TRANCSÍROZÁS - éreztesse ügyfeleivel, hogy mennyire különlegesnek
Főzési sorozatunk újabb része következik, amelyben az egyik híres főzési technikát mutatjuk be. Bár néhány ismerős lehet az Ön számára, mások teljesen újdonságnak számítanak. Tekintse a sorozatot inspirációnak, hogy kipróbáljon valami újat :) Ma a trancsírozásról fogunk beszélni. Tudja, mi az?
TRANCSÍROZÁS - Kényeztesse Ügyfelei, hogy különlegesnek érezzék magukat
A trancsírozás az igazi ínyencek technikája. Alapvetően a hús hentelését, szeletelését és kicsontozását foglalja magában, hogy a megfigyelő étvágyát felkeltse. A múltban ezt a technikát gyakran használták a királyi udvarokban, de ma már főleg a jobb éttermekben használják. A nyers húst trancsírozhatja, amelyet aztán fűszerez és flambíroz vagy más módon elkészít, vagy már a sült/főtt húst.
Eljárás:
A tisztaság elengedhetetlen - a trancsírozás során kocsinak tisztának kell lennie, a szerszámoknak is tisztának kell lenniük rendezetten tárolva. Nem hiányozhat trancsírozó deszka, evőeszköz, meleg ezüst tányér vagy. tál fedővel, melegítő, desszert tányérok, tányérok a evéshez, egy asztalkanál, tányérok a szeleteléshez, és szószos tál a mártáshoz. Természetesen a séfnek profi módon öltözöttnek kell lennie, elvégre ő mutatja be magát, a munkáját és az egész éttermet.
Hogy igazi show-t nyújtson a vendégeknek, kezdje el a tál bemutatásával és a hús felszeleteléséhez használt evőeszközökkel. A bemutató után törölje le egy szalvétával, és terítse ki szalvétákra - minden egyes résznek a használati eszközből legyen meg a saját helye. Ezután elkezdheti - tegye a húst... a vágódeszkára, és szeleteljük, csontozzuk ki, faragjuk. Futtassa a vonalakat az izomszövetek mentén, és azonnal helyezze át a vágott darabokat a az előmelegített tálba. Győződjön meg róla, hogy esztétikus képet alkotnak, szimmetrikusan rendezze el őket és egyenletesen. A szeletelésből származó levet ízesítheti, és felhasználhatja mártásként, amellyel a húst meglocsolhatjuk. Tegye el a csontokat, az ehetetlen és "elrontott" húsdarabokat egy desszerttányérra. Az előadást köszönettel és jókívánságokkal fejezze be. Jó étvágyat.
Az alapelvek:
A felosztásnak gyorsan, tisztán és ügyesen kell történnie. A vendégeknek kényelmesen és különlegesen kell érezniük magukat. Ha többféle típust szolgál fel a húsokból, mindenkinek azonos fajtát kell kapnia, azonos mennyiségben. Vendégnek azonban joga van ahhoz, hogy bizonyos szeletekhez más ízesítést kérjen, visszautasítsa a gyümölcslevet stb.
Volt már tapasztalata a trancsírozással étteremben, vagy gyakorolja ezt a technikát profiként a munkahelyén? Ossza meg velünk a cikk alatti hozzászólásokban.
Ha tetszett a cikk, ossza meg bátran a barátaival.
Copyright © 2018 Profi Vision, s. r. o., Minden jog fenntartva
Author: profikuchar.sk
Képek forrása: istockphoto.com