Egyedi karácsonyi ajándék - hímzés ruhákra vagy késes gravírozás! Ingyenes szállítás 35000ft feletti vásárlás esetén
Profiszakacs.hu Blog 4 oldal a 4 -ból
Hogyan kell megfelelően ápolni a szakácskéseket?
Egy profi szakács számára a legjobb, ha minőségi szakácskésekbe fektet. Ahhoz azonban, hogy minőségüket és tartósságukat megőrizzék, megfelelően kell őket ápolni. Hogyan kezdjünk hozzá?
Egy konyha sikere elsősorban a jó minőségű és megfelelő késben rejlik. Milyen típusú kést használjunk és mikor?
A minőségi konyhai felszerelésekkel gyorsabban, kevesebb erőfeszítéssel és jobb megjelenéssel készítheti el az ételeket. Röviden, a konyhában érdemes a minőségbe fektetni. A kés kiválasztásakor fontos a minőség, de nem ez lehet az egyetlen kritérium - a formája is fontos. Milyen késtípusokat ismerünk és melyek a legfontosabbak?
Száraz érlelésű marhahús - a tökéletes steak-élmény
A steak mindig is az egyik legkülönlegesebb ínyencség volt, amelyet a jobb éttermek igyekeztek az étlapjukon megtartani. De a legtöbb igényes ügyfél szájíze egyértelművé teszi, hogy nem minden steak egyforma. Mi különbözteti meg a kiválót a középszerűtől?
Szakácskabát - a séf ruhatárának a legfontosabb darabja
A ruhák és a cipők nagyon fontosak egy szakács számára. Elsődleges feladatuk az, hogy a szakácsot a munkavégzése során megvédjék. A jó minőségű szakácsruházat és lábbeli kiválasztásával megelőzheti a sérüléseket, elcsúszásokat és égési sérüléseket. Ez azonban nem minden.
Meleg és hideg füstölés
Sokan nem törődünk sokat a grillezés során történő hőkezelési eljárással. Gyakran csak azt tartják fontosnak, hogy a brikett a lehető legmagasabb hőmérsékletre hevüljön, a lángok pedig minden másról gondoskodnak ...
Mire van szüksége egy igazi szakácsnak?
Szeretné magát séfnek érezni a konyhájában? Ezek nélkül az eszközök nélkül nem fog menni! Még a legjobb szakács sem tudna főzni, sütni vagy más módon ételt készíteni anélkül, hogy ne lennének kéznél legalább az alapvető gépek és eszközök.
Hogyan élezzük meg a kést megfelelően?
A kések rendszeres fenése és élezése a késápolás szokványos része. Hogyan kell fenni a szakácskéseit, és milyen gyakran kell élezni őket?
Fűszerek - gyógyszer vagy ízesítő? 1. rész
A fűszerek manapság fontos szerepet játszanak, főleg a főzésben. Az ételek íze, illata és kinézete jobb lesz tőlük. A múltban gyakran használták őket gyógyszerként is, ezért csak bátran használja őket.
Fűszerek - gyógyszer vagy ízesítő? 2. rész
A fűszerek manapság fontos szerepet játszanak, főleg a főzésben. Az ételek íze, illata és kinézete jobb lesz tőlük.