Tedd egyedivé ruháidat minőségi gépi hímzéssel, késeidet pedig egyedi gravírozott szöveggel!

×
Profiszakacs.hu

Elégítse ki kulináris ösztöneit

+36 1 9010071
(H-P: 9:00 - 12:00 és 13:00 - 16:30)
+36 1 9010071(H-P: 9:00 - 12:00 és 13:00 - 16:30)
  • Bejelentkezés
    Üdvözöljük ismét

    Jelentkezzen be

    Elfelejtett jelszó
    A bejelentkezéssel hozzájárul a személyes adatok feldolgozásához
    Még nincs fiókja?

    Regisztráljon és szerezzen előnyöket

    • törzsvásárlói hűségkedvezmény - árszintek
    • láthatja korábbi rendeléseit
    • Ugyanazt a terméket ismét megvásárolhatja
    • memorizált szállítási és számlázási információkat
    Regisztrálás
  • Regisztráció
    • Üdvözöljük ismét

      Jelentkezzen be

      Elfelejtett jelszó
      A bejelentkezéssel hozzájárul a személyes adatok feldolgozásához
      Még nincs fiókja?

      Regisztráljon és szerezzen előnyöket

      • törzsvásárlói hűségkedvezmény - árszintek
      • láthatja korábbi rendeléseit
      • Ugyanazt a terméket ismét megvásárolhatja
      • memorizált szállítási és számlázási információkat
      Regisztrálás
0
0,00 Ft ÁFÁ-val

AZ ÖN KOSARA ÜRES

Nem változtatunk rajta, ha már annyi hasznos árunk van?
Még 35 000 Ft hiányzik az ingyenes kiszállításhoz.
0 Ft
/ 35 000 Ft
Még 35 000 Ft hiányzik az ingyenes kiszállításhoz.
MENU
Termékkategóriák
  • Ajándék ötletek
    • Ajándékok profi szakácsoknak és pincéreknek
    • Ajándék férfiaknak
    • Ajándék nőknek
    • Ajándék nagypapának
    • Ajándék nagymamának
    • Ajándék gyerekeknek
  • TOP 30 Karácsonyi ajándék ötletek
  • Szakács munkaruha
    • Szakács kabátok
      • Mikroszálas
      • 100 % pamut
      • Polipamut
      • Szellős cool vent szakácskabátok
      • Női szakácskabátok
      • Uniszex
      • Színes szakácskabátok
      • Szakácskabátok rendelésre
    • Szakács nadrágok
    • Szakács lábbeli
      • Szakács sapkák
        • Szakácssapkák
        • Magas szakácssapkák
      • Szakács kötények - konyhai kötény
        • Nyakig érő hosszú kötények
        • Derékig érő kötények
      • Szakácspólók és galléros pólók
        • Szakácspólók
        • Szakács félujjú ingek
      • Szakács szettek
      • Gombok szakácskabátra
      • Szakácskesztyűk, MASZKOK
      • Méreten felüli
      • Zokni
      • Munkaköpenyek
      • Ajándékok gyerekeknek
      • Nyaksálak
    • Pincérruhák, cipők, kellékek
      • Pincér / csapos pénztárcák
      • Pincérnadrágok
      • Pincérlábbeli
      • Pincér blúzok - női
      • Pincér ingek és kabátok
      • Pincér félujjú ingek
      • Pincérnői szoknya
      • Pincérmellény, nyakkendő
      • Pincér / csapos kötények
      • Ruhák szobalányoknak
      • Szakács és pincér pulóverek
      • Konyharuhák, hangedlik
      • Munkahelyi wellness ruházat és lábbeli
        • Wellness ruházat és lábbeli
        • Fagylaltos öltözék
    • Konyhai és szakácskések
      • Késkészletek
        • Henteskés készletek
        • Steak késkészletek
        • Univerzális késkészletek
        • Zöldségkés készletek
        • Trancsírozó készlet
      • Blokk késekkel
      • A célnak megfelelő kések
        • Szakácskések
        • Damaszkuszi kések
        • Santoku kések (japán), Nakiri
        • Cukrászkések
        • Díszkések
        • Filéző kések
        • Hámozó kések
        • Henteskések
        • Lazackések
        • Paradicsomkések
        • Sajtkések
        • Zöldségkések
        • Húsvágó bárdok
        • Slicer (szeletelő) kések
        • Steakkések
        • Nyárskések
        • Univerzális kés
        • Húsvillák
        • Csontozó kések
        • Fogazott (kenyérvágó) kések
        • HACCP kések
      • Tokok, hordtokok
        • Hüvelyek és táskák késekre
        • Késhüvelyek és táskák késekkel
        • Késtárolás
      • Hámozók, kesztyűk
        • Burgonya-, zöldség- és gyümölcshámozól
        • Vágásbiztos kesztyű
      • Világmárka kések
        • IVO Cutelarias kések
        • Wüsthof
        • Victorinox
        • Berndorf
        • Giesser Messer
        • Opinel kések
        • Stalgast
        • Tsuki damaszkuszi kések
        • Zwilling
      • Hintakések
      • Szakácstáskák késekkel
      • Konyhai ollók, manikűrkészletek, zsebkések
        • Zsebkések
        • Konyhai ollók
        • Manikűrkészlet
      • Forgatólapátok és a segítőik
        • Forgató- és tálalólapátok
        • Húsklopfoló
        • Konyhai segédeszközök
        • Csontfűrészek
      • Fruit Carving
        • Carving kések és szerszámok
        • Carving kászletek
    • Késélezés és késélező eszközök
      • Késélező készletek
      • Késélezők
        • Kézi késélezők
        • Elektromos késélezők
      • Fenőkövek
      • Gyémánt késélezők és fenőacélok
      • Fenőacélok
        • Kerámia fenőacélok
        • Gyémánt fenőacélok
        • Krómozott fenőacélok
    • Gasztro berendezés
      • Élelmiszer előkészítés
        • Szeletelő gépek
    • Hímzés
    • Gravírozás a fémmbe
    • DTF textilnyomtatás
    • Blog
    • Referenciák
    • Elérhetőségek
    • Hímzés
    • Gravírozás a fémmbe
    • DTF textilnyomtatás
    • Blog
    • Referenciák
    • Elérhetőségek
    BlogCikkekSajnálja a libákat és a kacsákat? Készítsen hamis Foie Gras-t
    Cikkek
    27. 3. 2019
    4 perc olvasási idő

    Sajnálja a libákat és a kacsákat? Készítsen hamis Foie Gras-t

    Az ínyencek nem engednek belőle, a természetvédők pedig elítélik. Hogyan készül pontosan a Foie Gras, miért olyan drága, és hogyan lehet olcsóbb alapanyagokból előállítani különleges ízét?
    A cikk szerzője Janka Snopková
    Sajnálja a libákat és a kacsákat? Készítsen hamis Foie Gras-t
    Az ínyencek nem engednek belőle, a természetvédők pedig elítélik. Hogyan készül pontosan a Foie Gras, miért olyan drága, és hogyan lehet olcsóbb alapanyagokból előállítani különleges ízét?
    A cikk szerzője Janka Snopková

    https://profiszakacs.hu/c/szakacskabatok

    Az ínyencek nem engednek belőle, a természetvédők pedig elítélik. Hogyan készül pontosan a Foie Gras, miért olyan drága, és hogyan lehet létrehozni a sajátos ízét olcsóbb alapanyagokból?"

    A legtöbbször az emberek két kategóriájának – az ínyenceknek vagy a takarékos és önellátó vidéki embereknek a tányérjára kerül. Foie Gras-ról{FoaGra}- egy finomságról van szó tele ellentmondásokkal és szélsőségekkel. Néhány vidéki specialitás annyira korlátozottan fordul elő, hogy általában nem jutnak el az emberekhez. Az ipari termelés nem olyan egyszerű, és ha egy gazda otthon "termel", megtartja magának, mert tényleg nincs sok belőle. A részleteiről Jozef Hucman, a gasztronómia szerelmese és "a nép szakácsa", megírta, hogyan készül, mennyibe kerül, valamint a bevált receptjét.

    Máj és zsírmáj - hogyan lehet megkülönböztetni őket?

    Literális fordításban a Foie Gras jelentése: zsíros máj (a fr. FOIE = máj, GRAS = zsír). Ez általában liba vagy kacsa. De miért kell rámutatni, hogy KÖVÉR, vagy van SOVÁNY is ezekben az állatokban? Természetesen. Még szabad szemmel is láthatjuk a minőségi különbségeket. Minél könnyebb a máj, szinte fehér, annál több zsírt tartalmaz, annál drágább, és úgy tekintik, hogy jobb minőség. A klasszikus egészséges máj sovány, színe sötét, bordóbarna.

    Hogyan kapunk zsírmájat?

    Hogyan érhető el, hogy a máj a lehető legkönnyebb legyen? Ez az a pont, ahol a zöldek és a állatvédők közbelépnek, mivel ezt csak a baromfi célzott túltáplálásával lehet elérni. Vidéken ezt a folyamatot tömésnek nevezik. A libák és kacsák minimálisra csökkentett területen vannak elzárva így nem kapnak elég mozgást, és a nagymama naponta 2-3 alkalommal kiviszi őket és erőszakkal megtömi őket valamilyen olajjal vagy zsírral pácolt kukoricával, hogy jobban lemenjen a torkukon, amíg a gyomruk meg nem telik. Ez 3 héten keresztül történik, és 3 hét semmittevés és túltáplálás után a máj annyira zsírral telített, hogy könnyebbé válik. Alapvetően ez egy beteg máj.

    Szóval, a tömött állat mája háromszor-négyszer több zsírt tartalmaz, mint egy egészséges kacsa vagy liba mája. Egy normál, 2,5 kilós kacsa körülbelül fél liter zsírt tartalmaz, és egy megfelelően táplált és 2-2,5 liter gyönyörű sárga zsiradékot, amelyet friss kenyérre kennek, apróra vágott hagymával megszórva úgy működik, mint egy időgép. Elvisz minket a gyermekkorunkban, amikor még nem voltak mobiltelefonok, számítógépek, játékkonzolok, és hazajöttünk... Csak akkor jöttünk haza, ha éhesek voltunk, vagy fáztunk, vagy kialudt az utcai lámpa.

    https://profiszakacs.hu/c/szakacs-labbeli

    Mennyibe kerül, és hogyan lehet otthon ízletes "hamisítványt" készíteni?

    A máj súlya a hizlalás után a kacsa esetében 200 g körül van, a liba esetében pedig ennek többszöröse. A klasszikus máj ára kilónként 3-4 euró körül mozog, a Foie Gras, akár tízszer annyit is. Ez az ára a kacsák és libák célzott túltáplálásának. Sok séf próbálta már módosítani az olcsó májat, hogy olyan íze legyen, mint a könnyűnek, és néhánynál elég jól sikerültek.

    Szlovákia egyik legjobb szakácsának, Kulhány Péternek a receptje alapján elkészítettem a saját receptemet, ami veszélyesen közel áll az igazi Foie Gras-hoz, bár ez egy alacsony költségű összetevő. Aki ismeri a sous-vide főzési módszert és rendelkezik az ehhez szükséges felszereléssel, akkor rajta! Nagyon meg fog lepődni az eredményen. Felszerelés nélkül is elkészíthető, adunk néhány tanácsot - a sous-vide főzési módszerről (otthoni használatra is) mindent megtudhat ebből a cikkből ITT.

    FAKE FOIE GRAS (90%-ban) - RECEPT

    1 kiló klasszikus sötét kacsamáj... hűtött
    1 kilogramm kacsazsír
    30 g só
    2 evőkanál Amaretto

    Munkafolyamat: 

    Levél Tisztítsa meg az erektől és vákuumozzuk (semmiképpen ne fűszerezze) a zárt zacskóban. 58 °C-os hőmérsékleten 4 órán át vízfürdőben "szuvidáljuk". 4 óra elteltével nyissa ki a zsákot, a kicsapódott hemoglobint és a lét kiöntjük, és egy halvány májat kapunk, amelyet hideg vízzel leöblítünk. Most adjuk hozzá a sót, a zsírt és az Amarettót a májhoz, és keverjük össze egy botmixerrel, simára keverjük - akár 5 percig is. Öntsük a formákba, amelyekben a hűtőszekrénybe tesszük.

    Az információt Jožko Hucman készítette.

    Jožko Nyitra környékéről származik, de évek óta Besztercebányán él. Nem az volt a sorsa, hogy hivatásos szakács legyen, bár gyermekkora óta erre vágyott. A szülei nem hittek abban, hogy ebből a szakmából meg tud élni :) Így lett belőle IT-szakember, akinek nagy hobbija a főzés. A gasztronómiában szeret új ízeket felfedezni és megismerni más nemzetek hagyományait. Részt vesz különböző gasztronómiai rendezvényeken és versenyeken, ahol szívesen főz. Profi szakácsoktól merít ihletet és tanul, és saját maga termeszti meg azokat a termékeket, amelyeket felhasznál a főzéshez (például az erős chilipaprikát). Szereti hagyni, hogy az ételek megpiruljanak, ami olyan ízt ad, amelyet semmi mással nem lehet helyettesíteni. :)

    Ha tetszett a cikk, ossza meg a barátaival.

    Copyright © 2019 Profi Vision, s. r. o., Minden jog fenntartva.

    Képek forrása: istockphoto.com, J. H.


    Tetszett a cikk?

    Ossza meg barátaival
    Megosztani
    A cikk szerzője Janka Snopková A szerző további cikkei
    Janka marketing szakember. A Tanács aktuális témákat keres. Íráskor profi szakácsokkal dolgozik, akik tapasztaltak, törődnek a szakmájukkal, van mondanivalójuk és elégedett vásárlóink ​​is. Híres a testre vonatkozó kérdéseiről, amelyek elgondolkodtatják a szakértőket, de az eredmény megéri. Végül is ítélje meg maga.
    ×

    Prečítajte si aj

    • FLAMBÍROZÁS - a tűz, ami az ételeket különlegessé teszi
      Cikkek
      30. 4. 2019
      2 perc olvasási idő

      FLAMBÍROZÁS - a tűz, ami az ételeket különlegessé teszi

      A kész ételek befejezéseként alkalmazott eljárás. Ez abból áll, hogy alkoholt öntünk rájuk, amit aztán meggyújtunk. Az így készített étel kevésbé lesz zsíros és erősebb ízt kap. A flambírozás kiválóságának legnagyobb titka a vizuális hatás. Elhozzuk a pontos eljárást, fontos alapelveket és szuper tippeket.

    • TRANCSÍROZÁS - éreztesse ügyfeleivel, hogy mennyire különlegesnek
      Cikkek
      12. 10. 2018
      2 perc olvasási idő

      TRANCSÍROZÁS - éreztesse ügyfeleivel, hogy mennyire különlegesnek

      A trancsírozás az igazi ínyencek technikája. Alapvetően a hús feldarabolásából, szeleteléséből és kicsontozásából áll, hogy a szemlélő étvágyát felcsigázza. A cikkből megtudhatja, hogyan kell ezt megtenni, és mire van szüksége a trancsírozáshoz.

    • POSÍROZÁS - még a legfinomabb ételek sem esnek szét, lédúsak és ízletesek maradnak
      Cikkek
      23. 5. 2019
      2 perc olvasási idő

      POSÍROZÁS - még a legfinomabb ételek sem esnek szét, lédúsak és ízletesek maradnak

      A kész ételek befejezéseként alkalmazott eljárás. Ez abból áll, hogy alkoholt öntünk rájuk, amit aztán meggyújtunk. Az így készített étel kevésbé lesz zsíros és erősebb ízt kap. A flambírozás kiválóságának legnagyobb titka a vizuális hatás. Elhozzuk a pontos eljárást, fontos alapelveket és szuper tippeket.

    • MARINÁLÁS - egy apró dolog, ami nagy különbséget jelent
      Cikkek
      3. 6. 2018
      2 perc olvasási idő

      MARINÁLÁS - egy apró dolog, ami nagy különbséget jelent

      A megfelelő pác a jó ételeket még jobbá teszi - megpuhítja, ízesíti, megakadályozza az étel kiszáradását, és még a főzési időt is csökkenti. Ha egyszer már elsajátította a megfelelő pácolás alapjait, bármit, ami csak az eszébe jut - a bébihagymától a ropogós steakig - igazi csemegévé varázsolhat.

    Receptek
    Receptek (5)
    Újdonság
    Újdonság (0)
    Cikkek
    Cikkek (38)

    A gyártók és beszállítók évek óta tesztelték

    Megjeleníteni az összes gyártót
    EGOchef Cook King Silampos Triangle Ostatní

    Az Ön postájába csak a legjobbat

    Hírek, receptek, tippek és tanácsok egyenesen az Ön e-mail címére

    A társaságról

    • Hímzés
    • Blog
    • Elérhetőségek
    • Referenciák
    • Gyártók
    • Rólunk
    • Karrier

    A vásárlásról

    • Szerződési feltételek
    • Adatvédelmi irányelvek
    • Szállítás és fizetés
    • Árucsere / Reklamáció
    • A promóciós verseny feltételei a Facebookon
    • Hűségrendszer

    Ügyfélszolgálat

    Van kérdése??

    Tímea tanácsot ad

    +36 1 9010071
    (H-P: 9:00 - 12:00 és 13:00 - 16:30)
    profiszakacs@profiszakacs.hu
    • Képezze magát, és kövessen minket a Facebookon
    • A kiváló termékek szinte kiabálnak azért, hogy megossza az Instagramon
    • Az újdonságokat a Twitteren tesszük közzé
    • Termékeinket a Youtube-on is bemutatjuk

    Copyright © 2010 - 2023 profiszakacs.hu Minden jog fenntartva

    eshop méretre készült vibration.sk