. Az ételek gyors barnulásából áll szósz, sajt, tejszín vagy tojás felhasználásával, hogy kéreg alakuljon ki. Használható zöldségek, burgonya, tészta, hús, sőt sütemények és péksütemények gratinálásához, de mindig csak az étel befejezéséhez, nem pedig az ételek tényleges előkészítéshez. Kivételt képeznek a kagylók és a finom halhúsok. Ez a főzési stílus lehetővé teszi, hogy a hűtőszekrényből megmaradt ételeket felhasználja a egy teljesen új, teljes értékű ételként.
A folyamat:
Ez esetben rendkívül egyszerű - főzzük meg a húsokat a főtt ételt tegye egy tűzálló üvegből készült sütőedénybe (timbal, tál, tányér), öntsük rá a kiválasztott gratin mártást, és süssük, amíg a felületén aranyszínű kéreg nem képződik. A héj a koronája az egész ételnek, ezért győződjön meg róla, hogy valóban aranyszínű és nem égett.
Tálaljuk ezt az ételt még melegen az asztalra. Étteremben a gratinált tálat úgy tálaljuk, hogy klubtányérra helyezzük.
Tippek:
Lisztatrtalmú ételek: Túrós palacsinta tej, tojás és cukor keverékével
Hús: Csirkemell, tejszínnel körítve, egybesütve sonkával és sajttal
Hal: tejszín, tojás és tojás keverékével megkenve sütjük és reszelt sajttal megszórjuk
Melyik a kedvenc burgonya- vagy tésztagratin receptje? Ossza meg velünk a cikk alatti hozzászólásokban.
Ha tetszett a cikk, ossza meg bátran a barátaival.
Copyright © 2018 Profi Vision, Kft, Minden jog fenntartva
Author: profikuchar.sk
Images source: istockphoto.com