Késélező gépek, elektromos késélezők - ChefsChoice
Kategórialeírás
Tökéletesen éles, (egy darab acélból) kovácsolt,
professzionális konyhai kések
Hogyan válasszunk minőségi konyhai késeket
A minőségi konyhakést már az első kézbe vétel pillanatában felismerheti – tökéletesen kiegyensúlyozott, tökéletesen éles pengével és ergonomikusan kialakított, csúszásgátló nyéllel ellátva rendelkezik. A megfelelő kiválasztásakor ne feledjük, hogy a konyhai késeket rendeltetésük szerint különböztetjük meg, ami elsősorban a penge hosszában és alakjában tér el. A sokoldalúan használható univerzális szakácskés mellett ezért találkozni fog a zöldségek hámozó késével, a fogazott cukrászkéssel vagy a halak vékony filléző késével.
Hogyan kell helyesen élezni a késeket
Egy tökéletesen éles késsel nem csak könnyebb, de biztonságosabb is a munka. De tudja, hogyan kell helyesen élezni egy kést, és milyen tartozékokra van szüksége ehhez? A legegyszerűbb, ha egy professzionális késélezőt használunk, amelynek előre beállított szögei vannak, így nincs más dolgunk, mint néhányszor magunk felé húzni a kést a bevágáson keresztül. A ChefsChoice vagy a Wüsthof elektromos késélezők nagyszerű lehetőségek. A penge rendszeres karbantartására egy fenőacél alkalmas, amely könnyen és gyorsan visszaadja a kések eredeti élességét.