5 ok, hogy miért jó befektetés a szakácsok számára a minőségi lábbeli
A szakácsot nem csak a szakácskabátja teszi, meg a kés és a fakanál a kezében, az alapfelszereléshez a cipője is hozzátartozik. Hogyan válassza ki a megfelelő szakácscipőt?
Bár első pillantásra nem annak tűnik, a szálloda vagy étterem konyhája valóban veszélyes hely. Azért ott forr a levegő és vigyáznia kell, hogy valaki nehogy beleszúrja a kését a ... lábába. Mert még ez is megtörténhet, természetesen nem szándékosan.A tapasztalt szakácsok tudják, hogy a minőségi lábbeli fontos befektetés, amely megvédi viselőjét és segít nekik, hogy jobban teljesítsen. A professzionális tanúsítvánnyal rendelkező lábbelik nem csak kitaláció, és mi elmondjuk az 5 legfontosabb okot, amiért ez így van.Miről is van szó?
Ha Ön kezdő szakács, nem kell azonnal körülnéznie, milyen cipőket viselnek a szakácsok, bár az inspiráció nem árt. A lábbelinek mindenekelőtt meg kell felelnie viselője szigorú kritériumainak. Induljon ki tehát önmagából, és nézze meg, milyen környezetben és milyen célra lesz szüksége szakácscipőre.
A piacon sokféle anyagból készült, különleges tulajdonságokkal rendelkező cipőket találunk. Különböznek például a talp típusában, a belső bélés, a sarok vagy a lábfej megerősítése, a magasság, de a kialakítás is. A kényelmet, a funkcionalitást és - ami a legfontosabb - a biztonságot kell figyelembe venni. Felejtse el a sima tornacipőket vagy a klumpákat, amelyek inkább a strandra, mint a konyhába valók. Nem fogják megvédeni a konyha veszélyes buktatóitól.
5 ok, amiért érdemes jó szakácscipőbe beruházni
Gondoljon erre, amikor a konyhai lábbeliket választja.
1. Véd a csúszás ellen
A padlók gyakran nedvesek vagy olajosak, ezért csúszósak. Egy megcsúszás valóban nagyon rosszul végződhet, akár töréssel, akár ficammal vagy, ami még rosszabb, ha a szakács csak egy fazéknyi forró levest önt a nyakába. A padlót is fel kell mosni (súrolni), és a a nem megfelelő lábbeliben könnyen elázhat.
2. Pajzsként működik
A szakácsok gyakran szeletelnek, és a késeknek jó minőségűnek és megfelelően élezettnek kell lenniük ahhoz, hogy kényelmesen használhassák őket. Ha egy éles kés véletlenül a földre esik, egy jó minőségű cipő megvédi a lábat a veszélyes vágásoktól. Ugyanígy a lábfej "száraz" akkor is ha forró folyadékot öntenek rá.
3. Kíméli a csontokat és az ízületeket
A konyhában végzett munka nagyon is igényes , mert a szakács az egész műszak alatt talpon van. És ezek együtt a hát, az ízületek és a térdek szenvednek. Az ilyen fájdalom nagyon kellemetlen, és még a legjobbakat is elkeseríti és elriasztja a főzéstől. A jó cipők a fájdalom vagy a fájdalom kialakulását, a kimerültséget jelentősen késleltetheti, sőt gyógyíthatja a már meglévő fájdalmat.
4. A lábak nem izzadnak benne
A konyha forró és a szakács izzad benne, a lába sem kivétel. A cipőnek ezért légáteresztőnek kell lennie, hogy jól működjön.
5. A higiéna-ellenőrök is kedvelik
A higiénikus egy étteremben végzett ellenőrzés során kérheti a tanúsítványt (ISO), hogy ellenőrizzék, hogy az Ön cipője alkalmas-e élelmiszeripari és vendéglátóipari létesítményekbe.
Tehát milyen legyen a profi szakácscipő?
A fent említett 5 alapvető kritériumnak való megfelelés érdekében győződjön meg arról, hogy megfelel az alábbi követelményeknek:
- Csúszásmentes talpal rendelkezik (1)
- Kiváló minőségű, erős, strapabíró (hőálló is), de légáteresztő anyagokból készült (1, 4)
- Folyadék behatolás elleni védelemmel - vízálló (1)
- Minőségi vágott, hogy a teljes lábszárat fedje, védve a boltozatot és a lábfejet (2)
- Megerősítéssel a lábujjaknál - megerősített acél vagy carbone lábujjhegy (2)
- Utra könnyű, kényelmes, ergonomikus, rugalmas, megemelt sarokkal (3)
- Megoldás a betételre vagy cserére betét cipo egy anatómiai betét (meglévő egészségügyi problémák esetén a lábfej, gerinc stb.) (3)
- Egyszerűen és higiénikusan tisztítható (1, 4)
- Higiénikus antibakteriális anyagokból készült (4)
- Tanúsított (5)
- Nem hagy nyomot a padlón - a tulajdonos értékeli étteremben és Őn is, így nem kell felmosnia :)
Pár utolsó tipp
- Gondoljon arra, hogy bár lehet, hogy kényelmesebb a laza sarok, felmosáskor a cipőjébe be fog folyni a víz.
- Tudja meg, hogy mit szabad és mit nem szabad a munkahelyén. Egyes éttermekben, iskolákban vagy országokban például a konyhában teljes fűzős cipő szükséges (nem papucs)
- Ha már a lábára vett egy jó pár minőségi cipőt, ne felejtse el, hogy mire és milyen környezetre tervezték. A tartós cipők hónapok helyett évekig tartanak, de ők sem elpusztíthatatlanok. Sok szakács tönkreteszi őket, mert túl agresszív tisztítószerekkel tisztítja, vagy a konyhán kívül a cigaretta szünetekben vagy szabadtéri munkavégzéskor is viselik. Ilyen esetekben előfordulhat, hogy az Ön igényét nem teljesítik, mivel nem gyártási hibáról, hanem a termék helytelen használatáról van szó.
- Ne feledkezzen meg a megfelelő gondoskodásról! A cipőápolás sokszorosan megtérül a keményen végzett munka mellett. :)
- Kiváló minőségű, profi konyhai cipők széles választéka jó áron és raktáron ínálatunkban is megtalálható itt.
Fotó: suecos.com
Ha tetszett a cikk, nyugodtan ossza meg a barátaival. Hadd tudjanak meg mindent a profi szakácscipőkről ők is.