Divat a konyhában: milyen szakácskabátok a menők a szakácsok körében?

Bemutató a konyhában uralkodó trendekről. Milyen színek és anyagok a legnépszerűbbek ma?
Szakácsok eredendően a fehér színhez kötődnek - a szakácsok mindig is büszkék voltak a konyhájukban a fehér szakácskabátjukra (felsőruházat), nadrágjukra, kötényükre és egy magas szakácssapkára. A fehér a tisztaságot, a precizitást, a minőséget jelképezi, és így a szakács úrnak ápoltnak, vasaltnak és TISZTA fehérben kellett lennie.
Továbbá manapság a szakácsmesterség megőrizte az elegancia divatját, szakembereket látunk nyilvános eseményeken vagy a TV-ben tip-top öltözékben, különböző színű, mintájú, szabású és anyagú szakácskabátba öltöztetve.
A cikk megtanulod
- Mely színek és anyagok trendik manapság?
- Miért szeretik a séfek az "őrült"? szakácskabátokat?
- Hogyan lehet egy szakácskabátot stílusosan begombolni?
Melyik szín a menő?
A fehér már egy kicsit megfakult, és a hatalmas színválaszték ellenére egy kiemelkedik a többi szín A legnépszerűbb a szakácsok körében ma a fekete. Bár a pizzamesterek gyakorlati okokból, akik folyamatosan liszttel dolgoznak, hűek maradnak a klasszikus fehérhez. Emellett a versenyeken és más nyilvános rendezvényeken a szakácsok általában hűségesek maradnak a fehér szakácskabáthoz.
A színgazdagság a konyhába is megérkezett. A fent említett fekete, bordó, bézs színeken kívül a szürke és egyre népszerűbb a farmer.
Több nagyobb étterem a cégük színeihez igazodó, egyedi szakácskabátokat szereznek be. Amelyek összeillenek a szakács köténnyel és a sapkával.
A szakácshölgyek is széles választékból válogathatnak, olyan árnyalatokat választanak, mint a rózsaszín. Ugyanakkor a női szakácskabátok szabása a női alakhoz igazodik vagy esetleg egy kicsit hosszabb tunika formájúra.
Nincs hiány a különböző fergetegesen vicces "őrült" mintákból, amelyek különösen a fiatal szakácsok körében népszerűek, pl. koponyák, sütik, konyhai eszközök, terepszínű minta. Főleg a kollégák szórakoztatása miatt hordják, hogy egy kis szórakozást és könnyedséget vigyenek a kemény konyhai munkába.
Az anyagokkal kapcsolatos új tendenciák
A szakács szakma igényes és veszélyes, ezért a ruházatnak majdnem a második bőrének kellene lennie, hogy védelmet nyújtson a konyha forró és éles veszélyeitől. A kedvenc még mindig a 100 % pamut szakácskabát, amelynek van néhány hátránya. Gyűrődik és kevésbé izzadságelnyelő.
A jelenlegi szenzáció a mikroszál, amely egy nagyon puha szintetikus szál. fonal. Egy ilyen szakácskabát extra könnyű, nem gyűrődik és nem kell vasalni. Lehet vízálló is és a szakács száraz és szagtalan marad egy forgalmas műszak alatt, még a legforróbb konyhában is. Praktikus és kényelmes hálós hátlappal kiegészítve jelenleg egy valóban "hűsítő" trend.
Újdonságok a piacon a szakácskabátok tencel szálból. A gyorsan növő eukaliptuszfák rostjaiból nyerik, amelyeket növényvédő szerek és műtrágyák használata nélkül termesztenek. Ez biztosítja a felesleges nedvesség hibátlan elpárolgását, és segít fenntartani az optimális testhőmérséklet. Az anyag puha és kellemes tapintású, és nem veszti el a tulajdonságait, több mosás után is megmaradnak. Kellemesen lehűti a szakácsot, és megbirkózik még az izzadsággal és a szagokkal is.
Két sor vagy egy?
A múltban szakácskabátok egyértelműen speciális gombokkal voltak rögzítve. Az utóbbi időben népszerűvé váltak a praktikus patentok is, amelyeket mosás előtt nem kell fáradságosan leszedni. le. És manapság trendi a dizájnja cipzáras szakácskabátoknak, vagy a középen lévő egysoros záródással, a klasszikus inghez hasonlóan.
Akár a séf egysoros vagy kétsoros szakácskabátot választ, akár a gombokat, akár a patentokat részesíti előnyben, már csakis a saját stílusától és ízlésétől függ. A gyártók itt is haladnak a korral a a patentokat úgy varrják be, hogy azok érintés nélkül láthatatlanok legyenek a szakács testén. A funkcionalitás tehát kéz a kézben jár az esztétikával és a személyes preferenciával.
"Süss te, süss te holdacska, tű a cérnám forgassa."
Egyre inkább népszerű a Gépi hímzés, amely elsősorban reprezentációs célokra alkalmas. A leggyakoribbak a létesítmény logójának, a séf nevének és a munkakörnek a hímzései vagy a szponzorok, partnerek vagy szakszervezetek logói (amelyeket a szakács jelenleg képvisel).
Bár a hímzés gyakorlatilag bárhol elhelyezhető, a férfiak inkább a bal mellkasra helyezik, a nők a jobbra. A hímzés gyakran megtalálható az ujjakon, a galléron vagy a mandzsettán.
Copyright © 2019 Profi Vision, s. r. o., Minden jog fenntartva
Author: Pofiszakacs.hu
Képek forrása.
Ha tetszett a cikk, ossza meg bátran a barátaival.