Fenőkövek - IVO
Kategórialeírás
Tökéletesen éles, (egy darab acélból) kovácsolt,
professzionális konyhai kések
Hogyan kell helyesen élezni a késeket
Egy tökéletesen éles kés a siker kulcsa a konyhában. De tudja, hogyan kell helyesen élezni egy kést, és milyen tartozékokra van szüksége ehhez? Leggyakrabban a professzionális késélezők jutnak eszünkbe - mind a mechanikus, mind az elektromos élezőknek van előre beállított szöge, így elegendő a kést többször magunk felé húzni a csiszolólapokon. Míg a késélező jól jön, ha a kések eltompultak, az éfenőacélt a kések rendszeres karbantartására használják, ezért javasoljuk, hogy minden egyes késhasználat előtt használja.
Hogyan válasszunk köveket a kések élezéséhez
Az igazi ínyencek a Wüsthof gyémánt vagy kerámia fenőköveket használhatják, amelyek felületi érdességükben különböznek egymástól a kések élezésére. Míg a 250-es szemcsés kövek alkalmasak új kések élezésére, addig a finomabb 800-1000-es kövek jobban teljesítenek a régebbi és unalmasabb késekkel. Az igazán jó minőségű köszörűkövek kétoldalasak és így két szemcseméretet kombinálnak, ahol a durva oldal csiszolásra, a finom oldal polírozásra szolgál. Amúgy – tudtad, hogy fenőkő élezőt is kaphatsz nálunk ?