PLANKING - a fa aromája különleges hangulatot ad az ételeknek
Főzős sorozatunk újabb részével jelentkezünk, amelyben egyet a híres főzési technikák közül mutatunk be. Bár néhány ismerős lehet, mások teljesen újak lesznek. Tekintse a sorozatot inspirációként. Mi lenne, ha kipróbálná a plankinget :) Tudja, mi az?
PLANKING - a fa illata teszi különlegessé az ételt
Planking az ételek elkészítése fa. Tartalmazhat főzést vagy grillezés, és otthon is kipróbálhatja. Minden fának sajátos az aromája, így a legfontosabb dolog az, hogy jól kombináljuk a fafajtát az étellel együtt.
Csirke és sertéshús esetében, a közepes méretű aromás fák, mint a juhar, dió és alma. A halak a cédruson jeleskednek és égerfán; a marhahús és a vadhús jól kombinálható a tölgyfával. és fehér diófával.
Tervezés:
A tervezés leggyakoribb módja egy kb. 35 x 20 cm-es téglalap alakú fadarab, amelyet használat előtt legalább egy órára hideg vízbe kell áztatni. Ez megakadályozza, hogy a tábla megégjen. A grillben két külön zónát készítünk: az elsőben több parázs és nagyobb tűz, a második kíméletesebben ég. Melegítsük fel a falapot az első zóna fölött, amíg füstölni és feketére színeződni nem kezd. Akkor fordítsa meg és feketére sült oldalával felfelé helyezze a gyengébben égő zóna tetejére. Tegye át az edényt a tányérra, és fedje le fedővel.
Jó tanácsok:
Az elegyítés során használjon hőmérőt, és próbálja meg tartani a hőfokot. 180°C és 210°C közötti hőmérséklet. Mindig legyen kéznél egy palack víz - ez segíteni fog a tűz intenzitásának korrigálása, valamint az esetleges tűz eloltása. :)
Ha tetszett a cikk, nyugodtan ossza meg a barátaival. Próbálta már a grillezést tűzhelyen? Ossza meg velünk tapasztalatait a cikk alatti hozzászólásokban.
Copyright © 2018 Profi Vision, s. r. o., Minden jog fenntartva
Author: profikuchar.sk
Képek forrása: istockphoto.com