Profiszakacs.hu

Elégítse ki kulináris ösztöneit

+36 1 9010071
(H-P: 9:00 - 12:00 és 13:00 - 16:30)
+36 1 9010071(H-P: 9:00 - 12:00 és 13:00 - 16:30)
  • Bejelentkezés
    Üdvözöljük ismét

    Jelentkezzen be

    Elfelejtett jelszó
    A bejelentkezéssel hozzájárul a személyes adatok feldolgozásához
    Még nincs fiókja?

    Regisztráljon és szerezzen előnyöket

    • törzsvásárlói hűségkedvezmény - árszintek
    • láthatja korábbi rendeléseit
    • Ugyanazt a terméket ismét megvásárolhatja
    • memorizált szállítási és számlázási információkat
    Regisztrálás
  • Regisztráció
    • Üdvözöljük ismét

      Jelentkezzen be

      Elfelejtett jelszó
      A bejelentkezéssel hozzájárul a személyes adatok feldolgozásához
      Még nincs fiókja?

      Regisztráljon és szerezzen előnyöket

      • törzsvásárlói hűségkedvezmény - árszintek
      • láthatja korábbi rendeléseit
      • Ugyanazt a terméket ismét megvásárolhatja
      • memorizált szállítási és számlázási információkat
      Regisztrálás
0
0,00 Ft ÁFÁ-val

AZ ÖN KOSARA ÜRES

Nem változtatunk rajta, ha már annyi hasznos árunk van?
Még 35 000 Ft hiányzik az ingyenes kiszállításhoz.
0 Ft
/ 35 000 Ft
Még 35 000 Ft hiányzik az ingyenes kiszállításhoz.
MENU
Termékkategóriák
  • Bestsellerek
  • Ajándéktippek
    • szakemberek számára
    • férjnek és testvérnek
    • feleségnek és nővérnek
    • nagypapának
    • nagymamának
    • gyerekeknek
  • Szakácsruházat
    • Szakácskabátok
      • Mikroszálas
      • 100 % pamut
      • Polipamut
      • Szellős cool vent szakácskabátok
      • Női szakácskabátok
      • Uniszex
      • Színes szakácskabátok
      • Szakácskabátok rendelésre
    • Szakácsnadrágok
    • Szakács lábbeli
      • Szakácssapkák
        • Szakácssapkák
        • Magas szakácssapkák
      • Szakácskötények
        • Nyakig érő hosszú kötények
        • Derékig érő kötények
      • Szakácspólók és félujjú ingek
        • Szakácspólók
        • Szakács félujjú ingek
      • Szakács szettek
      • Gombok szakácskabátra
      • Szakácskesztyűk, MASZKOK
      • Méreten felüli
      • Zokni
      • Munkaköpenyek
      • Gyermekeknek
      • Nyaksálak
    • Pincérruházat
      • Pincér / csapos pénztárcák
      • Pincérnadrágok
      • Pincérlábbeli
      • Pincér blúzok - női
      • Pincér ing, pincérkabátok - férfi
      • Pincér félujjú ingek
      • Pincérnői szoknya
      • Pincérmellény, nyakkendő
      • Pincér / csapos kötények
      • Házvezetőnő
      • Pulóverek
      • Konyharuhák, hangedlik
      • Welness, fagylaltos - Öltözék és lábbeli
        • Wellness ruházat és lábbeli
        • Fagylaltos öltözék
    • Késélezés
      • Késélezők
      • Fenőkövek
      • Elektromos késélezők
      • Fenőacélok
    • Konyhai kések
      • Késkészletek
        • Henteskés készletek
        • Steak késkészletek
        • Univerzális késkészletek
        • Zöldségkés készletek
        • Trancsírozó készlet
      • Késkészlet blokkban
      • A célnak megfelelő kések
        • Szakácskések
        • Damaszkuszi kések
        • Santoku kések (japán), Nakiri
        • Cukrászkések
        • Díszkések
        • Filéző kések
        • Hámozó kések
        • Henteskések
        • Lazackések
        • Paradicsomkések
        • Sajtkések
        • Zöldségkések
        • Húsvágó bárdok
        • Slicer (szeletelő) kések
        • Steakkések
        • Nyárskések
        • Univerzális kés
        • Húsvillák
        • Csontozó kések
        • Fogazott (kenyérvágó) kések
        • HACCP kések
      • Hintakések
      • Szakácstáskák késekkel
      • Konyhai ollók, manikűrkészletek, zsebkések
        • Zsebkések
        • kisollók
        • Manikűrkészlet
      • Forgatólapátok és a segítőik
        • Forgató- és tálalólapátok
        • Húsklopfoló
        • Konyhai segédeszközök
        • Csontfűrészek
      • Tokok, hordtokok
        • Hüvelyek és táskák késekre
        • Késhüvelyek és táskák késekkel
        • Késtárolás
      • Hámozók, kesztyűk
        • Burgonya-, zöldség- és gyümölcshámozól
        • Vágásbiztos kesztyű
    • Világmárka kések
      • IVO Cutelarias kések
        • IVO Blademaster
        • Késélezők - IVO Cutelarias
        • IVO Europrofessional
        • IVO BUTCHERCUT
        • IVO Cork
        • IVO Progrip
        • IVO Cuisimaster
        • IVO 97000
        • IVO DUOPRIME
        • IVO 206000
        • IVO Titanium EVO
        • IVO Premier
        • IVO SOLO
        • IVO ViRTU BLACK
        • IVO ViRTU GOLD
        • Fenőacélok IVO Cutelarias
        • Vágásálló kesztyű - IVO Cutelarias
      • Wüsthof
        • Wüsthof kések
        • Modellsorozat
        • Kiegészítők
        • Limitált kínálat
      • Victorinox
        • Victorinox kések
        • Victorinox kaparók
      • Berndorf
      • Giesser Messer
        • Giesser Messer kések
      • Opinel kések
      • Stalgast
      • Tsuki damaszkuszi kések
      • Zwilling
    • Gasztro berendezés
      • Élelmiszer előkészítés
        • Szeletelő gépek
    • Gravírozás
    • Referenciák
    • Blog
    • Hímzés
    • Nagyker
    • Elérhetőségek
    • Referenciák
    • Blog
    • Hímzés
    • Nagyker
    • Elérhetőségek
    BlogCikkekAfrikai harcsa - egy fehérjével teli csemege + RECEPT
    Cikkek
    18. 2. 2019
    3 perc olvasási idő

    Afrikai harcsa - egy fehérjével teli csemege + RECEPT

    Az afrikai harcsa népszerű gasztronómiai csemege. Ez az ízletes hal biztosan elkápráztatja az ízlelőbimbókat, és ez még nem az összes jótékony hatása. Húsának minősége, alacsony zsírtartalma és magas fehérjetartalma miatt is nagyra értékelik.
    A cikk szerzője Janka Snopková
    Afrikai harcsa - egy fehérjével teli csemege + RECEPT
    Az afrikai harcsa népszerű gasztronómiai csemege. Ez az ízletes hal biztosan elkápráztatja az ízlelőbimbókat, és ez még nem az összes jótékony hatása. Húsának minősége, alacsony zsírtartalma és magas fehérjetartalma miatt is nagyra értékelik.
    A cikk szerzője Janka Snopková

    https://profiszakacs.hu/c/szakacskabatok

    Az afrikai harcsa keresett gasztronómiai csemege. Ez az ízletes hal biztosan elkápráztatja az ízlelőbimbókat, de ez még nem minden előnye. Húsminősége, alacsony zsírtartalma és magas fehérjetartalma miatt is nagyra értékelik. Branislav Michalčík a halat finom íze, könnyű emészthetősége és nagyszerű tápértéke miatt kedveli. És a harcsát különösen :) Ezért sorolta fel az összes csodálatos tulajdonságát, és azt is elárulta, hogy Szlovákiában hol tenyésztik a harcsát. És természetesen receptet is mellékelt. Tessék parancsolni :)

    Az afrikai harcsa egy édesvízi ragadozó hal, amely szlovák vizeinkben is él. Ezért könnyen hozzáférhető, helyi csemege. Kiváló minőségű húsa van, és meglepő módon nem tartalmaz izomzaton belüli csontokat (mint például a ponty). Sokkal könnyebbé és biztonságosabbá teszi a csontozást, és különösen az evést :) Az afrikai harcsa húsa rózsaszínes-vöröses színű, ez a vöröses elszíneződés a főzés után elhalványul.

    Az előnyei közé tartozik, hogy kiváló diétás értékeket ér el. Jellemzője a nagyon alacsony zsírtartalom (max. 4%) és a magas fehérjetartalom.

    Az afrikai harcsa húsa furcsa módon nem rendelkezik a tipikus halszaggal. Ezért népszerű azok körében, akik elsősorban a szagok miatt nem hajlandók halat enni. Ez a tulajdonsága és az a tény, hogy nincsenek kis csontjai, népszerűvé teszi a harcsát a gyermekek körében (amit a szülők vagy a szakács nénik az iskolai menzán értékelnek). :)

    Mint minden hal, a harcsa is gazdag omega-3 és omega-6 zsírsavakban (amelyek csökkentik a koleszterinszintet a vérben, és hozzájárulnak a szív megfelelő működéséhez). Természetesen D-vitamint is tartalmaz, amit mindenkinek pótolnia kell, különösen télen, de lehetőleg ősztől tavaszig. 

    A harcsa elkészítésekor értékelni fogja, hogy a hús állaga nagyon egységes, merevebb. Ezért nagyon könnyű vele dolgozni a konyhában, nem esik szét. A hal frissen egészben vagy filére vágva is elkészíthető. Füstölhető, hűthető és akár le is fagyasztható.

    És ami a legjobb, ezt a csodálatos halat Szlovákiában tenyésztik. Így könnyen és kiváló minőségben juthat hozzá. Hazánkban található Európa legnagyobb mesterséges harcsafarmja, Handlovában. A kádak vize a handlovái bányákból származik, így méreganyagoktól mentes. A harcsa 50-70 kg-os súlyig nő, Szlovákiában a tenyésztési célsúly 1 - 1,5 kg. A halat Handlovában is feldolgozzák, és hűtik, fagyasztják, füstölik, olajban, paradicsomszószban és különböző kenhető formában is megvásárolható.

    Ha már csorog a nyála, akkor minél hamarabb jóllakhatezzel a csodálatos, egészséges finomsággal, és így készítse el a harcsát:

    https://profiszakacs.hu/c/szakacs-labbeli

    RECEPT: Grillezett afrikai harcsa zelleres céklapürével, mbarnított fagyasztva szárított pomelo és tintahal espuma

    Nagyjából 4 adaghoz kell:
    • 600-800 g bőr nélküli afrikai harcsafilé
    • 1 dcl olívaolaj
    • 125 g vaj
    • 1 citrom leve
    • tengeri só, fehér vagy rozé bors 
    • POST: Az afrikai harcsát egyenlő adagokra osztjuk. Mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk. Melegítsünk fel a grillsütőt, tegyünk bele olívaolajat, és pirítsuk meg a harcsát mindkét oldalán aranybarnára (kb. 4 perc mindkét oldalon). Csökkentse a hőfokot alacsonyra, adja hozzá a vajat, és lassan pirítsa meg a harcsát mindkét oldalán. Locsoljuk meg citromlével, és tálaljuk.

    <

    MUNKAFOLYAMAT: 

    • 0,5 kg zeller
    • 0,7 kg cékla frissen
    • tej
    • 0,2 dcl tejszín 33%
    • vaj
    • tengeri só, fehér vagy rózsabors, citrom
    • Elkészítés: Tisztítsa meg alaposan a zellert, vágja kockákra, és tegye főzni sós tejben, hogy szép fehér legyen. Használhatja a termomixet 70 °C-on. Ez lehetővé teszi, hogy a zöldségek megőrizzék vitaminjaikat és gyönyörű színüket. A félig megfőzött zellert lecsepegtetjük, hozzáadjuk a megtisztított, kockára vágott céklát, és vízben puhára főzzük. Lecsepegtetjük, keverőgépbe tesszük, hozzáadjuk a felmelegített tejszínt, amelyben a vajat megolvasztottuk, simára keverjük, majd sóval, borssal és citromlével ízesítjük.

    MARINÁLT POMELO:

    • 100 g fagyasztva szárított pomelo (szárított) 
    • 3 evőkanál méz 
    • 2 evőkanál olívaolaj 
    • 1 lime leve,  csipet só
    • MEGFŐZÉS: A pomelót célszerű előre elkészíteni. A szárított pomelót vágjuk apró kockákra vagy szeletekre. Egy tálban keverjük össze a mézet, az olívaolajat, egy csipet sót és a lime levét. Adjuk hozzá a pomelót, keverjük össze alaposan, és hagyjuk pácolódni 1-2 napig.

    TINTAHAL ESPUMA:

    • 2 dcl tejszín 33%
    • 3 dcl tej 3,5% 
    • hidegen oldódó zselatin 0,05 g 
    • 1 evőkanál tintahal tinta
    • tengeri só
    • MUNKAFOLYAMAT:Keverjük össze az összes hozzávalót, tegyük egy vizes palack 0,5 l, jól zárja le és már tálalhatja is.

    Jó ízlés!

    A receptet és az infókat Branislav Michalcik készítette:

    Braňo Levoča szülötte, aki néhány éve Szepesújfalun él. A konyhában kezdett dolgozni, amikor 15 éves volt. Már gyerekkorában tudta, hogy mi akar lenni - fiatal korától kezdve szakácskönyveket és magazinokat nézegetett, és kipróbálta a főzést. Az iskola elvégzése után az olaszországi Piacenzában dolgozott. Később szakácsként dolgozott Léván, a Szlovák Paradicsomban és a Levoča Valley Resortban. Ő azonban úgy döntött, hogy a saját útját járja. Meglévő éttermek keresik meg segítségért, de új létesítmények is megkeresik, amelyek számára koncepciót készít. Emellett a Bidfood cég számára tanácsadási és képzési tevékenységet is végez Szlovákia-szerte.

    A gasztronómiában nem akar megállni, hanem haladni és folyamatosan képezni magát. Példaképe minden olyan képzett szakács, aki motiválja és inspirálja őt. Szereti a friss, illatos és színes alapanyagokat és fűszernövényeket, és lenyűgözik az új ízek és merész kombinációk. A főzés a szenvedélye.

    Szabadidejét szeretett családjának - feleségének és kislányának, Noeminek - szenteli. Sok ötlete és terve van a jövőre nézve, amin dolgozik, de ezeket még nem árulja el nekünk :) Kíváncsiak vagyunk, és drukkolunk neki!

    Ha tetszik a recept, nyugodtan ossza meg a barátaival.

    Copyright © 2019 Profi Vision, s. r. o., Minden jog fenntartva.

    Fotó: B archívum B. M., sumcekomega.sk, istockphoto.com


    Tetszett a cikk?

    Ossza meg barátaival
    Megosztani
    A cikk szerzője Janka Snopková A szerző további cikkei
    Janka marketing szakember. A Tanács aktuális témákat keres. Íráskor profi szakácsokkal dolgozik, akik tapasztaltak, törődnek a szakmájukkal, van mondanivalójuk és elégedett vásárlóink ​​is. Híres a testre vonatkozó kérdéseiről, amelyek elgondolkodtatják a szakértőket, de az eredmény megéri. Végül is ítélje meg maga.
    ×

    Prečítajte si aj

    • Amikor Kína határozza meg a trendeket - tanuljon meg a kínai orvoslás szabályai szerint főzni
      Cikkek
      10. 12. 2018
      3 perc olvasási idő

      Amikor Kína határozza meg a trendeket - tanuljon meg a kínai orvoslás szabályai szerint főzni

      Tomáš Chilý, a Kínában dolgozó szlovák szakács öt alapelvet foglalt össze a kínai főzés és étkezés tekintetében. A kínaiak tudják, hogy az élelmiszerek és a táplálkozás hatékonyan segíthetnek a különböző betegségek kezelésében.

    • Főzzön szenvedéllyel, ezek az ízletes afrodiziákumok a segítségére lesznek
      Cikkek
      10. 2. 2021
      6 perc olvasási idő

      Főzzön szenvedéllyel, ezek az ízletes afrodiziákumok a segítségére lesznek

      Egy szakács alapfelszereléshez nem csak kése és fakanala tartozik, de a cipője is. A tapasztalt szakácsok tudják, hogy a minőségi lábbeli fontos befektetés, amely védi viselőjét és hozzásegíti a jobb teljesítményhez. Hogyan válasszuk ki a megfelelő szakácscipőt?

    Receptek
    Receptek (5)
    Újdonság
    Újdonság (0)
    Cikkek
    Cikkek (38)

    A gyártók és beszállítók évek óta tesztelték

    Megjeleníteni az összes gyártót
    UGOLINI Silampos Kambukka Furmis Chicopee

    Az Ön postájába csak a legjobbat

    Hírek, receptek, tippek és tanácsok egyenesen az Ön e-mail címére

    A társaságról

    • Hímzés
    • Blog
    • Elérhetőségek
    • Referenciák
    • Gyártók
    • Rólunk
    • Karrier

    A vásárlásról

    • Szerződési feltételek
    • Adatvédelmi irányelvek
    • Szállítás és fizetés
    • Árucsere / Reklamáció
    • A promóciós verseny feltételei a Facebookon
    • Hűségrendszer

    Ügyfélszolgálat

    Van kérdése??

    Tímea tanácsot ad

    +36 1 9010071
    (H-P: 9:00 - 12:00 és 13:00 - 16:30)
    profiszakacs@profiszakacs.hu
    • Képezze magát, és kövessen minket a Facebookon
    • A kiváló termékek szinte kiabálnak azért, hogy megossza az Instagramon
    • Az újdonságokat a Twitteren tesszük közzé
    • Termékeinket a Youtube-on is bemutatjuk

    Copyright © 2010 - 2023 profiszakacs.hu Minden jog fenntartva

    eshop méretre készült vibration.sk

    ×
    Kések
    Lábasok

    Kérje Ön is azonnal az 1800Ft kedvezményt az első vásárlásra.

    Elég megadnia az email címét,feliratkozni a hírlevelünkre és a kupon kódot már küldjük is.

    Adja meg az e-mail címét és kedvezménykódot küldünk
    A kedvezmény 18 000 Ft feletti vásárlás esetén érvényes