Zöldségfaragás, gyümölcsszobrászat eszközei - Kiwi
Kategórialeírás
Tökéletesen éles, (egy darab acélból) kovácsolt,
professzionális konyhai kések
Mi a carving ?
A Food carving egy eredeti főzési technika, melynek köszönhetően a hétköznapi gyümölcsök vagy zöldségek lenyűgöző műalkotássá alakíthatók. A gyümölcsökbe és zöldségekbe való carving Thaiföldről származik, ahol az emberek már a 13. században elkezdték használni. A food carving alapvető eszközei minden konyhában megtalálhatóak, ezután már csak szabadjára kell engedned kulináris vadállatodat és megmutatnod ügyességed, aminek köszönhetően az egész világot sikerül felizgatnod.
És mit szólna a kivágáshoz? Mint mindig a konyhában, most is a saját biztonságára összpontosítson mindenekelőtt. A zöldségkésekelég élesek lehetnek, és az ételkészítés iránti szenvedélye és lelkesedése könnyen megvágott ujjal végződik.
Carving eszközök a konyhában
A szokásosan használt alapvető zöldségkéseken kívül a dekoratív kések is jól jöhetnek az food carving kulináris dzsungelébe vezető utazás során. Ezeknek gyakran fogazott élük vagy speciális pengeformájuk van, amely lehetővé teszi az ívek vagy vékony hegyek könnyű vágását.
Remek munkát végezhet a hagyományos burgonyahámozóval vagy annak fogazott változatával is. A hosszú zöldségcsíkokat látványos spirálokká csavarhatja, amelyek egy egzotikus, színes virágáradatra emlékeztetnek.