Damaszkuszi kések - 9
Kategórialeírás
Tökéletesen éles, (egy darab acélból) kovácsolt,
professzionális konyhai kések
A damaszkuszi kések ápolása, karbantartása:
A damaszk szakácskések karbantartása nem okoz fejtörést, ám nem árt, ha néhány tanácsot megfogadunk:
1. A damaszkuszi acélból készült késeket tároljuk tokban, ezzel védve az élét az esetleges karcoktól.
2. A késeink pengéjét használat után mossuk le meleg vízzel, majd töröljük szárazra, hogy óvjuk a korróziótól.
Ezt a két egyszerű dolgot betartva késeink hosszú évekig hű társaink lehetnek a konyhában.
Tudni szeretné, hogyan maradhatnak kései több használat után is olyan élesek, mint az újak? Olvassa el erről szóló cikkünket, melyből megtudhatja, hogyan ápolja késeit úgy, ahogyan a profik: https://profiszakacs.hu/blog/hogyan-kell-megfeleloen-apolni-a-szakacskeseket