Profiszakacs.hu

Elégítse ki kulináris ösztöneit

+36 1 9010071
(H-P: 9:00 - 12:00 és 13:00 - 16:30)
+36 1 9010071(H-P: 9:00 - 12:00 és 13:00 - 16:30)
  • Bejelentkezés
    Üdvözöljük ismét

    Jelentkezzen be

    Elfelejtett jelszó
    A bejelentkezéssel hozzájárul a személyes adatok feldolgozásához
    Még nincs fiókja?

    Regisztráljon és szerezzen előnyöket

    • törzsvásárlói hűségkedvezmény - árszintek
    • láthatja korábbi rendeléseit
    • Ugyanazt a terméket ismét megvásárolhatja
    • memorizált szállítási és számlázási információkat
    Regisztrálás
  • Regisztráció
    • Üdvözöljük ismét

      Jelentkezzen be

      Elfelejtett jelszó
      A bejelentkezéssel hozzájárul a személyes adatok feldolgozásához
      Még nincs fiókja?

      Regisztráljon és szerezzen előnyöket

      • törzsvásárlói hűségkedvezmény - árszintek
      • láthatja korábbi rendeléseit
      • Ugyanazt a terméket ismét megvásárolhatja
      • memorizált szállítási és számlázási információkat
      Regisztrálás
0
0,00 Ft ÁFÁ-val

AZ ÖN KOSARA ÜRES

Nem változtatunk rajta, ha már annyi hasznos árunk van?
Még 35 000 Ft hiányzik az ingyenes kiszállításhoz.
0 Ft
/ 35 000 Ft
Még 35 000 Ft hiányzik az ingyenes kiszállításhoz.
MENU
Termékkategóriák
  • Bestsellerek
  • Ajándéktippek
    • szakemberek számára
    • férjnek és testvérnek
    • feleségnek és nővérnek
    • nagypapának
    • nagymamának
    • gyerekeknek
  • Szakácsruházat
    • Szakácskabátok
      • Mikroszálas
      • 100 % pamut
      • Polipamut
      • Szellős cool vent szakácskabátok
      • Női szakácskabátok
      • Uniszex
      • Színes szakácskabátok
      • Szakácskabátok rendelésre
    • Szakácsnadrágok
    • Szakács lábbeli
      • Szakácssapkák
        • Szakácssapkák
        • Magas szakácssapkák
      • Szakácskötények
        • Nyakig érő hosszú kötények
        • Derékig érő kötények
      • Szakácspólók és félujjú ingek
        • Szakácspólók
        • Szakács félujjú ingek
      • Szakács szettek
      • Gombok szakácskabátra
      • Szakácskesztyűk, MASZKOK
      • Méreten felüli
      • Zokni
      • Munkaköpenyek
      • Gyermekeknek
      • Nyaksálak
    • Pincérruházat
      • Pincér / csapos pénztárcák
      • Pincérnadrágok
      • Pincérlábbeli
      • Pincér blúzok - női
      • Pincér ing, pincérkabátok - férfi
      • Pincér félujjú ingek
      • Pincérnői szoknya
      • Pincérmellény, nyakkendő
      • Pincér / csapos kötények
      • Házvezetőnő
      • Pulóverek
      • Konyharuhák, hangedlik
      • Welness, fagylaltos - Öltözék és lábbeli
        • Wellness ruházat és lábbeli
        • Fagylaltos öltözék
    • Késélezés
      • Késélezők
      • Fenőkövek
      • Elektromos késélezők
      • Fenőacélok
    • Konyhai kések
      • Késkészletek
        • Henteskés készletek
        • Steak késkészletek
        • Univerzális késkészletek
        • Zöldségkés készletek
        • Trancsírozó készlet
      • Késkészlet blokkban
      • A célnak megfelelő kések
        • Szakácskések
        • Damaszkuszi kések
        • Santoku kések (japán), Nakiri
        • Cukrászkések
        • Díszkések
        • Filéző kések
        • Hámozó kések
        • Henteskések
        • Lazackések
        • Paradicsomkések
        • Sajtkések
        • Zöldségkések
        • Húsvágó bárdok
        • Slicer (szeletelő) kések
        • Steakkések
        • Nyárskések
        • Univerzális kés
        • Húsvillák
        • Csontozó kések
        • Fogazott (kenyérvágó) kések
        • HACCP kések
      • Hintakések
      • Szakácstáskák késekkel
      • Konyhai ollók, manikűrkészletek, zsebkések
        • Zsebkések
        • kisollók
        • Manikűrkészlet
      • Forgatólapátok és a segítőik
        • Forgató- és tálalólapátok
        • Húsklopfoló
        • Konyhai segédeszközök
        • Csontfűrészek
      • Tokok, hordtokok
        • Hüvelyek és táskák késekre
        • Késhüvelyek és táskák késekkel
        • Késtárolás
      • Hámozók, kesztyűk
        • Burgonya-, zöldség- és gyümölcshámozól
        • Vágásbiztos kesztyű
    • Világmárka kések
      • IVO Cutelarias kések
        • IVO Blademaster
        • Késélezők - IVO Cutelarias
        • IVO Europrofessional
        • IVO BUTCHERCUT
        • IVO Cork
        • IVO Progrip
        • IVO Cuisimaster
        • IVO 97000
        • IVO DUOPRIME
        • IVO 206000
        • IVO Titanium EVO
        • IVO Premier
        • IVO SOLO
        • IVO ViRTU BLACK
        • IVO ViRTU GOLD
        • Fenőacélok IVO Cutelarias
        • Vágásálló kesztyű - IVO Cutelarias
      • Wüsthof
        • Wüsthof kések
        • Modellsorozat
        • Kiegészítők
        • Limitált kínálat
      • Victorinox
        • Victorinox kések
        • Victorinox kaparók
      • Berndorf
      • Giesser Messer
        • Giesser Messer kések
      • Opinel kések
      • Stalgast
      • Tsuki damaszkuszi kések
      • Zwilling
    • Gasztro berendezés
      • Élelmiszer előkészítés
        • Szeletelő gépek
    • Gravírozás
    • Referenciák
    • Blog
    • Hímzés
    • Nagyker
    • Elérhetőségek
    • Referenciák
    • Blog
    • Hímzés
    • Nagyker
    • Elérhetőségek
    BlogCikkekFLAMBÍROZÁS - a tűz, ami az ételeket különlegessé teszi
    Cikkek
    30. 4. 2019
    2 perc olvasási idő

    FLAMBÍROZÁS - a tűz, ami az ételeket különlegessé teszi

    A kész ételek befejezéseként alkalmazott eljárás. Ez abból áll, hogy alkoholt öntünk rájuk, amit aztán meggyújtunk. Az így készített étel kevésbé lesz zsíros és erősebb ízt kap. A flambírozás kiválóságának legnagyobb titka a vizuális hatás. Elhozzuk a pontos eljárást, fontos alapelveket és szuper tippeket.
    A cikk szerzője Janka Snopková
    FLAMBÍROZÁS - a tűz, ami az ételeket különlegessé teszi
    A kész ételek befejezéseként alkalmazott eljárás. Ez abból áll, hogy alkoholt öntünk rájuk, amit aztán meggyújtunk. Az így készített étel kevésbé lesz zsíros és erősebb ízt kap. A flambírozás kiválóságának legnagyobb titka a vizuális hatás. Elhozzuk a pontos eljárást, fontos alapelveket és szuper tippeket.
    A cikk szerzője Janka Snopková

    https://profiszakacs.hu/c/szakacskabatok

    Hasonlóan a gratináláshoz, a flambírozást is (a fr. flamber - égetni)  a kész ételek befejezéseként használják. Ez abból áll, hogy alkoholt öntünk rájuk, amit aztán meggyújtunk. Az így befejezett étel kevesebb zsírt tartalmaz, és a karamellizálódás által a cukor az alkoholban enyhén édes pörkölt ízzel gazdagodik. Azonban, köztünk szólva - a a flambírozás különlegességének a legnagyobb titka a vizuális hatás :) 

    A flambírozás pontos menetét, fontos alapelveit és szuper tippjeit mutatjuk be.

    Hogyan flambírozzunk?

    Az eljárás a következő. Vegye le a serpenyőt a kész étellel együtt a tűzhelyről és öntsük le az ételt alkohollal (max. 3 dcl). Ha ha desszerteket flambírozunk, melegítsük fel az alkoholt körülbelül 50 °C-ra, majd kenjük át vele az ételt és tegyük vissza a serpenyőbe. Gyújtsa meg a felszabaduló gőzt egy hosszú konyhai öngyújtóval.A meggyújtás után emelje fel a serpenyőt és óvatosan forgassa meg. A láng elkezd mozogni. 

    A láng méretét beállíthatja az óvatos rázással, vagy a mártás mennyiségének a szabályozásával. Több rázás és kevesebb szósz = nagyobb láng. 15-40 másodperc alatt az összes alkoholnak el kell párolognia és a láng kialszik. Szükség esetén egy fedővel teljesen eloltható.

    Flambírozhat steakeket, halat, desszerteket, palacsintát,fagylaltot vagy gyümölcsöt.

    A legfontosabb, hogy ne égesse meg magát

    A legjobb flambírozási élmény és íz érdekében követendő irányelvek:

    • Mindent előre készítsen elő - flambírozás közben erre már nem lesz ideje.
    • Alapvetően forró vagy meleg ételeket flambírozzon - a hideg ételek nem gyulladnak meg.
    • Az ételek felöntéséhez lehetőleg 40%-os alkoholt használjon (vodka, rum, konyak, brandy, whisky, gyümölcslikőrök...).
    • Az alkohol típusát a flambírozott étel típusához igazítsa (desszertekhez rum vagy likőr, húsokhoz például whisky)
    • Ne flambírozzon túl jellegzetes ételeket - aromájuk elnyomná az alkohol szagát.
    • Alkoholt öntése történjen kanállal vagy pohárral (nem üvegből!), és ne vigyük túlzásba - ha túl sokat teszünk bele, az étel megég.
    • Csak a gőzök fognak égni, nem az alkohol.
    • Gondoljon a biztonságra! A flambírozáshoz mélyebb, rozsdamentes acélból készült serpenyőt használjon, hosszabb nyéllel. Öntse az alkoholt egy nem túl forró serpenyőbe (a flambírozás előtt vegyük le a serpenyőt a tűzhelyről).

    https://profiszakacs.hu/c/szakacs-labbeli

    Egy tipp a végére, amivel sziprokázni fog :)

    Ha flambírozott étel élvezetének szeretné magát átadni, aminek a fiom ropogós a kérge, de a fent leírt folyamat bonyolultnak tűnik, próbálja ki a flambírozó pisztolyt. Használata tökéletesen egyszerű, és bármilyen esetben nagyra fogja értékelni, ahol a lehető legkisebb mértékben kell a tüzet használni – a cukrászsüteményeknél, sajtok gratinálása, zöldségek sütése vagy finom ropogósra sült steakek kérgének a készítése során.

    Ha tetszett ez a cikk, ossza meg a barátaival.

    Copyright © 2019 Profi Vision, Ltd, Minden jog fenntartva

    Author: Profiszakacs.hu

    Képek forrása: istockphoto.com


    Tetszett a cikk?

    Ossza meg barátaival
    Megosztani
    A cikk szerzője Janka Snopková A szerző további cikkei
    Janka marketing szakember. A Tanács aktuális témákat keres. Íráskor profi szakácsokkal dolgozik, akik tapasztaltak, törődnek a szakmájukkal, van mondanivalójuk és elégedett vásárlóink ​​is. Híres a testre vonatkozó kérdéseiről, amelyek elgondolkodtatják a szakértőket, de az eredmény megéri. Végül is ítélje meg maga.
    ×

    Prečítajte si aj

    • MARINÁLÁS - egy apró dolog, ami nagy különbséget jelent
      Cikkek
      3. 6. 2018
      2 perc olvasási idő

      MARINÁLÁS - egy apró dolog, ami nagy különbséget jelent

      A megfelelő pác a jó ételeket még jobbá teszi - megpuhítja, ízesíti, megakadályozza az étel kiszáradását, és még a főzési időt is csökkenti. Ha egyszer már elsajátította a megfelelő pácolás alapjait, bármit, ami csak az eszébe jut - a bébihagymától a ropogós steakig - igazi csemegévé varázsolhat.

    • BLANSÍROZÁS - az élelmiszerek szín- és ízmegőrzése
      Cikkek
      17. 7. 2018
      1 perc olvasási idő

      BLANSÍROZÁS - az élelmiszerek szín- és ízmegőrzése

      A főzésről szóló cikksorozatunk következő részében a blansírozásról lesz szó. Tudja, hogyan kell helyesen blansírozni, és mikor érdemes ezt a módszert alkalmazni?

    • POSÍROZÁS - még a legfinomabb ételek sem esnek szét, lédúsak és ízletesek maradnak
      Cikkek
      23. 5. 2019
      2 perc olvasási idő

      POSÍROZÁS - még a legfinomabb ételek sem esnek szét, lédúsak és ízletesek maradnak

      A kész ételek befejezéseként alkalmazott eljárás. Ez abból áll, hogy alkoholt öntünk rájuk, amit aztán meggyújtunk. Az így készített étel kevésbé lesz zsíros és erősebb ízt kap. A flambírozás kiválóságának legnagyobb titka a vizuális hatás. Elhozzuk a pontos eljárást, fontos alapelveket és szuper tippeket.

    • KONFITÁLÁS - egy különlegesség, amely francia hangulatba hozza konyháját
      Cikkek
      16. 5. 2018
      3 perc olvasási idő

      KONFITÁLÁS - egy különlegesség, amely francia hangulatba hozza konyháját

      Ma egy főzési technikákról szóló cikksorozat első darabját mutatjuk be, amelyet rendszeresen készítünk majd Önöknek. A téma a KONFITÁLÁS, ami egy Franciaországból származó különleges ételkészítési technika. Mi a különleges a konfitálásban, és miért olyan népszerű ez a technika?

    Receptek
    Receptek (5)
    Újdonság
    Újdonság (0)
    Cikkek
    Cikkek (38)

    A gyártók és beszállítók évek óta tesztelték

    Megjeleníteni az összes gyártót
    Cadac Chicopee Bennon Z-style SIRMAN

    Az Ön postájába csak a legjobbat

    Hírek, receptek, tippek és tanácsok egyenesen az Ön e-mail címére

    A társaságról

    • Hímzés
    • Blog
    • Elérhetőségek
    • Referenciák
    • Gyártók
    • Rólunk
    • Karrier

    A vásárlásról

    • Szerződési feltételek
    • Adatvédelmi irányelvek
    • Szállítás és fizetés
    • Árucsere / Reklamáció
    • A promóciós verseny feltételei a Facebookon
    • Hűségrendszer

    Ügyfélszolgálat

    Van kérdése??

    Tímea tanácsot ad

    +36 1 9010071
    (H-P: 9:00 - 12:00 és 13:00 - 16:30)
    profiszakacs@profiszakacs.hu
    • Képezze magát, és kövessen minket a Facebookon
    • A kiváló termékek szinte kiabálnak azért, hogy megossza az Instagramon
    • Az újdonságokat a Twitteren tesszük közzé
    • Termékeinket a Youtube-on is bemutatjuk

    Copyright © 2010 - 2023 profiszakacs.hu Minden jog fenntartva

    eshop méretre készült vibration.sk

    ×
    Kések
    Lábasok

    Kérje Ön is azonnal az 1800Ft kedvezményt az első vásárlásra.

    Elég megadnia az email címét,feliratkozni a hírlevelünkre és a kupon kódot már küldjük is.

    Adja meg az e-mail címét és kedvezménykódot küldünk
    A kedvezmény 18 000 Ft feletti vásárlás esetén érvényes