Grillezés - hogyan lehet egy közönséges grillezést különlegessé tenni

Az, hogy a grillezés nagyon népszerű, nem véletlen. A grillezés ötvözi az ízletes ételek élvezetét, a baráti összejöveteleket és a jó szórakozást kellemes környezetben. A fő tényező azonban, hogy a grillezés csak egy lesz-e a sok közül, vagy hogy különleges élménnyé válik-e, a szakács - a házigazda által, aki a megfelelő ízeket hozza létre. Hogyan lehet ezt elérni?
A grillezés nem feltétlenül a füstről, kolbászról, sörről és hangos zenéről szól. :) Mi lenne, ha kipróbálna valami újat és érdekeset, amivel kellemesen meglepné barátait (vagy vendégeit az éttermében)?
A TITOK A RÉSZLETEKBEN REJLIKKisebb változtatással lehet kivételes eredményt elérni. Próbálja ki például a aromás illatú gyümölcsfa szilánkok használatát, amikor kedvenc finomságait grillezi. Meg fog lepődni, milyen csodálatosan megváltoztatják az egész étel ízét és aromáját.
Az esti grillezéshez állítson fel lámpákat, fáklyákat vagy - ami még lélegzetelállítóbb - látványos és biztonságos hordozható tűzrakóhelyeket a helyszínen. Ez egy kis luxust és egyediséggel ruházza fel az egész grillezést. A keletkező hatás mellett a tűzrakóhelyek hőt is szolgáltatnak, vagy egész évben használhat akár egy hősugárzót is.
Ha szúnyogok és más rovarok miatt aggódik, helyezzen el rovarriasztó gyertyákat a környéken, vagy "retro csínyként", osztogasson légycsapókat a vendégeknek. :) Általuk a bosszantó rovarok elűzése szórakoztatóvá válik.
Gondoljon kényelmes ülőalkalmatosságokra vagy társasjátékokra a vendégek (és különösen a gyerekek) szórakoztatására, amíg az ételek elkészülnek.
FELEDHETETLEN ÉTELEK KÉSZÍTÉSE
A legfontosabb dolog, amit mindenki emlékezetében megőriz egy grillpartiról, az az étel. Varázsolja el vendégeit valami újdonsággal, amit eddig még nem készített nekik. Kolbászt és virslit már ismerik, próbáljon ki új recepteket.
Egy minőségi grillben kenyeret, zsemlét, sőt pizzát is süthet. A húst füstölheti, ami azt jelenti, hogy 10-12 órán át grillezi alacsony, 80 °C hőmérsékleten. Készítse elő a grillezett zöldségeket (kukorica, cukkini, paprika, hagyma, fokhagyma, spárga, ... de a gombát is) és a burgonyát fóliában. Próbáljon ki új pácokat a húsokhoz, például minőségi whiskey (a pácot a grillezés előtt törölje le a húsról), vagy grillezze a minőségi marhahúsból készült steakeket pác nélkül.
Meglepetés lehet egy burger tépett sertéshúsból vagy grillezett hal is. Használhat cédrusfa deszkát, hogy megakadályozza a halak megégését grillezés közben. 20 percre vízbe áztatjuk, majd megszárítjuk, rátesszük a halat, és grillezzük. A hőmérséklet elpárologtatja a vizet, ami egyben a halak füstölését is eredményezi. Sajtot is grillezhet, próbálja ki például az ostyepkát. Vagy gyümölcsöt (rövid ideig), vagy akár a tofut.
GONDOLJON SAJÁT MAGÁRA IS
Amikor valamilyen különlegességgel kedveskedik a vendégeinek, összpontosítsa a figyelmét a saját jólétére is. Finom ételek csak ott születnek, ahol szeretettel készítik őket. Ezért jól teszi, ha olyan dolgokat használ, amelyek élvezetesebbé teszik a grillezést. Mi is tartozik ide?
Különösen a cégek számára, ezek mindenképpen a minőségi grillrácsok fogantyúkkal, amelyek könnyen kezelhetővé teszik őket. Talál speciálisan kialakított rácsokat a halak grillezéséhez. És ne hagyja figyelmen kívül a grilleket, amelyek egészségesebbé teszik a grillezést. Ezeknek köszönhetően a hús zsírja nem a tűzbe csöpög, hanem a tűzhelyről lecsöpög.
A profi szakácsok értékelni fogják a teljes grillező szerszámkészletet, míg a nyaraló "grillezők" elégedettek lesznek egy teljes grillező szerszámkészlet alapvető szerszámaival: csipesz, villa és forgatólapát. Mégse szeretné magát leégetni! :)
A jó befűtés is ugyanolyan fontos. Vagy legalábbis grillsütő begyújtása. :) Szerezzen be jó minőségű szenet és brikettet, segítsen magának tűzgyújtóval és gyufával.
Végül van itt egy dolog, amiről azt gondolhatja, hogy haszontalan, de egy nap talán megmenti a bőrét. (vagy legalábbis tiszta ruháját) :) - egy jó minőségű és erős kötény. Amit egy igazi grillmester nem hagyhat ki! Ajánljuk ezt - nyakkötényt lángok mintájával. Vagy beruházhat egy bőrköténybe. Nagyszerű a grillezéshez, mert stílusosan néz ki, elvezeti a hőt és gondol a biztonságára (nem gyullad meg).
És persze - grill. Ha igazán jó ételt akar készíteni, akkor egy igazán jó grillre is szüksége lesz. Ez nem a legdrágábbat jelenti, hanem az ÖN számára megfelelőt. Hogyan válasszunk egyet és mire kell figyelnie a grill kiválasztásakor, eláruljuk a cikkben.
Boltunkban itt mindent megtalál, ami egy nagyszerű grillezéshez szükséges.
Copyright © 2018 Profi Vision, Ltd, All rights reserved Author: profikuchar.sk Képek forrása: istockphoto.com Ha tetszett a cikk, ossza meg bátran barátaival. Hogyan teszi különlegessé a grillezést? Ossza meg velünk tippjeit a cikk alatti hozzászólásokban.