Késélezők - IVO Cutelarias
Kategórialeírás
A legjobb konyhai kések éles pengével rendelkeznek, ezért rendszeresen élesíteni kell őket fenőkövekkel vagy késélezőkkel. A fenőkövek visszaállítják a kés természetes élességét, amelyet a rendszeres használat során elveszít. Alkalmasak tapasztalt "élezőknek", de kezdőknek is. A kézi késélezőket a legegyszerűbb használni. Előre beállított dőlésszöggel rendelkeznek, így elég, ha a pengét néhányszor finom nyomással magunk felé húzzuk a bevágáson keresztül, és a kés éles. Egyes kézi késélezőknek két bevágása van, finom és durvább szemcsékkel. A finomabbat gyakoribb köszörülésre, míg a durvábbat évente egyszer-kétszer használják. Ha azonnal, egyszerűen, funkcionálisan és gyorsan szeretné élezni a kést válasszon kézi késélezőt.
Tökéletesen éles, (egy darab acélból) kovácsolt,
professzionális konyhai kések