MARINÁLÁS - egy apró dolog, ami nagy különbséget jelent

A mai napon elhozzuk önöknek főzősorozatunk következő részét, amelyben rendszeresen bemutatunk egyet a híres főzési technikák közül. Bár néhány ismerős lehet, mások teljesen újak lesznek. Tekintse a sorozatot inspirációként, hogy kipróbáljon valami újat, hogy így a konyhája soha ne legyen unalmas! :) Ma a pácolásról lesz szó.
MARINÁLÁS - egy apró dolog, ami nagy különbséget tesz
A megfelelő páccal az alapvető élelmiszerek még jobbá tehetők - megpuhítja őket, ízesíti őket, megakadályozza az ételek kiszáradását, sőt, még csökkenti a főzési időt is. Ha elsajátítja a megfelelő pácolás alapjait, bármit, amit csak el tud képzelni, igazi csemegévé varázsolhat - az újhagymát a ropogós steakhez. :) A pácolás szintén népszerű módja az ételek elkészítésének, például a grillezéseken. Egy nagyszerű grillpác (vagy egyesek számára egy grillserpenyő :) segít abban, hogy a grillezés minden vendég számára élvezetes legyen.
A pácolás 4 alapvető összetevőre támaszkodik:
1. egy jó grillpác. egy alapvető élelmiszer,
2. egy jó minőségű olaj,
3. só és
4. egy savas összetevő, ami lehet citromlé, ecet, bor, kefir vagy joghurt.
Hogyan kell elkészíteni a pácot és mennyi ideig kell pácolni?
Egy tálban összekeverjük az olajat, a sót, a savas összetevőt és és fűszereket. Használhat fűszernövényeket, mustárt, pestót, fokhagymát, chilit, paradicsompürét... stb. Adja hozzá az alapvető élelmiszert a keverékhez, keverje össze és tegye hűtőbe.
A pácolás időtartamát a pác típusához igazítsa: a felszeletelt zöldségeket egy ideig pácolni lehet, a halakat és a tenger gyümölcseit több ideig, a csirke esetében több órán át, marha- és sertéshús esetében még tovább. Az érlelt sajtok több napig is maradhatnak a pácban.
Melyik edényt használjuk?
A pácolásra leginkább alkalmas edények az üveg- és porcelánedények, amelyek nem hagynak utóízt és nem reagálnak a savakra.
Néhány tipp és trükk, amit értékelni fog
SÓZZÓN ÓVATOSAN: A só puhít és ízt ad, de az élelmiszerekből is kivonja a vizet. Ezt a következőképpen oldhatja meg. Sózza az ételeket főzés közben vagy után. Vagy úgy, hogy az élelmiszerről közvetlenül a főzés előtt eltávolítja a vizet egyszerűen egy konyhai törlőkendővel leszárítja.
INKÁBB HÍGABBAN: Kerülje a túlságosan sűrű pácokat, amelyeknél kevés az esélye annak, hogy felszívódjanak.
MINDIG LETÖRÖLNI: A főzés előtt törölje le a pácot az ételről.
MI LEGYEN A MARADÉKKAL: soha ne tegye el a pácot későbbi pácoláshoz. Inkább hígítsa borral, tejszínnel vagy paradicsomlével és készítsen belőle szószt.
Ha tetszett a cikk, ossza meg bátran a barátaival.
Copyright © 2018 Profi Vision, s. r. o., Minden jog fenntartva
Author: profikuchar.sk
Képek forrása: istockphoto.com
Képek forrása: istockphoto.com