Egyedi karácsonyi ajándék - hímzés ruhákra vagy késes gravírozás! Ingyenes szállítás 35000ft feletti vásárlás esetén
Profiszakacs.hu Blog 3 oldal a 4 -ból
Afrikai harcsa - egy fehérjével teli csemege + RECEPT
Az afrikai harcsa népszerű gasztronómiai csemege. Ez az ízletes hal biztosan elkápráztatja az ízlelőbimbókat, és ez még nem az összes jótékony hatása. Húsának minősége, alacsony zsírtartalma és magas fehérjetartalma miatt is nagyra értékelik.
Hogyan tehető jobbá a konyhai menedzsment? Az alfája és az omegája egy jó csapat.
Tomáš Tejbus a szlovák gasztronómia terén eltöltött ideje alatt különböző pozíciók és konyhák között váltott. Véleménye szerint melyek a jól működő konyha legfontosabb eszközei?
Amikor Kína határozza meg a trendeket - tanuljon meg a kínai orvoslás szabályai szerint főzni
Tomáš Chilý, a Kínában dolgozó szlovák szakács öt alapelvet foglalt össze a kínai főzés és étkezés tekintetében. A kínaiak tudják, hogy az élelmiszerek és a táplálkozás hatékonyan segíthetnek a különböző betegségek kezelésében.
Hogy néz ki egy szálloda profi konyhája?
Tomáš Chilý, a szlovák séf elmagyarázza a munkamódszerét, de sok érdekességet is elárul a globális szállodalánc konyhájáról. Hogyan néz ki az egyes pozíciók munkaterhelése egy professzionális szállodai konyhán?
A HACCP-terv egyszerre jelent kötelezettségeket és előnyöket az üzemeltetők számára
Ha Ön a vendéglátóiparban dolgozik, és olyan létesítményt üzemeltet, ahol bármilyen módon élelmiszereket kezelnek, a HACCP-terv kötelező érvényű. Pontosan tudja, hogy mit jelent a HACCP rövidítés, hogyan jött létre, mi a célja, vagy milyen előnyökkel jár az üzemeltető számára?
TRANCSÍROZÁS - éreztesse ügyfeleivel, hogy mennyire különlegesnek
A trancsírozás az igazi ínyencek technikája. Alapvetően a hús feldarabolásából, szeleteléséből és kicsontozásából áll, hogy a szemlélő étvágyát felcsigázza. A cikkből megtudhatja, hogyan kell ezt megtenni, és mire van szüksége a trancsírozáshoz.
GRATINÁLÁS - a hagyományos ételekből különlegességeket készíthetünk
A gratinálásnál az étel gyors összesütéséről van szó mártással, sajttal, tejszínnel vagy tojással, hogy kéreg alakuljon ki rajta. Hogy hogyan kell megfelelően gratinálni és tippjeink a cikkben olvashatók.
BLANSÍROZÁS - az élelmiszerek szín- és ízmegőrzése
A főzésről szóló cikksorozatunk következő részében a blansírozásról lesz szó. Tudja, hogyan kell helyesen blansírozni, és mikor érdemes ezt a módszert alkalmazni?
PLANKING - a fa aromája különleges hangulatot ad az ételeknek
A planking az ételek fán történő elkészítése. Ez magába foglalhatja a főzést vagy grillezést, és otthon is kipróbálhatja. Minden fának sajátos aromája van, ezért a legfontosabb, hogy a fafajtát jól kombináljuk az étellel.
7 tipp a megfelelő konyhakés kiválasztásához
Rémlik Önnek egy olyan kép, amelyen egy szakács hihetetlen sebességgel szeleteli apró darabokra a sárgarépát vagy a hagymát? Persze, ehhez gyakorlat és jól elsajátított technika is kell, de a kulcs a megfelelő kés kiválasztása. De honnan tudja, hogy melyik a megfelelő kés? Ez a 7 tipp biztosan a segítségére lesz!
Solingen - a minőségi kések és ollók híres városa
Solingen az egyetlen város a világon, amelynek a saját neve egy bejegyzett védjegy. Csak a Solingenben gyártott termékek viselhetik a "Made in Germany/Solingen" címkét. Ez a címke a minőség, a precíz kivitelezés és a hosszú élettartam garanciája.
Sous vide – főzési eljárás, amit meg fog kedvelni (ügyfeleket hoz és pénzt is megtakarít vele)
Próbálta már a sous vide technikát? Nem? Akkor itt az ideje, hogy hozzákezdjen! :) Ez a vákuumban való főzés egy olyan technikája, amelyet Franciaországban az 1970-es években kezdtek el alkalmazni a libamáj kíméletes elkészítésére. Azóta a módszer szó szerint szenzációvá vált a szakácsok körében. Használhatja halak, húsok, zöldségek, gyümölcsök és tojások elkészítése során.