Profiszakacs.hu

Elégítse ki kulináris ösztöneit

+36 1 9010071
(H-P: 9:00 - 12:00 és 13:00 - 16:30)
+36 1 9010071(H-P: 9:00 - 12:00 és 13:00 - 16:30)
  • Bejelentkezés
    Üdvözöljük ismét

    Jelentkezzen be

    Elfelejtett jelszó
    A bejelentkezéssel hozzájárul a személyes adatok feldolgozásához
    Még nincs fiókja?

    Regisztráljon és szerezzen előnyöket

    • törzsvásárlói hűségkedvezmény - árszintek
    • láthatja korábbi rendeléseit
    • Ugyanazt a terméket ismét megvásárolhatja
    • memorizált szállítási és számlázási információkat
    Regisztrálás
  • Regisztráció
    • Üdvözöljük ismét

      Jelentkezzen be

      Elfelejtett jelszó
      A bejelentkezéssel hozzájárul a személyes adatok feldolgozásához
      Még nincs fiókja?

      Regisztráljon és szerezzen előnyöket

      • törzsvásárlói hűségkedvezmény - árszintek
      • láthatja korábbi rendeléseit
      • Ugyanazt a terméket ismét megvásárolhatja
      • memorizált szállítási és számlázási információkat
      Regisztrálás
0
0,00 Ft ÁFÁ-val

AZ ÖN KOSARA ÜRES

Nem változtatunk rajta, ha már annyi hasznos árunk van?
Még 35 000 Ft hiányzik az ingyenes kiszállításhoz.
0 Ft
/ 35 000 Ft
Még 35 000 Ft hiányzik az ingyenes kiszállításhoz.
MENU
Termékkategóriák
  • Bestsellerek
  • Ajándéktippek
    • szakemberek számára
    • férjnek és testvérnek
    • feleségnek és nővérnek
    • nagypapának
    • nagymamának
    • gyerekeknek
  • Szakácsruházat
    • Szakácskabátok
      • Mikroszálas
      • 100 % pamut
      • Polipamut
      • Szellős cool vent szakácskabátok
      • Női szakácskabátok
      • Uniszex
      • Színes szakácskabátok
      • Szakácskabátok rendelésre
    • Szakácsnadrágok
    • Szakács lábbeli
      • Szakácssapkák
        • Szakácssapkák
        • Magas szakácssapkák
      • Szakácskötények
        • Nyakig érő hosszú kötények
        • Derékig érő kötények
      • Szakácspólók és félujjú ingek
        • Szakácspólók
        • Szakács félujjú ingek
      • Szakács szettek
      • Gombok szakácskabátra
      • Szakácskesztyűk, MASZKOK
      • Méreten felüli
      • Zokni
      • Munkaköpenyek
      • Gyermekeknek
      • Nyaksálak
    • Pincérruházat
      • Pincér / csapos pénztárcák
      • Pincérnadrágok
      • Pincérlábbeli
      • Pincér blúzok - női
      • Pincér ing, pincérkabátok - férfi
      • Pincér félujjú ingek
      • Pincérnői szoknya
      • Pincérmellény, nyakkendő
      • Pincér / csapos kötények
      • Házvezetőnő
      • Pulóverek
      • Konyharuhák, hangedlik
      • Welness, fagylaltos - Öltözék és lábbeli
        • Wellness ruházat és lábbeli
        • Fagylaltos öltözék
    • Késélezés
      • Késélezők
      • Fenőkövek
      • Elektromos késélezők
      • Fenőacélok
    • Konyhai kések
      • Késkészletek
        • Henteskés készletek
        • Steak késkészletek
        • Univerzális késkészletek
        • Zöldségkés készletek
        • Trancsírozó készlet
      • Késkészlet blokkban
      • A célnak megfelelő kések
        • Szakácskések
        • Damaszkuszi kések
        • Santoku kések (japán), Nakiri
        • Cukrászkések
        • Díszkések
        • Filéző kések
        • Hámozó kések
        • Henteskések
        • Lazackések
        • Paradicsomkések
        • Sajtkések
        • Zöldségkések
        • Húsvágó bárdok
        • Slicer (szeletelő) kések
        • Steakkések
        • Nyárskések
        • Univerzális kés
        • Húsvillák
        • Csontozó kések
        • Fogazott (kenyérvágó) kések
        • HACCP kések
      • Hintakések
      • Szakácstáskák késekkel
      • Konyhai ollók, manikűrkészletek, zsebkések
        • Zsebkések
        • kisollók
        • Manikűrkészlet
      • Forgatólapátok és a segítőik
        • Forgató- és tálalólapátok
        • Húsklopfoló
        • Konyhai segédeszközök
        • Csontfűrészek
      • Tokok, hordtokok
        • Hüvelyek és táskák késekre
        • Késhüvelyek és táskák késekkel
        • Késtárolás
      • Hámozók, kesztyűk
        • Burgonya-, zöldség- és gyümölcshámozól
        • Vágásbiztos kesztyű
    • Világmárka kések
      • IVO Cutelarias kések
        • IVO Blademaster
        • Késélezők - IVO Cutelarias
        • IVO Europrofessional
        • IVO BUTCHERCUT
        • IVO Cork
        • IVO Progrip
        • IVO Cuisimaster
        • IVO 97000
        • IVO DUOPRIME
        • IVO 206000
        • IVO Titanium EVO
        • IVO Premier
        • IVO SOLO
        • IVO ViRTU BLACK
        • IVO ViRTU GOLD
        • Fenőacélok IVO Cutelarias
        • Vágásálló kesztyű - IVO Cutelarias
      • Wüsthof
        • Wüsthof kések
        • Modellsorozat
        • Kiegészítők
        • Limitált kínálat
      • Victorinox
        • Victorinox kések
        • Victorinox kaparók
      • Berndorf
      • Giesser Messer
        • Giesser Messer kések
      • Opinel kések
      • Stalgast
      • Tsuki damaszkuszi kések
      • Zwilling
    • Gasztro berendezés
      • Élelmiszer előkészítés
        • Szeletelő gépek
    • Gravírozás
    • Referenciák
    • Blog
    • Hímzés
    • Nagyker
    • Elérhetőségek
    • Referenciák
    • Blog
    • Hímzés
    • Nagyker
    • Elérhetőségek
    BlogCikkekMeleg és hideg füstölés
    Cikkek
    11. 8. 2017
    5 perc olvasási idő

    Meleg és hideg füstölés

    A meleg és hideg füstölés folyamata figyelmet igényel. A füstölés folyamata számos tényezőt érint. Tanulja meg, hogyan érheti el a tökéletes illatot, vagy hogyan készíthet megfelelően ételeket a hőmérséklet vagy a megfelelő faanyagválasztás alapján. Ezenkívül ne felejtse el átnézni a megfelelő grillfelszerelés kínálatunkat.
    A cikk szerzője Janka Snopková
    Meleg és hideg füstölés
    A meleg és hideg füstölés folyamata figyelmet igényel. A füstölés folyamata számos tényezőt érint. Tanulja meg, hogyan érheti el a tökéletes illatot, vagy hogyan készíthet megfelelően ételeket a hőmérséklet vagy a megfelelő faanyagválasztás alapján. Ezenkívül ne felejtse el átnézni a megfelelő grillfelszerelés kínálatunkat.
    A cikk szerzője Janka Snopková

    https://profiszakacs.hu/c/szakacskabatok

    Grillezéskor sokan nem foglalkozunk a sütés módjával. Gyakran csak azt tartjuk fontosnak, hogy a brikettet kellően felhevítsük a lehető legmagasabb hőmérsékletre, és a csapkodó lángok minden másról gondoskodnak... Vannak azonban olyan elkészítési módszerek is, amelyek a grillezést művészetté teszik, és jellegzetes ízt kölcsönöznek az ételnek. Kifejezetten a füstölésről beszélünk, legyen az hideg vagy meleg. A következő sorokban elmagyarázzuk mindkettő természetét.

    Az íz és az aroma a füstnek köszönhetően

    A kétféle füstölés közötti alapvető különbség természetesen a hőmérséklet. A technológiailag kevésbé igényes meleg füstölés akkor történik, ha a hőmérséklet körülbelül 60-75 °C között van. A hőt fa vagy faszén biztosítja, amelyre több marék vízzel átitatott faforgácsot helyeznek. Füstölésre nagyon jó a lombhullató fákból, például almából, cseresznyéből, tölgyből és bükkből származó faforgács. De ne teljesen friss fából - a fában lévő nedvek és egyéb anyagok nem kívánt ízt adhatnak az ételnek. A füstölés sajátosságaihoz hasonlóan fontos, hogy a lángok ne érintkezzenek közvetlenül a nyersanyagokkal. Ez biztosítja, hogy lassabban és fokozatosabban melegedjenek. A füstöt a grillen belül kell tartani, és a lehető legnagyobb mértékben érintkeznie kell az élelmiszerrel. Ugyanis a füst az, ami a zöldségeknek, sajtoknak, halaknak vagy húsoknak a füstölésre jellemző ízt és aromát adja.

    Gázgrill használata esetén a faforgácsot 30 percre áztassa be vízbe

    A gázgrillben történő ételkészítés esetén az eljárást kissé módosítani kell. A korábban 30 percre egy tál vízbe áztatott faforgácsot helyezzük egy erős, a grillhez igazított hosszúságú (40-50 cm) fóliára. 1-2 marék faforgács elegendő egy grillezéshez, de ha egész húsokat füstöl, akkor több ajánlott. Csomagolja be a faforgácsot, rögzítse mindkét végét, hogy megakadályozza a levegő bejutását, és egy késsel kb. 10 lyukat vágjon a tetején, hogy a füst és a hő távozni tudjon. Ezután helyezze a "hengert" a grillsütőre, ahol melegítés hatására füstöt kezd kibocsátani.

    Protipp: A folyadék, amelybe a faforgácsot áztatja, nem korlátozódik a vízre. Ha barnasörre cseréli, még több ízt ad az ételnek. Próbálja ki például a curatival.

    A hideg füstölés tényleg hideg?

    A hideg füstölés elvileg nagyon hasonló a meleg füstöléshez, de a hőmérséklet, amelyen történik, lényegesen alacsonyabb. A grillben a füstölés során a hőmérséklet nem haladhatja meg a 30 °C-ot, legfeljebb 35 °C. Ezért a hideg füstölés nem ajánlott a meleg nyári hónapokban. De ha még nyáron sem akarja megtagadni magától a hideg füst finomságait, van erre néhány tippünk:

    • Maradjon távol a hőségtől, vagy használja a hűvösebb estéket a füstöléshez.
    • A grillsütőt mindig tartsa távol a közvetlen napfénytől.
    • Tegyen jeget a füst és a hőforrás alá.
    • Ha sajtot (pl. mozzarella, ementáli, eidami, camembert) szeretne füstölni, nagyszerű trükk, ha 30 percre a fagyasztóba teszi, mielőtt füstölné.

    Ez utóbbi trükköt minden évszakban érdemes gyakorolni, hogy a sajtnak egy kis szilárdságot adjunk a füstölés előtt.

    Füstölt sajt

    Vigyázzunk a megfelelő hőmérsékletre

    De hogyan érjük el, hogy a grill hőmérséklete ne emelkedjen olyan magasra, ahol már forró füstölésről beszélünk? A hideg füstölésnek két fő és egymástól jelentősen eltérő módja van. Kezdjük a nagyobb kihívást jelentővel. Ez utóbbinál a tuskó a grillen kívül helyezkedik el, és a füstöt egy kemencén vagy csövön keresztül vezetik be. Az útja során a levegő hőmérséklete a kívánt értékre csökken. Ez a módszer kihívást jelent, mivel rendszeres ellenőrzést igényel annak biztosítására, hogy a tuskó nem ég, hanem csak füstöl. Ez nehéz lehet, figyelembe véve, hogy az ehhez a technikához szükséges füstölési idő néhány órától néhány napig terjed bizonyos húsok esetében.

    https://profiszakacs.hu/c/szakacs-labbeli

    A hidegfüstölés megkönnyítése érdekében, gondoskodjon egy fém pelletfüstölő tálca beszerzéséről. Egyszerűen töltse meg ezt a füstöléshez tervezett speciális pellettel, és gyújtsa meg az egyik végén. A pellet lassan parázslik, és a tálca folyamatos ellenőrzés nélkül akár 8-12 órán keresztül is füstölhet, így a füstölési idő szempontjából igényesebb ételeket is gond nélkül füstölhet.

    Füstölő pellet és fém füstölőtálca. A pellet akár 8-12 órán át is parázslik

    A legnehezebb rész a kezdés

    Ha nincs tapasztalata a hidegfüstöléssel, próbálja meg egyszerűbb, viszonylag rövid füstölési időt igénylő alapanyagokkal - gyümölcsökkel, zöldségekkel, diófélékkel - kezdeni. Később áttérhet a sajt, a hal, a szalonna vagy a sonka füstölésére, és fokozatosan haladhatunk felfelé, például az ízletes marhaborda füstöléséig, ahogy a "készségünk" növekszik.

    Még a grill pellet vagy spratings kiválasztása is egy kis tudomány. Itt felmerülhet egy kisebb dilemma, hogy hogyan lehet a fafajtát megfelelően illeszteni a füstölni kívánt ételhez.

    • Sajtokhoz: alma, dió, juhar
    • Halakhoz: éger, alma, tölgy, cseresznye
    • Húsokhoz: hickory, juhar, mesquite
    • Ha Ön kezdő és tanácsra van szüksége, keressen minket bátran :)

      Jó ízeket (és illatot) kívánok!

      Van egy érdekes videónk arról is, hogyan füstölhetünk pellet és füstölőtálca használatával, nézze meg itt.

      Copyright © 2017 Profi Vision, Ltd, Minden jog fenntartva

      Author: profikuchar.sk


      Tetszett a cikk?

      Ossza meg barátaival
      Megosztani
      A cikk szerzője Janka Snopková A szerző további cikkei
      Janka marketing szakember. A Tanács aktuális témákat keres. Íráskor profi szakácsokkal dolgozik, akik tapasztaltak, törődnek a szakmájukkal, van mondanivalójuk és elégedett vásárlóink ​​is. Híres a testre vonatkozó kérdéseiről, amelyek elgondolkodtatják a szakértőket, de az eredmény megéri. Végül is ítélje meg maga.
      ×

      Prečítajte si aj

      • Grillezés - hogyan lehet egy közönséges grillezést különlegessé tenni
        Cikkek
        22. 4. 2019
        4 perc olvasási idő

        Grillezés - hogyan lehet egy közönséges grillezést különlegessé tenni

        Az, hogy a grillezés nagyon népszerű, nem véletlen. A grillezés az ízletes ételek élvezetét, a baráti összejöveteleket és a kellemes környezetet köti össze. Hogyan teheti a grillezést nem „csak egy a sok közül”, hanem különleges élménnyé?

      • Hogyan grillezzünk egészségesen?
        Cikkek
        10. 8. 2017
        2 perc olvasási idő

        Hogyan grillezzünk egészségesen?

        Valószínűleg már több cikket is olvasott arról, hogy a grillezés ártalmas az egészségre. Akkor miért állítjuk, hogy a grillezés mégis egészséges?

      • MARINÁLÁS - egy apró dolog, ami nagy különbséget jelent
        Cikkek
        3. 6. 2018
        2 perc olvasási idő

        MARINÁLÁS - egy apró dolog, ami nagy különbséget jelent

        A megfelelő pác a jó ételeket még jobbá teszi - megpuhítja, ízesíti, megakadályozza az étel kiszáradását, és még a főzési időt is csökkenti. Ha egyszer már elsajátította a megfelelő pácolás alapjait, bármit, ami csak az eszébe jut - a bébihagymától a ropogós steakig - igazi csemegévé varázsolhat.

      Receptek
      Receptek (5)
      Újdonság
      Újdonság (0)
      Cikkek
      Cikkek (38)

      A gyártók és beszállítók évek óta tesztelték

      Megjeleníteni az összes gyártót
      Kegel SIRMAN Lucifer Cadac Wüsthof

      Az Ön postájába csak a legjobbat

      Hírek, receptek, tippek és tanácsok egyenesen az Ön e-mail címére

      A társaságról

      • Hímzés
      • Blog
      • Elérhetőségek
      • Referenciák
      • Gyártók
      • Rólunk
      • Karrier

      A vásárlásról

      • Szerződési feltételek
      • Adatvédelmi irányelvek
      • Szállítás és fizetés
      • Árucsere / Reklamáció
      • A promóciós verseny feltételei a Facebookon
      • Hűségrendszer

      Ügyfélszolgálat

      Van kérdése??

      Tímea tanácsot ad

      +36 1 9010071
      (H-P: 9:00 - 12:00 és 13:00 - 16:30)
      profiszakacs@profiszakacs.hu
      • Képezze magát, és kövessen minket a Facebookon
      • A kiváló termékek szinte kiabálnak azért, hogy megossza az Instagramon
      • Az újdonságokat a Twitteren tesszük közzé
      • Termékeinket a Youtube-on is bemutatjuk

      Copyright © 2010 - 2023 profiszakacs.hu Minden jog fenntartva

      eshop méretre készült vibration.sk

      ×
      Kések
      Lábasok

      Kérje Ön is azonnal az 1800Ft kedvezményt az első vásárlásra.

      Elég megadnia az email címét,feliratkozni a hírlevelünkre és a kupon kódot már küldjük is.

      Adja meg az e-mail címét és kedvezménykódot küldünk
      A kedvezmény 18 000 Ft feletti vásárlás esetén érvényes