Kések, konyhai eszközök - barnás - fekete
Kategórialeírás
Tökéletesen éles, (egy darab acélból) kovácsolt,
professzionális konyhai kések
-
Konyhai késkészletek, szakács késkészletek (70)
-
Késkészletek késtartó blokkal (36)
-
Konyhakések (533)
-
Késtokok, tárolók, rendszerezők (71)
-
Hámozók, vágásbiztos kesztyűk (23)
-
Világmárka kések (757)
-
Hintakések (5)
-
Profi késkészletek (2)
-
Bicskák, ollók, manikűrkészletek (24)
-
Konyhai eszközök, konyhafelszerelés (18)
-
Zöldségfaragás, gyümölcsszobrászat (13)
Hogyan válasszunk minőségi késeket szakácsok számára
Egyetlen konyhában sem hiányozhat hosszú pengéjű konyhaikés, amelyet szakácskésnek vagy univerzális késnek is neveznek. Használhatja zöldségek vágására, hús felszeletelésére vagy akár fűszernövények aprítására is. A szakács alapfelszereltsége azonban számos más kést is tartalmaz, amelyek mindegyike másra alkalmas. A minőségi japán Santoku kések nagyon keskeny és kicsi formát tudnak vágni, míg a csontozó kések pontosan elválasztják a húst a csonttól. A hentes kések a csontokat is megbirkózzák, a steakkésekkel pedig könnyen el lehet vágni a sült steaket.
Hogyan kell megfelelően ápolni a konyhai késeket
A professzionális konyhai kések nem tartoznak a mosogatógépbe, mivel a vegyszerek, a forró víz és a gőz károsíthatják vagy lerövidíthetik az élettartamukat. Ezért használat után a lehető leghamarabb mossa le kézzel folyó meleg víz alatt, és alaposan szárítsa meg. A kések tárolása során ügyeljen arra, hogy ne sértse meg azokat. Ne hagyja őket lazán egy fiókban más késekkel és evőeszközökkel együtt feküdni, hanem helyezze őket védőtokba vagy késtartóba. Időnként használjon késélezőt, és élesítse meg a széleit.