Profiszakacs.hu

Elégítse ki kulináris ösztöneit

+36 1 9010071
(H-P: 9:00 - 12:00 és 13:00 - 16:30)
+36 1 9010071(H-P: 9:00 - 12:00 és 13:00 - 16:30)
  • Bejelentkezés
    Üdvözöljük ismét

    Jelentkezzen be

    Elfelejtett jelszó
    A bejelentkezéssel hozzájárul a személyes adatok feldolgozásához
    Még nincs fiókja?

    Regisztráljon és szerezzen előnyöket

    • törzsvásárlói hűségkedvezmény - árszintek
    • láthatja korábbi rendeléseit
    • Ugyanazt a terméket ismét megvásárolhatja
    • memorizált szállítási és számlázási információkat
    Regisztrálás
  • Regisztráció
    • Üdvözöljük ismét

      Jelentkezzen be

      Elfelejtett jelszó
      A bejelentkezéssel hozzájárul a személyes adatok feldolgozásához
      Még nincs fiókja?

      Regisztráljon és szerezzen előnyöket

      • törzsvásárlói hűségkedvezmény - árszintek
      • láthatja korábbi rendeléseit
      • Ugyanazt a terméket ismét megvásárolhatja
      • memorizált szállítási és számlázási információkat
      Regisztrálás
0
0,00 Ft ÁFÁ-val

AZ ÖN KOSARA ÜRES

Nem változtatunk rajta, ha már annyi hasznos árunk van?
Még 35 000 Ft hiányzik az ingyenes kiszállításhoz.
0 Ft
/ 35 000 Ft
Még 35 000 Ft hiányzik az ingyenes kiszállításhoz.
MENU
Termékkategóriák
  • Bestsellerek
  • Ajándéktippek
    • szakemberek számára
    • férjnek és testvérnek
    • feleségnek és nővérnek
    • nagypapának
    • nagymamának
    • gyerekeknek
  • Szakácsruházat
    • Szakácskabátok
      • Mikroszálas
      • 100 % pamut
      • Polipamut
      • Szellős cool vent szakácskabátok
      • Női szakácskabátok
      • Uniszex
      • Színes szakácskabátok
      • Szakácskabátok rendelésre
    • Szakácsnadrágok
    • Szakács lábbeli
      • Szakácssapkák
        • Szakácssapkák
        • Magas szakácssapkák
      • Szakácskötények
        • Nyakig érő hosszú kötények
        • Derékig érő kötények
      • Szakácspólók és félujjú ingek
        • Szakácspólók
        • Szakács félujjú ingek
      • Szakács szettek
      • Gombok szakácskabátra
      • Szakácskesztyűk, MASZKOK
      • Méreten felüli
      • Zokni
      • Munkaköpenyek
      • Gyermekeknek
      • Nyaksálak
    • Pincérruházat
      • Pincér / csapos pénztárcák
      • Pincérnadrágok
      • Pincérlábbeli
      • Pincér blúzok - női
      • Pincér ing, pincérkabátok - férfi
      • Pincér félujjú ingek
      • Pincérnői szoknya
      • Pincérmellény, nyakkendő
      • Pincér / csapos kötények
      • Házvezetőnő
      • Pulóverek
      • Konyharuhák, hangedlik
      • Welness, fagylaltos - Öltözék és lábbeli
        • Wellness ruházat és lábbeli
        • Fagylaltos öltözék
    • Késélezés
      • Késélezők
      • Fenőkövek
      • Elektromos késélezők
      • Fenőacélok
    • Konyhai kések
      • Késkészletek
        • Henteskés készletek
        • Steak késkészletek
        • Univerzális késkészletek
        • Zöldségkés készletek
        • Trancsírozó készlet
      • Késkészlet blokkban
      • A célnak megfelelő kések
        • Szakácskések
        • Damaszkuszi kések
        • Santoku kések (japán), Nakiri
        • Cukrászkések
        • Díszkések
        • Filéző kések
        • Hámozó kések
        • Henteskések
        • Lazackések
        • Paradicsomkések
        • Sajtkések
        • Zöldségkések
        • Húsvágó bárdok
        • Slicer (szeletelő) kések
        • Steakkések
        • Nyárskések
        • Univerzális kés
        • Húsvillák
        • Csontozó kések
        • Fogazott (kenyérvágó) kések
        • HACCP kések
      • Hintakések
      • Szakácstáskák késekkel
      • Konyhai ollók, manikűrkészletek, zsebkések
        • Zsebkések
        • kisollók
        • Manikűrkészlet
      • Forgatólapátok és a segítőik
        • Forgató- és tálalólapátok
        • Húsklopfoló
        • Konyhai segédeszközök
        • Csontfűrészek
      • Tokok, hordtokok
        • Hüvelyek és táskák késekre
        • Késhüvelyek és táskák késekkel
        • Késtárolás
      • Hámozók, kesztyűk
        • Burgonya-, zöldség- és gyümölcshámozól
        • Vágásbiztos kesztyű
    • Világmárka kések
      • IVO Cutelarias kések
        • IVO Blademaster
        • Késélezők - IVO Cutelarias
        • IVO Europrofessional
        • IVO BUTCHERCUT
        • IVO Cork
        • IVO Progrip
        • IVO Cuisimaster
        • IVO 97000
        • IVO DUOPRIME
        • IVO 206000
        • IVO Titanium EVO
        • IVO Premier
        • IVO SOLO
        • IVO ViRTU BLACK
        • IVO ViRTU GOLD
        • Fenőacélok IVO Cutelarias
        • Vágásálló kesztyű - IVO Cutelarias
      • Wüsthof
        • Wüsthof kések
        • Modellsorozat
        • Kiegészítők
        • Limitált kínálat
      • Victorinox
        • Victorinox kések
        • Victorinox kaparók
      • Berndorf
      • Giesser Messer
        • Giesser Messer kések
      • Opinel kések
      • Stalgast
      • Tsuki damaszkuszi kések
      • Zwilling
    • Gasztro berendezés
      • Élelmiszer előkészítés
        • Szeletelő gépek
    • Gravírozás
    • Referenciák
    • Blog
    • Hímzés
    • Nagyker
    • Elérhetőségek
    • Referenciák
    • Blog
    • Hímzés
    • Nagyker
    • Elérhetőségek
    BlogCikkekGLAZÚR - egy olyan technika, amely egyszerre szépíti és védi az ételeket
    Cikkek
    11. 4. 2019
    3 perc olvasási idő

    GLAZÚR - egy olyan technika, amely egyszerre szépíti és védi az ételeket

    A glazúr célja, hogy sima és fényes felület alakuljon ki az ételeken. A technika neve a francia "glazé" szóból származik, amit máznak fordítanak. A máz elkészítéséhez vizet, olajat, vajat, tejszínt, mézet, tojássárgáját és sok más összetevőt használnak. Minden a glazúrról a cikkben.
    A cikk szerzője Janka Snopková
    GLAZÚR - egy olyan technika, amely egyszerre szépíti és védi az ételeket
    A glazúr célja, hogy sima és fényes felület alakuljon ki az ételeken. A technika neve a francia "glazé" szóból származik, amit máznak fordítanak. A máz elkészítéséhez vizet, olajat, vajat, tejszínt, mézet, tojássárgáját és sok más összetevőt használnak. Minden a glazúrról a cikkben.
    A cikk szerzője Janka Snopková

    https://profiszakacs.hu/c/szakacskabatok

    Ma elhozzuk önöknek főzősorozatunk következő részét, amelyben az egyik híres főzési technikát mutatjuk be. Bár néhány ismerős lehet közülük, mások teljesen újak lesznek. Tekintse a sorozatot inspirációként, hogy kipróbáljon valami újat, így a konyhája soha nem lesz unalmas! :) Ezúttal a GLAZÚR témakörében.

    Az glazúrozás célja, hogy egy sima, egyenletes és fényes legyen a felület.A technika neve a francia szóból származik: "glazé", fordításban máz. A máz létrehozásához a következőket használják: víz, olaj, vaj, tejszín, méz, tojássárgája és sok más összetevő. 

    A glazúrozást azonban nem csak befejezésként használják, hanem az élelmiszer védelmeként is a tárolás során.Ha a húst és a halat lefagyasztják, megvédi őket a kiszáradástól és az oxidációtól. A húst vékonyan meghintjük vékony vízréteggel, amely fagyáskor védőréteget - mázat - képez. A gyakorlatban ezzel gyakran visszaélnek, hogy mesterségesen növeljék a súlyt, ilyen módon a víznek nem szabad 5%-nál többnek lennie.

    Eljárás

    A mázzal bevonás folyamata nagyon egyszerű. A hőkezelési eljárás után (vagy közben), az ételt bevonják egy mázzal, amelyet hagynak megszáradni. A bevonáshoz különféle folyadékokat használhat, például sört, tömény alkoholt, szójaszószt, tejet, tojást, mézet stb.

    https://profiszakacs.hu/c/szakacs-labbeli

    • A hidegkonyha termékeit zselatinnal vonják be.
    • A gyümölcsös süteményeket például sütés után hígított lekvárral vonják be.
    • A zöldségeket általában vajjal, amelyben van egy kis víz.
    • A húst többnyire sörrel vagy alkohollal, cukorral vagy mézzel együtt glazúrozzák.
    • Kalácsok, sütemények, rakott ételek vagy kenyér is lehet mázas.

    A leggyakrabban használt sütőmázas folyadékok áttekintése:

    • Víz - jobbá teszi a pékárut, de nem befolyásolja a fényességet
    • Olaj - fényes, világosbarna kéreg a pékárun
    • Olívaolaj - fényessé teszi a pékárut, olajbogyó aromája van
    • Vaj - fényes világosbarna kéreg a tésztán
    • Tojás - fényes aranyszínű felület
    • Cukorral kevert tojás - fényes kéreg, alkalmas édes süteményekhez
    • Tojássárgája - fényes, sötét aranyszínű kéreg
    • Tojásfehérje vízzel - fényes, világosbarna kéreg a süteményeken, ízletes magvakkal vagy mákkal megszórt alap
    • Tojássárgája tejjel - fényes aranyszínű kéreg
    • Tej - fényes aranyszínű kéreg
    • Vaj - fényes sötét aranyszínű felület
    • Méz - nagyon sötét és fényes kéreg. A méznek melegítettnek és folyékonynak kell lennie, kenje a még meleg kenyérre. A kéreg puha és kissé ragacsos lesz
    • Kukoricakeményítő vízzel - kenés előtt üvegesre kell melegíteni. Kenje a keveréket a megsült, még meleg kenyérre. A kéreg kemény, aranyszínű lesz color
    • Szójaliszt vízzel - tojás- és tejallergia esetén, vagy vegánok. A tészta világosbarna, fényes kérget kap

    Jótanács

    A süteményhéjak akkor kapnak kellemes aromát, ha néhány percig pihentek barackkompóttal való bevonás után. Ha a sárgabarackkompótot a sárgabarackmártásban akarjuk felhasználni, akkor a kompótot kissé meg kell melegíteni, belekeverni a sárgabarackmártásba a sárgabarackot citromlével és szűrjük le. Az így elkészített kompót eltartható lesz a hűtőszekrényben, lezárt edényben legfeljebb 6 hónapig. 

    Ha tetszett ez a cikk, bátran ossza meg a barátaival.

    Copyright © 2019 Profi Vision, s. r. o., Minden jog fenntartva

    Author: profikuchar.sk

    Képek forrása: istockphoto.com


    Tetszett a cikk?

    Ossza meg barátaival
    Megosztani
    A cikk szerzője Janka Snopková A szerző további cikkei
    Janka marketing szakember. A Tanács aktuális témákat keres. Íráskor profi szakácsokkal dolgozik, akik tapasztaltak, törődnek a szakmájukkal, van mondanivalójuk és elégedett vásárlóink ​​is. Híres a testre vonatkozó kérdéseiről, amelyek elgondolkodtatják a szakértőket, de az eredmény megéri. Végül is ítélje meg maga.
    ×

    Prečítajte si aj

    Receptek
    Receptek (5)
    Újdonság
    Újdonság (0)
    Cikkek
    Cikkek (38)

    A gyártók és beszállítók évek óta tesztelték

    Megjeleníteni az összes gyártót
    Triangle Sol´s Securit Ikar Gio Style

    Az Ön postájába csak a legjobbat

    Hírek, receptek, tippek és tanácsok egyenesen az Ön e-mail címére

    A társaságról

    • Hímzés
    • Blog
    • Elérhetőségek
    • Referenciák
    • Gyártók
    • Rólunk
    • Karrier

    A vásárlásról

    • Szerződési feltételek
    • Adatvédelmi irányelvek
    • Szállítás és fizetés
    • Árucsere / Reklamáció
    • A promóciós verseny feltételei a Facebookon
    • Hűségrendszer

    Ügyfélszolgálat

    Van kérdése??

    Tímea tanácsot ad

    +36 1 9010071
    (H-P: 9:00 - 12:00 és 13:00 - 16:30)
    profiszakacs@profiszakacs.hu
    • Képezze magát, és kövessen minket a Facebookon
    • A kiváló termékek szinte kiabálnak azért, hogy megossza az Instagramon
    • Az újdonságokat a Twitteren tesszük közzé
    • Termékeinket a Youtube-on is bemutatjuk

    Copyright © 2010 - 2023 profiszakacs.hu Minden jog fenntartva

    eshop méretre készült vibration.sk

    ×
    Kések
    Lábasok

    Kérje Ön is azonnal az 1800Ft kedvezményt az első vásárlásra.

    Elég megadnia az email címét,feliratkozni a hírlevelünkre és a kupon kódot már küldjük is.

    Adja meg az e-mail címét és kedvezménykódot küldünk
    A kedvezmény 18 000 Ft feletti vásárlás esetén érvényes