Munkavédelmi kesztyűk, védőmaszkok - Clean Hands
Kategórialeírás
Tökéletesen éles, (egy darab acélból) kovácsolt,
professzionális konyhai kések
Hogyan válasszunk gasztroruhát szakácsoknak
Egyetlen csúcsszakács sem nélkülözheti a minőségi szakácsruházatot, amely megvédi őt a konyha forró és éles buktatóitól. Egyre nagyobb hangsúlyt kap azonban a kényelem, amelyre a melegkonyhában egy igényes műszak során valóban szükség van. Ezért a hagyományos kétsoros szakácskabát lassan, de biztosan felváltják a rövid ujjú egysoros szakácskabátok , a szakácspólók és a 100% pamut pólók. A szennyeződések elleni jobb védelem érdekében szakácskötény viselését javasoljuk, amelyre konyharuhát is akaszthatunk.
A séf nélkülözhetetlen kellékei
A szakács kényelmét gyakran a legapróbb dolgok is meghatározzák, mint például a pamut zokni a cipőben, a szakácssál a nyakban vagy akár a fejkendő. A higiéniai elvek betartása érdekében nem szabad alábecsülni a főzőkesztyűk kínálatát, és a jelenlegi események miatt a mosható vagy eldobható maszkok kínálatát sem. És milyen higiéniai kesztyűt válasszunk? A klasszikusok közé tartoznak az eldobható latex kesztyűk, amelyek azonban egyeseknél allergiás reakciókat válthatnak ki. Ebben az esetben jól jön a nitrilből készült hipoallergén kesztyű.